43 123
發新話題

板尾創路主演『電人ザボーガー』映画化決

板尾創路主演『電人ザボーガー』映画化決

CINEMA TOPICS ONLINE|トランスフォーマーの原点? 板尾創路主演で『電人ザボーガー』映画化決定!:

http://www.cinematopics.com/cinema/news/output.php?news_seq=10061

引用:
原帖由 RiderYip1 於 12-6-2010 17:37 發表 CINEMA TOPICS ONLINE|トランスフォーマーの原点? 板尾創路主演で『電人ザボーガー』映画化決定 ...

電人造型唔錯, 忠於原作得嚟醒目過以前, 但係男主角就超齡咗 D !!!

講開又講, 電人咁健碩嘅外型唔將佢巨大化實在可惜!!!

20100611_iguchi_v.jpg picture by LouisLeeKH

正喎 ∼!

咦...咁正???
特攝之家重開了!!!
歡迎各位參觀: 特攝之家

可惜當年所主演電人Zaboga的山口暁, 於1986年4月6日, 因肝癌而逝世, 享年41歳。

山口暁(山口 豪久)---[怪金剛---結城丈二]

主要作品---電視劇

『忍者部隊月光』
『仮面ライダーV3』
『電人ザボーガー』
『特別機動捜査隊』

引用:
原帖由 LouisLee 於 12-6-2010 17:48 發表   電人造型唔錯, 忠於原作得嚟醒目過以前, 但係男主角就超齡咗 D !!!   講開又講, 電人咁健碩嘅外型唔將佢巨大化實在可惜!!!  

原文話電影版有分青年篇及熟年篇,你講個位男主角係熟年篇的,照計唔會著成咁出位掛?

好期待,希望日本電影界可以繼續拍番經典特攝人物的電影!

佢好似可以變電單車.

引用:
原帖由 Hikaru 於 9-2-2011 18:44 發表 佢好似可以變電單車.

係呀...佢真係可以變電單車架...

經典特攝《電人史柏加》重拍版

日本笑匠板尾創路昨日在新宿出席日本經典特攝超人片《電人史柏加》全新重拍電影版試映會,他以片中男主角的造型聯同飾演片中機械女壞蛋、胸前會發射「愛美神飛彈」的山崎真實跟影迷見面。

今次電影版一分為二,有「青年期之章」和「熟年期之章」,年輕版大門豐由新進男優古原靖久主演,中年版大門豐則由板尾創路主演。74年原版特攝片被喻為《變形金剛》的啟蒙作品,更注入了「李小龍功夫+機械人」的元素。新版電影的預告片昨日曝光。

OldCake.net _ _ _ _ _ _ _ _ Signature

......

特撮現在是否只可走E條路呢............? 

引用:
原帖由 wwl36 於 8-9-2011 15:50 發表 特撮現在是否只可走E條路呢............? 

年青版 + 成熟版 ~~~ !!

想一雞兩味, 大小通殺 !

有無咁簡單呢~~~ ?

自從獅子丸在歌舞妓町揾食後,

甘草特撮片已經變晒質, 可能D日本老FANS本身也變晒質, 拍片只想迎合他們口味吧 !

引用:
原帖由 陸川翔 於 8-9-2011 12:47 發表 經典特攝《電人史柏加》重拍版  日本笑匠板尾創路昨日在新宿出席日本經典特攝超人片《電人史柏加》全新重拍電影版試映會,他以片中男主角的造型聯同飾演片中機械女壞蛋、胸前會發射「愛美神飛彈」的山崎真實跟影迷 ...

愛美神飛彈~~~勁過攞你命三千!

比超人2020 多兩個............
引用:
原帖由 East 於 8-9-2011 17:50 發表   愛美神飛彈~~~勁過攞你命三千!

唔知比佢射中有乜FEEL... 軟定硬

我們要把歷史留給下一代不是仇恨, 但不能讓步於不合理之下

引用:
原帖由 foureyesfatboy 於 10-9-2011 03:58 發表 比超人2020 多兩個............ 唔知比佢射中有乜FEEL... 軟定硬

你咁講, 係咪好想試下呢?!

Blu-ray / DVD : 2012-03-28

43 123
發新話題