37 12
發新話題

成龍:不要擔心 港人不恨

成龍:不要擔心 港人不恨

Source:  http://hk.news.yahoo.com/article/100825/4/jvpq.html

本港影星成龍    在網上表示,願向菲律賓    人伸出友誼之手,並稱港人沒有憎恨,這言論獲菲總統府讚賞。

成龍在社交網站Twitter(http://twitter.com/eyeofjackiechan)上表示,他願意在旅行團挾持事件鬧得沸沸揚揚之際,向菲律賓人伸出友誼之手。他指出,「香港是有不同種類人的地方,別擔心,我們沒有憎恨。」

他說,「如果警方一開始就擊斃挾持者,人們會說,怎麼不先談判?但如果警方先談判,人們又會問,怎麼不早些殺了挾持者?令人難過。」

推特上還寫道,「這樣的事總是在世界上發生,它發生在香港人身上,全香港都在討論這件事,真的很令人難過。」

菲律賓總統府發言人陳顯達今天在記者會上說,「謝謝你,成龍。我們希望香港的民眾也能像你一樣,向我們伸出友誼之手。」

陳顯達呼籲香港民眾冷靜,並且保證菲律賓政府會盡全力協助受害人的家屬。他說,「我們對悲劇也感到哀傷,請體諒我們的處境。」

(綜合)

點解他在這時候還要出風頭  ? 

有錢低能,成日要與眾不同,無辦法.

為死難者哀傷係每位有良心的人會做的事, 如此涼薄的話, 只有此君才會說出.問題不在於時間先後, 而係菲國在整件上的不仁和失誤.

多年前他拍戲受傷, 很多人都會為他祝福關心, 但, 日後佢拍戲受傷就再不會有人關心了, 因為, 呢啲都係佢自已攞嚟啫!

淫虫淨係会做d有利益既事,今次又得米啦!

絕對不恨菲律賓人。

絕對恨無能警察!

人命啊!毫無準備拿個大鎚打不碎玻璃事後仲要話估唔到打唔爛擋風玻璃!常識都冇走去害人!

引用:
原帖由 WK1959 於 26-8-2010 10:03 發表 淫虫淨係会做d有利益既事,今次又得米啦!

淫完良家婦女,攪大人個肚生左親生骨肉唔認數.

人渣

港人不恨,只恨淫虫,菲人放心. 

成龍?? ...他可以代表香港人及今次事件的死難者家屬說話嗎~??不 可 以 呀!!

無疑他在藝壇有一定的地位...但他只是一個國際藝人罷了...他在說甚麼傻話?!!香港市民不是他的...!

感謝 bro mythz 為我整這個印章
thank you so much!!

引用:
原帖由 拾實什習窄炸集 於 26-8-2010 00:22 發表 Source:  http://hk.news.yahoo.com/article/100825/4/jvpq.html   本港影星成龍    在網上表示,願向菲律賓    人伸出友誼之手,並稱港人沒有憎恨,這言論獲 ...
佢幾時開始做左香港代表?

成龍已不是第一次在公開場合亂說話。

大家還記得他在博敖論壇講過一番「中國人是要管」的「偉論」嗎?

引用:
原帖由 Potato 於 27-8-2010 00:18 發表 成龍已不是第一次在公開場合亂說話。大家還記得他在博敖論壇講過一番「中國人是要管」的「偉論」嗎?
當然記得!

感謝 bro mythz 為我整這個印章
thank you so much!!

Pl. ask him to remember an idiom: "Think before you leap" and ask him to keep silence if he is not sure what happens.

Especially, he cannot represent HK people to express any opinion.

引用:
原帖由 godrider 於 27-8-2010 11:09 發表 Pl. ask him to remember an idiom: "Think before you leap" and ask him to keep silence if he is not sure what happens.   Especially, he cannot represent HK people to express any opinion.   ...
He always think that he is the "ICON" of Hong Kong as the HKSAR government always inivite him to be A "Star" of ??? or Represntive of HK for ???. That why this guy always do so.

引用:
原帖由 雷神 於 26-8-2010 16:22 發表 人渣

請看以下: -

Source:  http://www.nownews.com/2010/07/25/11508-2628994.htm

動物都有愛心, 點解V龍無 ? 

難怪他老豆不要他了!

佢既「Twitter」我冇睇過。 不過「香港」係一個言論自由既社會, 大家亦無需介懷, 我唔會排除佢既言論可能真係有感而發, 但我會質疑佢向「菲律賓」伸出既友誼之手係可以代表D乜?

引用:
原帖由 tone 於 26-8-2010 15:05 發表   淫完良家婦女,攪大人個肚生左親生骨肉唔認數.

淫虫又狗up

佢真係以為自己係"香港之光"

都係旅發局有先見之明

拍宣傳片唔再用佢

用阿發哥就係最正確啦

應該以後政府任何宣傳物品,都唔好再用佢

無料又要扮代表 以為有大事發生就要出黎聲大大bulx shix先至似大哥 !
依家重俾菲政客利用埋做政治宣傳

"If they killed the guy sooner, they will say why not negotiate first? If they negotiate first, they ask why not kill the guy sooner? So sad"
依家係話班廢柴差佬行動stuipid 呀嗎 !
事實係negotiation破裂後重有兩次狙擎機會冇行動呀麻 !
有太平門唔入用鎚仔破正門、 掉螢光棒、 入到去又驚到掉頭走果 D又點計先 ???

事實係成虫o係菲有生意

引用:
原帖由 CKCK 於 26-8-2010 12:20 發表 絕對不恨菲律賓人。絕對恨無能警察! 人命啊!毫無準備拿個大鎚打不碎玻璃事後仲要話估唔到打唔爛擋風玻璃!常識都冇走去害人!

菲警大佬..旅遊巴士摺門係向內推, 唔係向外拉..........

同上次一樣 又係曾志偉出黎解画
曾志偉又係同上次一樣果句: "以前有陳自強大哥
時時提點住佢 (所以先冇狗吠)"

37 12
發新話題