發新話題

漫畫 ' 殺 道 行 者 ' 主編 ' 鄭健和 ' 專訪

引用:
原帖由 杜劍龍 於 5-5-2010 13:14 發表 和仔咁比面oldcake同超人兄弟....放link好似唔係咁好喎. 不過條link都好似唔work. 我睇完武神之後都冇再追香港漫畫lu....不過我個老友成日同我講, 殺道行者絕對值得捧場.

殺道好過後面200幾期的武神好多. (以正傳全300期計)
跟和仔自己的武神鳳凰比, 差不多水準.
他個人畫技好, 起稿說故事能力中上, 整體製作非常好, 造型每多現代感. 起字沒有近十年肥良那種毛病. 總括來說, 真係很很值得捧場.

我的老動漫音樂,電影blog:
http://moronenemy.blogspot.com

引用:
原帖由 杜劍龍 於 5-5-2010 13:14 發表 和仔咁比面oldcake同超人兄弟....放link好似唔係咁好喎. 不過條link都好似唔work. 我睇完武神之後都冇再追香港漫畫lu....不過我個老友成日同我講, 殺道行者絕對值得捧場.
我都覺得唔係咁好 ...所以已經... ! 殺道行者真係非常值得捧場...好好睇!

感謝 bro mythz 為我整這個印章
thank you so much!!

引用:

條link其實係...流野黎既...

超人大哥旨在整蠱下大家...

其實呢個係我既錯誤黎...

sorry...

特攝之家重開了!!!
歡迎各位參觀: 特攝之家

引用:
原帖由 聰洛多薩比 於 5-5-2010 21:44 發表 其實呢個係我既錯誤黎... sorry...
 唔... 你真是誠實的孩子~!!

唔知和仔會唔會進軍ibook呢?

我就多數會買ipad, 如果買左之後香港ibook可以睇番舊既殺道, 我一定捧場!

引用:
原帖由 杜劍龍 於 5-5-2010 23:53 發表 唔知和仔會唔會進軍ibook呢?我就多數會買ipad, 如果買左之後香港ibook可以睇番舊既殺道, 我一定捧場!
希望有吧~!

今期 181 ...艾瑪返o黎~...個新造型好靚呀~~~ i love it

上期專欄唔係話 和大人嫌麻煩唔出格

引用:
原帖由 hpcterry 於 16-7-2010 14:40 發表 上期專欄唔係話 和大人嫌麻煩唔出格
o個篇係攪笑漫畫o黎o者...你o甘都信?!

最近睇封神傳, 高水準, 幾好睇!

引用:
原帖由 杜劍龍 於 6-1-2011 11:40 發表 最近睇封神傳, 高水準, 幾好睇!
當然~和仔wor~...稍嫌主角太耐還未經歷奇遇...而練得一身神功同大神對抗。(主角最好肌肉勁D...太廋了 )

和仔新作 ' 野狼與瑪莉 ' 大家有無捧場~?!

絕對另類大膽的新作... (兒童及18歲以下不宜)

引用:
原帖由 超人兄弟 於 26-6-2011 14:12 發表 和仔新作 ' 野狼與瑪莉 ' 大家有無捧場~?! 絕對另類大膽的新作... (兒童及18歲以下不宜)

雖然唔排除朋友間會發生著紅鞋,而每個人都有心底祕密同雙重性格,但覺得對白始終露骨了一點。

引用:
原帖由 maymay 於 26-6-2011 15:27 發表 雖然唔排除朋友間會發生著紅鞋,而每個人都有心底祕密同雙重性格,但覺得對白始終露骨了一點。
開創港產漫畫先河...

引用:
原帖由 超人兄弟 於 26-6-2011 15:30 發表 開創港產漫畫先河...

只屬個人官感,是但啦! 正如佢自己都認為係一個很怪誕的漫畫故事。

引用:
原帖由 maymay 於 26-6-2011 16:17 發表 只屬個人官感,是但啦! 正如佢自己都認為係一個很怪誕的漫畫故事。

以和仔一向風格...佢寫呢種漫畫又真係怪o左 D o既~!

1個字.................正...........

引用:
原帖由 JLCC 於 27-6-2011 12:13 發表 1個字.................正...........
就快又出第2期la~...好想睇o下故事發展...

期待中

呢期好睇,唔係B呢吧啦、心理變態或者性抑鬱先會有暴力傾向!fficeffice" />

下期兩個只能活一個

發新話題