26 12
發新話題

2010年...新戰隊...天裝戰隊...(確實)

2010年...新戰隊...天裝戰隊...(確實)

唉...都唔知邊個設計既...

個外型真係頂佢唔順...

連個名都衰過人...

叫(無)天裝戰隊...

我借左人地張圖睇...

你話個設計丫...

個頭...上半似轟轟戰隊...

下半似超力戰隊...

個身就似科學戰隊...

d花邊同魔法戰隊差唔多...

而家潮流興玩合體???

特攝之家重開了!!!
歡迎各位參觀: 特攝之家

想嘔

好似8-90年代果D

感謝聰兄提供資料!我就覺得天裝戰隊有點似超電子+恐龍戰隊,其實幾個月前我係某網站,已經有天裝戰隊資料,不過都係初步,未係確實,而且初期設計係冇黑色,而係綠色,不過到最後都用黑色,講真戰隊造型十年如一日,佢地又唔可以學ultraman、Rider咁變第二個形態,所以大家唔好有咁大期望!

引用:
原帖由 超能電子男 於 4-12-2009 21:14 發表 感謝聰兄提供資料!我就覺得天裝戰隊有點似超電子+恐龍戰隊,其實幾個月前我係某網站,已經有天裝戰隊資料,不過都係初步,未係確實,而且初期設計係冇黑色,而係綠色,不過到最後都用黑色,講真戰隊造型十年如一日 ...

講起第二形態...

其實早在恐龍戰隊個時嘗試過...

雖然只係加多左個金褸...(即係無乜太變...)

但係都當係升左level...

向特搜戰隊個時已經有另一種變裝...

天裝戰隊真係混合左好多戰隊既造型...

真係有點可怕...

特攝之家重開了!!!

引用:
原帖由 聰洛多薩比 於 4-12-2009 23:06 發表 講起第二形態... 其實早在恐龍戰隊個時嘗試過... 雖然只係加多左個金褸...(即係無乜太變...) 但係都當係升左level... 向特搜戰隊個時已經有另一種變裝...   天裝戰隊真係混合左好多戰隊既造型... 真係 ...
電磁戰隊電影版,都同恐龍戰隊一樣加左件金褸,至於特搜戰隊方面,因為佢地身份係警察,所以一定"升呢"配合重型武器!天裝戰隊又真係集合歷代戰隊一身,不如叫"混合戰隊"好過 同時紅戰士把劍,好似把古代捉鬼劍,好攪笑!

引用:
原帖由 超能電子男 於 5-12-2009 00:01 發表 電磁戰隊電影版,都同恐龍戰隊一樣加左件金褸,至於特搜戰隊方面,因為佢地身份係警察,所以一定"升呢"配合重型武器!天裝戰隊又真係集合歷代戰隊一身,不如叫"混合戰隊"好過 同時紅戰士把劍,好似把古代捉鬼劍,好 ...

漏左無講...

其實power ranger真係有加強版既第二形態...

特攝之家重開了!!!

引用:
原帖由 聰洛多薩比 於 5-12-2009 00:04 發表 漏左無講... 其實power ranger真係有加強版既第二形態...
係,老外竟然可以將戰隊變成第二形態,東映都未試過,真係要寫過 "服" 字

最關心是誰負責音樂誰唱主題曲?
我的老動漫音樂,電影blog:
http://moronenemy.blogspot.com

引用:
原帖由 singingsoul 於 5-12-2009 10:23 發表 最關心是誰負責音樂誰唱主題曲?

有誰關心日本乜水design-形象/OP/ED~?

除非由女隊員唱主題曲?

當年皇牌突擊隊JAKQ,design同女隊員已經算得上為至索吸引~!

當年皇牌突擊隊JAKQ冇咩機械人最好~!

D戰隊機械人,design到一舊舊~咁..?

冇Gundam咁輕型... 

JAKQ Dengeki Sky ace

ЖцЧロみ電撃隊 ЗロユリみЗ Sky ace 

JAKQ Dengeki Spade Machine

ЖцЧロみ電撃隊   ЗнみЭсЁみ⑦

今時今日,日本戰隊咁既design-形象服務態度...

坦白講:我只會關心女隊員女優資料?

有冇女隊員女優資料...

引用:
原帖由 Delight986 於 6-12-2009 10:56 發表 有誰關心日本乜水design-形象/OP/ED~?   ...

我關心誰做音樂誰唱主題曲囉。
最唔想見到主角男女唔識唱歌的主唱。
例如上次侍戰隊PSYCHICLOVER唱OP﹐高取HIDEAKI唱ED就算上上之選。
像特搜戰隊的ED會找回佐佐木功那種咪開心死囉。
作曲人呢﹐渡邊宙明和菊池俊輔神級老人家應該不會為東映戰隊搞全套的音樂了﹐係間中會有一兩首插曲會用到渡邊的作品﹐串田或者宮內TAKAYUKI唱。其他想見到的音樂人名字有田中公平﹐TSUNO KOUJI﹐小杉保夫﹐池毅﹐鈴木KISABUROU等等。歌手想見的則宮內﹐串田﹐影山﹐遠藤﹐PSYCHICLOVER﹐高取﹐山形YUKIO﹐速水健太郎﹐石原慎一等等啦。
我的老動漫音樂,電影blog:
http://moronenemy.blogspot.com

引用:
原帖由 singingsoul 於 7-12-2009 10:04 發表 我關心誰做音樂誰唱主題曲囉。最唔想見到主角男女唔識唱歌的主唱。例如上次侍戰隊PSYCHICLOVER唱OP﹐高取HIDEAKI唱ED就算上上之選。像特搜戰隊的ED會找回佐佐木功那種咪開心死囉。作曲人呢 ...

又唔係喎...

特搜戰隊的另一首ED..

Girls In Trouble! Dekaranger

新血女隊員~Kinoshita Ayumi

都唱得好正~咁喎...

不過日本特搜戰隊CD貴,所以冇買

如果為一首ED歌Girls In Trouble! Dekaranger,買又唔多值..咁..

睇Youtube算啦~..

http://www.oldcake.net/viewthread.php?tid=8083&extra=page%3D3

【轉貼】2010年度天裝戰隊 Tensou Sentai Goseiger

【轉貼】2010年度天裝戰隊 Tensou Sentai Goseiger  

Tensou Sentai Goseiger-Ogino Nao  

天戦队ヶЙユЖцみ荻野スれ   

Tensou Sentai Goseiger 2010 -  
Tensou Sentai Goseiger 2010. ... Kotobukiya and Good Smile Company collaborations with more to come. Tensou Sentai Goseiger 2010. Fri 2009/12/04 03:21 JST ...
http://www.figure.fm/post/en/511 ... +Goseiger+2010.html

2010年度 天戦队ヶЙユЖцみ荻野スれ   

ьユФみ・特撮:人Hゆхヤユゎгみфю⑦:So-netй①ヲ -
来年ソ戦隊ヘウゆ。天戦隊ヶЙユЖцみ。 ☆・△・☐・ま・✕ヘウゆ。5人。 ロみЭソ戦隊ザ、ЫュンユЭノギゆス?ЫみУロみЭ出エソヴみуゎやペヘウゆ。 ...
http://hitokuimoai2.blog.so-net.ne.jp/archive/c2300452460-1  

Ogino Nao 荻野スれ

好難睇!鶗騕u身上衣簡直不知所謂!

引用:
原帖由 Potato 於 7-12-2009 23:17 發表 好難睇!鶗騕u身上衣簡直不知所謂!

雜誌仲話佢係走華麗風格...

點睇都似個d街邊表演既小丑...

特攝之家重開了!!!

引用:
原帖由 聰洛多薩比 於 14-12-2009 17:17 發表 雜誌仲話佢係走華麗風格... 點睇都似個d街邊表演既小丑...

繼~皇牌突擊隊JAKQ之後,戰隊風格已經開始步向小丑路線~!

不過變身前都可以走華麗風格,靚女隊員多d~!

變身後都唔知道係乜水~?

引用:
原帖由 Delight986 於 14-12-2009 19:49 發表 繼~皇牌突擊隊JAKQ之後,戰隊風格已經開始步向小丑路線~! 不過變身前都可以走華麗風格,靚女隊員多d~! 變身後都唔知道係乜水~?

好實在既一句就係...

當時皇牌突擊隊同秘密戰隊已經相隔左2年...

當時既服裝風格都向度摸索緊...

而且...除左向性質上係有相同...

我諗石森係好想將個方向黎個大改變...

因此我唔認為皇牌突擊隊可以同呢個天裝戰隊相提並論...

特攝之家重開了!!!

皇牌突擊隊風格比較偏向成人,而且皇牌突擊隊係目前戰隊史上,唯一唔可以自我變身的戰隊,佢地需要用特殊膠囊才能變成戰士(同電腦警察一樣),先可以作戰!所以兩者麰榆璁n唔同!

The most important is this new Sentai has at lease two lady fighters, the story will not that boring like those in the past.

引用:
原帖由 Andrew 於 20-12-2009 12:56 發表 The most important is this new Sentai has at lease two lady fighters, the story will not that boring like those in the past.

如果你用at least都啱...

不過都唔知佢將來會唔會加多個女性隊員...

過往已經有一隊入面有兩個女隊員架喇...

特攝之家重開了!!!

26 12
發新話題