發新話題

老餅懷緬記(尋找老餅失蹤人口...各位餅友...你地去左邊呀???)

引用:
原帖由 WK1959 於 17-1-2010 09:35 發表   如果沒有你   *如果沒有你* 作詞:陸麗 作曲:莊宏 如果沒有你 日子怎麼過 我的心也碎 我的事也不能做 如果沒有你 日子怎麼過 反正腸已斷 我就只能去闖禍 我不管天多麼高 更不管地多麼厚 只要有你伴著 ...

我覺得 d 首好d....

十四吨空虚 (擊點試聽)- 盧冠庭曲 林振強詞 - (好好好歌!)

十四吨空虚的感觉
狠狠来挤压我 我无法抬头
十四吨空虚的感觉
不停挤压我 我惟有垂头
她 她一走以后
心中有千百万医不好的伤口
今天我拥抱烈酒
只想醉后 熏熏醉后
不须再多理会我从前和今后
她 她一走以后
空虚似街角上空空的空心罐头
不知道怎么过日子
酒醒以后 空虚照旧
只好再苦笑独对从前和今后

我們要把歷史留給下一代不是仇恨, 但不能讓步於不合理之下

引用:
原帖由 Shiawase 於 17-1-2010 14:11 發表         Celia 會唔會睇左四兄幅畫之後覺得我地會好快"習慣"了沒有她, 便索勝拋棄我地唔再上來 oldcake forum 呢?    Celia 姐姐, 其實四兄"ark"你架咋 , 我地班老 ...

你地唔記得叮噹有一個百寶叫說謊藥水咩.....Celia 你唔好返來..... 啊~~~~~~

引用:
原帖由 Shiawase 於 17-1-2010 15:21 發表   四兄,叮噹個"說謊藥水"百寶點用ga?

飲了後所講都是大話就得 la.....大雄都係咁叫叮噹返來.

引用:
原帖由 actionkamen 於 17-1-2010 18:25 發表 零晨點半,四哥仲未休息

乜零晨點半

引用:
原帖由 inabottle 於 18-1-2010 23:12 發表   既然四哥未回帖, 就任由空樽空想一下先~   大雄: 叮噹你返黎, 我就俾哂d點心你食 ...... (叮噹唔知大雄飲咗說謊藥水...???)  

回一定回....不回因為食緊早餐...返到公司先....

引用:
原帖由 超人兄弟 於 17-1-2010 21:03 發表 畫悲...文字更悲~ !CC...CC.... 快o的返來 !好等我們眾老餅的心舒屈解結!!

超兄你睇到悲....咩  我睇到大雄好開心wor..

他笑是由內心出好恩惠同回味同叮噹一起的時間....試想叮噹在時大雄多數是在甚麼的處景?

張畫好有希望...空櫃"同" 正期待著新一段友誼開始....你睇張椅是拉開的正希望有新一個人座上..

你看大雄的影子...正是黃昏的感覺...即是明天會好快來

還有個垃圾筒在上花紋字...是個 "love" 大雄是期待著一段愛的開始....有希望 因為有愛才可把你唔喜歡東西放入去.  所以下次同女/男朋友分手同佢講你實在太愛佢所以要拋棄佢

空檔的房間正好是有大量新朋友加入wor.....

更何況在現實中每日同我地說再見的人...我地再有沒有機會再見都是未知知數...如果每個都要留下來同我們一起..我們是不是好自私.

所以做人要習慣分離.同明白今日一聚下可能以後無期. 唔係悲.

再加一句...友誼是無須記錄時間同地點(金貴祥)....再睇我地個 27兄 題都沒有題過佢

死la....四哥又癲咗......

引用:
原帖由 inabottle 於 18-1-2010 23:12 發表   既然四哥未回帖, 就任由空樽空想一下先~   大雄: 叮噹你返黎, 我就俾哂d點心你食 ...... (叮噹唔知大雄飲咗說謊藥水...???)  

如果大雄咁講叮噹是不會回來的....因為你用咗 "叮噹你返黎"....會變成不'返黎"....你明白嗎? 因為"返黎"是大講....真話是"不返黎".

你應該說 "叮噹你以後都唔好返黎, 我就俾哂d點心你食 ......"   咁叮噹就會返黎同你唔洗比哂d點心佢食.幾吊詭.....

你都唔識講大話...

記憶中故事是叮噹要回未來. 所以把一樽(是大樽不是小樽 ) 藥水比大雄...點解要睇番本書先知不過不是坊間說的大結局. 叮噹走了大雄好傷心有日啊媽問大雄叮噹回來了嗎?...大雄不在意地大叫叮噹以後都不會回來....點知叮噹立即出現...因為大雄飲了說謊藥水.....

引用:
原帖由 超人兄弟 於 19-1-2010 09:28 發表 以上說話...就睇得出你樂觀我悲觀o既分別!真係估o吾到四兄睇到幅圖o甘多o野,小弟啈a佩服再加自摑後腦反思~!

我都係看圖"作"文 jac... 今次作得小 gala.

引用:
原帖由 超人兄弟 於 20-1-2010 08:38 發表 所以咪話 ' 佩服 ' lor~!作o野皇子非你莫屬~ !(創作皇子先o岩 ...點解叫皇子?!...無o甘老o牙 )

乜你無聽 孔子  講創作好似鯊魚不停要向前游...唔係會死

引用:
原帖由 超人兄弟 於 21-1-2010 09:41 發表 ...o尼句o野我o向 ' 秋天的童話 ' 聽過陳百強講 ' 愛情好似鯊魚不停要向前游...唔係會死 ' 咋o番!

陳百強幾時講過...亞倫話這陷阱這陷阱偏我遇上.. 你講大話

引用:
原帖由 actionkamen 於 23-1-2010 00:46 發表 不經不覺,沒有CC的日子已經45日咯

應該會好快出關七七四十九日.....玉女心經大功告成.... 希望唔好走火入魔變  四十五日仲有四日.......

引用:
原帖由 超人兄弟 於 23-1-2010 09:11 發表 o吾係o番....danny仔真係好似講過,你睇番套戲o丫~ 乜...亞倫有o向 ' 秋天的童話 ' 講....這陷阱這陷阱偏我遇上o羊??你講大話勁 D~!

原來你回應了...我.

你無d憂默感...."d 句野係 Woody Allen講....你講大話係船頭呎講....danny 只是引用". ....D 套戲我好熟....DENNY仔在戲中個名叫乜.....  仲有 "孔子" 一名都是船頭呎用過.....

引用:
四日??....係真o吾係o牙~??

好難講.....練完玉女心經又有玉女劍法.......咁攪法一年半載都唔定如果行走江湖的話真係要後會有期....到時她可能成為江湖一女俠.

引用:
原帖由 mrenvy 於 24-1-2010 22:20 發表 CC可能放假十週。

本來真係唔明你地講乜.....因為我地d邊是放足一年.. 勁 la ...男方可以同女方分假 tim.

引用:
原帖由 celia 於 25-1-2010 13:20 發表 對唔住呀各位....十萬九千七句I'm Sorry

小姐你好面熟.....我地以前係唔係識 ga....識唔識都唔緊要由 d 個帖開始我地就是朋友...我會為 d 個帖一世記住.

小姐你對眼....我地一定見個....你對眼....好熟...... 你喜歡你對眼鏡嗎? 作為見面禮....

引用:
原帖由 999 於 25-1-2010 23:58 發表 大家保重!

999兄為常常打你道歉....舊傷未癒新傷又起...五勞七傷...小弟心感悔意... 只好用七傷拳口缺受之已表歉意..好自為之....

人体内有阴阳二气,金木水火土五行,心属火、肺属金、肾属水、脾属土、肝属木,一练七伤,七者皆伤,五行之气调阴阳,损心伤肺摧肝肠,藏离精失意恍惚,三焦齐逆兮魄飞扬。”这拳功每深一层,自身内脏便多受一层损害,所谓七伤实则是先伤己再伤敌。

七伤拳总诀包括:「损心诀」、「伤肺诀」、「摧肝肠诀」、「藏离诀」、「精失诀」、「意恍惚诀」、「七伤总诀」
此拳一拳之中共有七股不同劲力,或刚猛,或阴柔,或刚中有柔,或柔中有刚,或横出,或直送,或内缩.敌人抵挡了第一股劲,抵不住第二股,抵了第二股,第三股劲力他又如何对付?七伤拳之名便由此来.
每人体内,均有阴阳二气,人身金木水火土五行。心属火、肺属金、肾属水、脾属土、肝属木,一练七伤,七者皆伤。这七伤拳的拳功每深一层,自身内脏便多受一层损害,所谓七伤,实则是先伤己,再伤敌。
七伤拳并不是不能练,只是练七伤拳有一个先诀条件,那就是内功一定要非常高。 

引用:
原帖由 actionkamen 於 26-1-2010 00:24 發表 我病時都上老餅網㗎

係呀~~~~~我有精神病都上老餅....有殺無賠....正所謂人生如朝露去日苦多啊~~~~~~~!!!!!!!!! 死 la 夠鐘....要食藥

引用:
原帖由 inabottle 於 25-1-2010 22:59 發表     最激動係你 ∼超人兄弟

唔係呀...我已經癲咗la.....

引用:
原帖由 inabottle 於 25-1-2010 23:23 發表   一邊睇落d覆帖先知原來係四眼肥哥既禮物

小樽喜歡一樣可以有一對...不過帶在後尾枕...有d怪

引用:
原帖由 celia 於 25-1-2010 17:42 發表   haha....我好鐘意對眼鏡呀~~襯到絕~~多謝您份禮物   唔止您覺得我面善,連我都覺得您面善,但都係第一次可以咁清楚咁睇真您既烈艷紅唇   玩緊倒樹衝-----落地????? 不過您做乜食煙呀.... ...

多謝小姐關心...小弟已經沒有吸煙十年有多了....連喜愛的煙斗也沒有了. 因為無須吸煙平衡心理了.

今次的煙正表示我正在下跌...煙是向上的.....我下跌因為為了思念一個舊朋友失蹤多時.....但已經習慣了....現在有你的出現她的思念已經是無謂了...她是誰已經唔記得了....

覺唔覺我個頭像有d似沈澱霞

引用:
原帖由 超人兄弟 於 26-1-2010 08:58 發表 o甘你比內功心法 999 先得格~! o吾係典練o牙?! 又' 聽 ' 比人打都得o勒!

999 一早有神功...唔係早比人打......c 了..我地日打夜打.......

引用:
原帖由 超人兄弟 於 26-1-2010 08:59 發表 o畏~o畏~o畏~...係咪爭生意o牙家o下!?

我無做生意好耐 wor....

引用:
原帖由 超人兄弟 於 26-1-2010 09:02 發表 o吾...似肥婆四多o的! (趕小姐...吳巧褸) 話時話...一見到你個頭像...真係...真係....好想 chung 佢二鎚! sorry~有感而發!

你 chung 呀....你 chung 呀....你 chung 呀....有膽你就chung....

我打 999 叫差人拉你. 等你座花廳

引用:
原帖由 999 於 26-1-2010 11:59 發表   999对四哥呢家七伤拳口诀非常仰慕 ,但自知没有慧根、望门轻叹,受之有惭! 一睇落去便知999并非那一块料 ,D套未伤敌三千,已自৯ ...

999兄言之有理...七傷拳只好留給有緣人. 人若傷人必先自傷....哈哈哈

些頭像只是回復我四眼肥仔真身.....乞人憎的形象 jac. 

引用:
原帖由 999 於 26-1-2010 12:29 發表 超人兄,你有冇聽到江湖傳聞在台灣有一道99神功呢?

又係那麼氣功嗎.....

引用:
原帖由 actionkamen 於 26-1-2010 22:34 發表 原來係院友,您北美嗰邊有無獨立房間呀,我就有啦,仲有獨立寛頻上網𠻹!有殺無賠.............

我講真...在我居住城市及周邊城市是沒有精神科病院.... 鄰市有一舊精神科病院但已空了傳會作地產發展. 所以在市中心旁唐人街邊有好多病人四周走. 因為我地d邊有個理論是他們也有人權....... 有次我在市中心行街見到一樣好奇怪的東西.....原來是一個全裸女人曲身八月十五向天打出個 xx 向天.... ....又有一次在市中心銀行玻璃門前見到一個女人露出上身當鏡照.... 又見到拿著針筒四維走...大叫...他們大多是30來歲.及大多有毒引. 因長時間有吸毒令精神錯亂. 但我地政府認為他們是有病才吸毒.....

引用:
原帖由 actionkamen 於 26-1-2010 22:36 發表 我相信您已練得金剛不懷之身,您只係:別人笑我太瘋顛我笑他人看不穿

哈哈伯虎兄....桃花塢堮蝒嵿g桃花庵堮蝒嵽P桃花仙......

發新話題