35 12
發新話題

美國漫畫專門店 ' CLARK'S ' 的專訪

引用:

原帖由 celia 於 13-10-2009 23:16 發表

超人,您竟然走左去做專訪?! 您呢種行為簡直係十分有意義 多謝您呀  

睇完呢個專訪亦令我認識多些西方漫畫,喜與樂等等,幾好睇呀

冇諗過超人您既副業原來係個記者

超人,有咩促使您當上oldcake記者?您係咪有意或打算o向呢方面發展?

超人請答: 

you're welcome my 至 cake 好友 SKPB Celia~!

hee...hee...您 d + 係咪訪問緊我?!等我梳個令頭補巀戙誑答您呀鴰~!

好簡單!因為我鍾意分享 & 引導其他人分享他的喜怒哀樂! ( 其實即係八卦  )

發展?頭髮就成日比人剪! 其實好多年前耐o吾耐都有做o尼o的 interview work~!

感謝 bro mythz 為我整這個印章
thank you so much!!

引用:
原帖由 999 於 14-10-2009 00:20 發表 好多謝oldcake貓仔隊隊長超人兄弟鼣X問! 典解冇鰽妒怞P被訪者鵀X照?!  

典解 999兄 由玉樹臨風o既公子變o左o牙伯o尼??

Ayiya~~我o吾出得鏡o架 ga~...如果做得o吾好,好容易比人認出爆我樽咪 C~?

引用:
原帖由 綠寶210 於 13-10-2009 22:54 發表 精彩, 謝謝!

謝綠寶兄收看!

引用:
原帖由 celia 於 14-10-2009 02:14 發表   係?您以前做過D咩interview 工作呀? 唔怪得訪問得咁入形入格

陳年舊事不提也罷~...有機會見到妳先講過您知!

我o尼個妳又有無睇過~ ?!     http://www.oldcake.net/viewthread.php?tid=13370&extra=&page=1

引用:
原帖由 foureyesfatboy 於 14-10-2009 08:28 發表   東兄你....開擋是乜年份? 90年代間我都做過美國漫畫周邊產品到香港. 當時真係好有市場. 我大多運 sports cards and comics cards. 當時心態都係好似 clark's 一樣自己鍾意又有錢搵. 到 e + 都有d 舊存貨 ...

原來四兄以前do係老細o黎! 犀利!

引用:
原帖由 adamying 於 14-10-2009 09:05 發表 超人兄, 個訪問做得好好呀, 呢間鋪我都有留意, 雖然我冇睇美國漫畫或光顧, 但因為見佢都好多好齊, 所以都有印象. 可以做自己想做的事, 又可以和自己興趣一起做, 真係好好.

多謝 adayming兄讚賞 !好彩有oldcake秘書小姐 japkortai 為我做校對先o甘好咋!

係呀~...可以和自己興趣一起做, 真係開心!

不過有時為o左生意額o既上落~...都幾頭痛!總括o黎講我諗都係開心o既!

引用:
原帖由 celia 於 14-10-2009 09:58 發表   與 Prodip 的外星對話呀?!o夷?? 點解您地既外星對話我地都睇得明既??

hee...hee...因為我將o的外星話轉鬫a球話 channel 髺麻~!

引用:
原帖由 Shiawase 於 18-10-2009 01:32 發表 嘩! 超人記者! You are so professional ah!    and it is very nice of Mr Kwan to 抽空&閉門二小時不做生意來接受訪問!  Thank you for sharing your reporting!   Excel ...

感謝些些公主讚賞~!

你/妳們的閱讀就是我的動力~!

聽 Clark's 關先生講而家買 Green lantern 故事系列會有七隻顏色介子隨書附送!

有興趣o既餅友就要去 look look lor~!

' Clarks ' 美利堅漫畫店老板 Mr Kwan 近日印o左o的名片,係 Marvel 英雄o黎,幾靚o架!...聽佢講會再印多幾個 Hit o既英雄 tim !

鍾意o既就落去卻拉各位餅友...!

引用:
原帖由 foureyesfatboy 於 2-2-2010 05:17 發表 張卡片好掂 wor... 留番張比我 wor..
無問題o番~老兄!

最近 ' C L A R K S ' 關老細印o左批靚靚新o吉片

有興趣的餅友咪執輸~,快D去取番數張收藏la~!

引用:
原帖由 moneyismymoney 於 26-6-2011 00:12 發表 我都攞 o左一張,同老闆講 : 似公仔紙多 d 呀 !^^^

名副其實有公仔o既公仔紙~! 而且好 ' 正 '!

引用:
原帖由 WK1959 於 26-6-2011 10:50 發表 又真係好正呀!
正就去拎la~咪客氣呀!

引用:
原帖由 虎榮 於 3-7-2011 14:01 發表   最正都系美國隊長, flash, 綠燈俠同ironman呢四張!
最鍾意綠燈俠&蝙蝠俠!

35 12
發新話題