發新話題

[加國風情] (Part I-XV)

引用:
原帖由 Kendama 於 3-10-2010 17:19 發表 都有可能架 ... 但又未去到慾望既程度 ... 試過夢到中 Mark 6 ... 醒後好興奮咁跟記得好清酮J numbers 去買;結果,一個字都唔中 ...   東兄間鋪還在否?

間鋪只做了兩年便無再做, 所以在九七年便摺了!!

主要是因業主要賣鋪, 而我太太也不想我繼續做,

原因是看鋪太花時間了。

引用:
原帖由 East 於 3-10-2010 23:44 發表   間鋪只做了兩年便無再做, 所以在九七年便摺了!! 主要是因業主要賣鋪, 而我太太也不想我繼續做, 原因是看鋪太花時間了。

....原來老婆勁過無良業主 

記憶中....你個舖幾好玩. 有姐姐仔來找櫻木...有老餅講懷舊野...

都有d靚女...出出入入 可能d個原因所以看舖太花時間了成日要昅住你... .

我們要把歷史留給下一代不是仇恨, 但不能讓步於不合理之下

引用:
原帖由 foureyesfatboy 於 5-10-2010 01:27 發表 ....原來老婆勁過無良業主  記憶中....你個舖幾好玩. 有姐姐仔來找櫻木...有老餅講懷舊野... 都有d靚女...出出入入 可能d個原因所以看舖太花時間了成日要昅住你... .

I see ... I see ...

引用:
原帖由 Kendama 於 5-10-2010 01:33 發表 I see ... I see ...

u see I saw....

引用:
原帖由 foureyesfatboy 於 5-10-2010 01:27 發表 ....原來老婆勁過無良業主  記憶中....你個舖幾好玩. 有姐姐仔來找櫻木...有老餅講懷舊野... 都有d靚女...出出入入 可能d個原因所以看舖太花時間了成日要昅住你... .
東記係醉翁之意不在酒~?? 唔怪得要....

感謝 bro mythz 為我整這個印章
thank you so much!!

你地個個作故仔咁叻, 不如幫下手繼續作以下老餅鉅著吧!

http://www.oldcake.net/viewthread.php?tid=15978&page=1#pid242468

~ * ~ * ~ [美麗的維多利亞城] ~ * ~ * ~

之前的加國相尚有少量貨尾未出, 最近無時間影相, 所以出下舊貨吧!

多利亞城為於溫哥華市的西面, 座落在溫哥華島的南端, 是英國人初踏足美洲大陸而建立的其中一個古老城市。
所以,四周都很有英國植民地色彩。

All photos took by Pentax K20D + Sigma 10-20mm F4-5.6 zoom lens

1) The Parliment Building, Victoria, BC, Canada

2) The Parliment Building, Victoria, BC, Canada

3) The Empress Hotel

4) Inside The Empress Hotel

5) Old Chuch

6) Victoria Harbor

7) Victoria Harbor

8) Royal Wax Museum

9) Superman in Royal Wax Museum

10) Last Dinner in Royal Wax Museum

11) Victoria Harbor  (without tripod)

12) Fire guy

13) The Empress Hotel at night  (without tripod)

14) The Parliment Building (without tripod)

15) The Parliment Building  (without tripod)

請留意火從那裡出來

引用:
原帖由 foureyesfatboy 於 10-12-2010 08:39 發表 請留意火從那裡出來

嘩 ! 犀利呀 ! 小弟弟.  

引用:
原帖由 foureyesfatboy 於 10-12-2010 08:39 發表 請留意火從那裡出來

四哥果然利害!

o甘都比你發現添 !!

引用:
原帖由 East 於 11-12-2010 13:31 發表   四哥果然利害! o甘都比你發現添 !!

引用:
引用:
原帖由 moneyismymoney 於 11-12-2010 01:29 發表 嘩 ! 犀利呀 ! 小弟弟.  

仲以為佢咩火焚身TIM!

唔怕燒親咩?!

引用:
原帖由 999 於 21-12-2010 17:10 發表 引用: 原帖由 foureyesfatboy 於 10-12-2010 08:39 發表 請留意火從那裡出來 引用: 原帖由 moneyismymoney 於 11-12-2010 01:29 發表 嘩 ! 犀利呀 ! 小弟弟.   仲以為佢咩火焚身TIM!

咁究竟咩野火 jac....

引用:
原帖由 foureyesfatboy 於 29-12-2010 04:24 發表 咁究竟咩野火 jac....
電腦奇俠的無敵風火輪 ?

發新話題