發新話題

老餅懷緬記(尋找老餅失蹤人口...各位餅友...你地去左邊呀???)

引用:
原帖由 celia 於 26-1-2010 13:23 發表   都曾經聽過以前有個朋友好似您咁講平衡心理 ....要減壓....唔食唔得...覺得過唔到日子....唔精神....有好大心癮.... 好采四哥都介到煙o者~ 不過我覺得D煙斗都幾得意架     Caca~您講起又有 ...

其實我應該點稱呼小姐你....我地新相識.... 人地叫我四哥..你可以叫我四肥仔...

我無介煙我只是停了不再吸煙...因為我不是一個真正煙民. 只是當時要來鎮靜自己不安的心 jac...過後不再有須要了. 煙斗是喜歡個種香氣一日一口....好好享受.

引用:
原帖由 超人兄弟 於 26-1-2010 15:24 發表  你~...你~...你~.....好o野...我斯文人o吾打大紅咀四眼肥好o既...一個o吾該容乜易打中你個咀入o左去...o甘...E~...E~...E.... (見到真身先 chung 幾鎚你都末遲! o吾只打上部頭像,下部都....) 你可以節儉o的 ...

睇死你唔感 chung....你唔怕坐花廳咩....  我係唔係好乞人憎呢

引用:
原帖由 超人兄弟 於 26-1-2010 15:39 發表 我 do 成日比佢四眼肥哥 Siu C...佢發 D up phone 點只 up phone o甘簡單,直情好有深度o既 up phone(深到o吾係好明o個種)!老餅網無佢真係失色...當然要加埋各餅餅 同 CC 您 la~! 。四眼肥哥係歡樂單寶筒先o ...

我都知我扮高深...又乞人憎...又 upphone....又無聊又無料又....

我們要把歷史留給下一代不是仇恨, 但不能讓步於不合理之下

引用:
原帖由 超人兄弟 於 27-1-2010 08:57 發表 o甘有無用你o既火紅大咀週圍去咀人~??

我 d 種精神病唔會咀人....只會發 up phone 咀大風大.....

引用:
原帖由 超人兄弟 於 27-1-2010 08:58 發表 別人笑我太瘋顛我笑他人看不穿.... 桃花塢堮蝒嵿g桃花庵堮蝒嵽P桃花仙...   四眼伯虎肥兄有禮!

看得穿....邊個話看不穿..唔係條褲點穿... 你話穿唔穿.

引用:
原帖由 celia 於 27-1-2010 13:22 發表   好恐怖   咁樣對其他人會唔會構成危險,有事責任邊個負

我去過市中心同唐人街咁多次都係見過一兩次d咁情景. 不是個個都係咁. 有好多團體義工社工在工作. 何況他們大都和平只是行為有異. 佢地都好慘有邊個想無專嚴地過活. 當人陷於苦難中真是好難去自救只會越陷越深.

引用:
原帖由 celia 於 27-1-2010 13:27 發表   四哥您鐘意叫咩就咩啦....叫我 C len mui 都得架   點解您果時咁不安呀? 係咪因為冇老餅網

不可以鐘意叫咩就咩... 我個人好哀......不過你叫到咁叫你做 celia 這個名是失蹤了多時的一個餅友名稱

點解您果時咁不安呀?.....因為年幾輕

好耐沒有見聰兄........又來一個思念了.... 

引用:
原帖由 超人兄弟 於 27-1-2010 23:05 發表 世外高人就世外高人o拉~...典解多o左二個字...世外桃園高人o既~??! o吾通妳二個桃園金籣姊妹結義o左?? o吾斷字係四眼肥伯虎兄o既凸色o黎...同佢熟o左先知道幾成意思,o吾熟就睇到變o左第個意思! 癲係o尼 ...

桃園結義...是男性.  結義金籣...是女性...咁攪發即係不男不女...  修羅男爵.... 我無所謂不過你個女神變咗得一半.

引用:
原帖由 超人兄弟 於 27-1-2010 23:30 發表 Heyya~..... 褲頭爆、眼火爆、谷爆、頭爆、賬爆、蘿爆、等爆、瘀爆、自動爆、火羅爆~.......總之乜 do 爆~!

乜 do 爆 ...乜野係 "火羅爆"  

引用:
原帖由 celia 於 28-1-2010 09:23 發表   有時燒D野有陣 "火羅" 味果個 "火羅"  

原來...超兄意思是......."火羅" 是一個字..

引用:
原帖由 celia 於 28-1-2010 12:23 發表   呢個係女神 ↓                            &nb ...

乜呢個係女神 ↓  我成以為佢係男人          乜呢個係仙女 ↓  佢好似嫦娥....嫦娥唔係仙女只是一個孤獨女人......     

000338192.jpg picture by vceliav00061700.jpg picture by vceliav

嗱...d 個就係我提及

超兄的女神 ↓

引用:
原帖由 超人兄弟 於 29-1-2010 08:12 發表 何以見得 ...d 個係女神o尼又~??! 請 up phone 解釋!   ...d 個就係我提及超兄的女神 ↓

....座到成尊石像咁陏都唔陏...仲唔係女神石像....

引用:
原帖由 超人兄弟 於 29-1-2010 09:26 發表 o甘不如你將 CC o既頭像整郁佢...o尼家o野你最叻 gala~!眼鏡都有 lor..o吾怕整郁埋 la!

我唔會隨隨便便陏人ga....你叫我陏就陏咁好無面

引用:
原帖由 celia 於 29-1-2010 11:59 發表   四哥轉頭像都幾快喎 ↓               

引用:
原帖由 超人兄弟 於 29-1-2010 22:05 發表 我好佩服佢做o個 d 頭像o架....好多花臣玩架佢~!

自已已經年幾唔細...仲成日守著舊有的...會更令人覺得自己老... 又upphone......

人好似鯊魚唔向前游會死....超兄你話係唔係...

加上公司無乜野做.....

邊個係啊 "圓" 唔明....

引用:
原帖由 mrenvy 於 29-1-2010 22:18 發表 VS

vs....我點同她比.

引用:
原帖由 聰洛多薩比 於 1-2-2010 19:29 發表 廚神就鑊剷啫... 我都炒唔起樓...無大手入... 我只係買屋租出去... 打算做包租公...

是別三日...你搖身一變由無產階級變成地主...你走資 la....

也由聰兄升級為老餅包租公

新哥幫咗你幾多啊

引用:
原帖由 celia 於 1-2-2010 09:37 發表   原來四哥唔知道     倒返轉先o岩

..我知道是橙路...不過我唔知個名...講真我一d橙路都未睇過. 

更何況我睇所有動畫都是日文對白中文或英文字幕為多....有時字幕都無或配上了英文. 

八九十年代期間有得睇已經好好...全都依靠丁老闆從遠洋寄過來全部都係 vhs tim..... 好多謝佢...此恩無以為報只好記於心中.

倒返轉先o岩  ....無得比是反意 wor...點解 " " 我

超兄及 celia...我身型大肚腩大...唔代表我心胸廣 wor...我好小家種 ga..你得罪我... 有機會一定比番你地...小心d 好.

一於 upphone...到你地氣絕.

引用:
原帖由 celia 於 2-2-2010 09:56 發表   原來係咁~丁老闆您之前好似有提過~ 佢真係幾好人喎 點解....?因為無得比囉  咁犀利要試下 想C呀因為我    

丁老闆我成日提因為他常在我心間... 人不但好佢又唔靘仔 人不但聰明佢又唔醒目 你以為佢擇心仁厚佢個人又唔係咁厚 ...你想識佢嗎?

你想試吓我的不停UPPHONE.... 你想試偏偏唔出蕉...

引用:
原帖由 超人兄弟 於 2-2-2010 11:44 發表 無任歡迎,放馬過來。 我陪您!最多一鑊熟o者~ 話時話典解想 C o者~??! 妳 C o左我o地各老餅's點過??!

無任歡迎,放馬過來???  出年虎年...都係都放虎過來. 

你想同 celia 同年同日c.... 真係要問 celia ((( 想唔想 ))). 

佢 c 咗可以變成真仙女....升仙 law.. 咁你呢....變乜野

引用:
原帖由 超人兄弟 於 3-2-2010 08:54 發表 一鑊熟o尼家野癲理得o甘多佢想o吾想~! CC 變仙女......我就變成............一件老餅o拉  

仙女牌老餅.... 唔知點解諗起d個名有d想嘔....

引用:
原帖由 celia 於 3-2-2010 09:04 發表 見到老餅諗起舊式舖頭D老婆餅 唔知有冇老公餅既呢

盲公餅...即係老公餅 law...有段故想當年佢仲細時大家同一條村日見夜見以為佢係天仙最靚由細到大都想要娶佢做老婆所以決心繼成父業做餅要出人頭地同做一個全條村最好個餅用來求婚咁一學學了三十年終於做咗一個餅出來佢叫佢做老婆餅來求婚點知拿住件餅走到佢家門前拍門 唔拍由自好一拍走咗個啊毛出來開門問佢找邊個佢話佢來求婚啊邊個係唔係到個啊毛話佢係到仲企係你面前點知佢嚇了一跳個心頂唔順原來三十年光陰似牛車足之佢心臟病發一命歸天在死前比咗個餅啊毛話d個餅叫老婆餅啊毛一頭霧水唔知佢講乜不過睇落個餅好好食一口吃了原來咁好食咁d個就係老婆餅啊毛吃了之後心中有感決定學餅一學學了廿幾年都做唔到個餅咁軟咁林做出來又硬又粉有日佢見到有個盲老行過心灰之下比咗個盲佬食個盲一咬之後有所感動立即淚流滿面原來佢係當年個餅佬再世為人d個盲佬問叫乜餅個超啊毛同當年一樣一頭霧水叫盲公快d走個盲公以為個餅叫盲公餅..... 死味. 想唔知老餅段故....

引用:
原帖由 celia 於 3-2-2010 09:42 發表   嘩~~~係咪真架?????????咁再整出黎又硬又粉既老婆餅係老公餅?當老婆變左老公,老公變成又硬又粉,係咪您亂發upphone發出黎架,發到咁大呢焦都幾  

引用:
原帖由 celia 於 3-2-2010 09:49 發表   仲有呀呢度有D睇唔明   佢來求婚啊邊個係唔係到個啊毛話佢係到仲企係你面前點知佢嚇了一跳個心頂唔順原來三十年光陰似牛車足之佢心臟病發一命歸天在死前   咩啊毛話佢係到仲企係你面前點解 ...

引用:
原帖由 超人兄弟 於 3-2-2010 10:15 發表 Kagagaga~~~Kagagaga~~ .......你 d 個典故 up phone 睇到我想 C o牙,不過係想o者...重頂得順! 癲度聽番o黎o架......粉餅??! 個餅佬o牙伯再世又變盲餅??好慘!因為前世睇中o尼個不懂情趣的o牙毛o牙! 後來又要 ...

你地話呢  如果你要信點唔合理都會信, 如果你唔信點合理都唔會信....你明嗎?  你信唔信.....

引用:
原帖由 超人兄弟 於 4-2-2010 01:08 發表 o甘信o左又點?o吾信又會點o尼~?

咁都唔知要問....信咗就信咗....唔信咗就未信 law...信d個係個人信個樣野的關係外人唔明...你想知信 law.

好似我地入老餅網有d人話有乜好講....超人幼唔幼稚 d...佢地唔明. 但好似我地入咗來.....你話點....唔入過你唔明. 天天唔同超人親戚吹過水都唔安樂...

引用:
原帖由 celia 於 4-2-2010 08:58 發表   半信半疑得唔得先

得點解唔得人有自由去信同唔信....邊個迫你講比我知等我upphone佢...  千其唔好比人迫你去信.

引用:
原帖由 celia 於 4-2-2010 09:01 發表   哦~~~又明la~~~佢地唔入過黎睇係唔會知四哥D upphone係有幾phone,睇完大家先會phone

你明就好 la...咁我有幾phone....你知道la......咁你千其唔好信我... 我 phone din....

引用:
原帖由 超人兄弟 於 4-2-2010 18:50 發表 Really~?! o甘你番香江勁吹咪安樂o西?!

安樂o西....我睇錯了以為你寫安樂死....

超人親戚...有好多個 wor....

咁...洗唔洗吹番支 香江花月夜你聽...

引用:
celia 如你想知什麼是 "光陰似牛車"...

http://oldcake.net/viewthread.php?tid=814&page=1#pid6374

引用:
原帖由 celia 於 5-2-2010 09:04 發表   o夷?四哥.....您個英文名叫咩呀???..................................係咪叫dino? 

名只是一個代號....  di 唔 di...睇時候la..

你知唔知佢個名叫 dino

發新話題