發新話題

老餅懷緬記(尋找老餅失蹤人口...各位餅友...你地去左邊呀???)

Pizza dee dee 離開老餅家好似失蹤o左近半個月o拉!去o左邊o尼~??!

感謝 bro mythz 為我整這個印章
thank you so much!!

引用:
原帖由 celia 於 1-2-2010 09:27 發表 um... .......脂肪夾肌肉...肌肉夾脂肪先至正... 四哥至鐘意呀......好似 
gd 磨 0 Celia~!

四眼肥哥o個 d 重係小小脂肪o個隻o番~! (不過佢睇到回帖梗話自己係肥脂肪o黎....o吾...佢好低調o架 )

引用:
原帖由 celia 於 1-2-2010 09:29 發表   me too~~ 好多花臣好凸出
係o牙...佢好多o野 do 好凸出o架 !例如....heyya~...佢自己講o勒!

引用:

原帖由 celia 於 1-2-2010 09:22 發表 Billy dee Siu C

引用:
原帖由 Anison 於 30-1-2010 21:24 發表   咦.................好 SUI o架, 搞到人地上心上心下心下心啦

引用:
原帖由 超人兄弟 於 30-1-2010 21:33 發表 o合~....你o甘...我差 d 暈低!

Billy dee Siu C

o吾...Anison兄突然間都會係o甘.....會o吾會好似以前無記做o個套 ' 執到寶 ' o甘....E....EE...

引用:
原帖由 celia 於 1-2-2010 10:05 發表   gd 摩 0 焦急超人    四哥不論係脂肪定係瘦肉都係咁有份量架啦   講笑希望四哥唔好嬲     
焦急超人?? o吾...你末返o黎老餅網o個陣時...我 do 幾 焦急o架!

四兄好大份量 ge~...梳利...係大量先o岩...佢o吾會嬲o瓜~!

引用:
原帖由 celia 於 1-2-2010 10:07 發表   ' 執到寶 '?即係Anison比人...呀唔係人喎....上左身 唔知上左Anison身果個會係咩鬼呢

可能係佢攪鬼o者.....佢真係好攪鬼架佢!

引用:
原帖由 聰洛多薩比 於 1-2-2010 17:50 發表 各位老餅... 真係唔好意思喇...  要各位掛住我咁耐... 最近我做緊樓宇買賣既煩事... 又搞緊我大廈既維修... 所以忙左少少... 要大家掛我咁耐真係唔好意思... 飛幾個吻過大家先...
你返來就好 lor~!

引用:
原帖由 foureyesfatboy 於 2-2-2010 05:07 發表

一於 upphone...到你地氣絕.

無任歡迎,放馬過來。

引用:
原帖由 celia 於 2-2-2010 09:56 發表    咁犀利要試下 想C呀因為我    
我陪您!最多一鑊熟o者~ 話時話典解想 C o者~??! 妳 C o左我o地各老餅's點過??!

引用:
原帖由 Anison 於 2-2-2010 14:44 發表   好肚餓 ? 咁就請你食啦 o拿,    擘大口啦............................."諳"  
我又食~我又食~ "諳"  埋我o牙o吾該!.

引用:
原帖由 foureyesfatboy 於 3-2-2010 06:48 發表      你想同 celia 同年同日c.... 真係要問 celia ((( 想唔想 ))).  佢 c 鬙i以變成真仙女....升仙 law.. 咁你呢....變 ...

一鑊熟o尼家野癲理得o甘多佢想o吾想~!

CC 變仙女......我就變成............一件老餅o拉

引用:
原帖由 celia 於 3-2-2010 08:58 發表 嘩您"諳" 得好大啖呀   就黎比您"諳"晒la~~嘩碟都 Lam 埋呀您??唔好啦!   
係o羊~係o羊~??!''諳"小o的 lor~....留番個碟比妳o勒最多!

引用:
原帖由 foureyesfatboy 於 3-2-2010 09:29 發表  

仙女牌老餅.... 唔知點解諗起d個名有d想嘔....

引用:
原帖由 celia 於 3-2-2010 09:04 發表 見到老餅諗起舊式舖頭D老婆餅 唔知有冇老公餅既呢

盲公餅...即係老公餅 law...有段故想當年佢仲細時大家同一條村日見夜見以為佢係天仙最靚由細到大都想要娶佢做老婆所以決心繼成父業做餅要出人頭地同做一個全條村最好個餅用來求婚咁一學學了三十年終於做髐@個餅出來佢叫佢做老婆餅來求婚點知拿住件餅走到佢家門前拍門 唔拍由自好一拍走鱄荌琱禰X來開門問佢找邊個佢話佢來求婚啊邊個係唔係到個啊毛話佢係到仲企係你面前點知佢嚇了一跳個心頂唔順原來三十年光陰似牛車足之佢心臟病發一命歸天在死前比鱄蚖瘞琱繨鈥個餅叫老婆餅啊毛一頭霧水唔知佢講乜不過睇落個餅好好食一口吃了原來咁好食咁d個就係老婆餅啊毛吃了之後心中有感決定學餅一學學了廿幾年都做唔到個餅咁軟咁林做出來又硬又粉有日佢見到有個盲老行過心灰之下比鱄茠憎衪僮茠慾@咬之後有所感動立即淚流滿面原來佢係當年個餅佬再世為人d個盲佬問叫乜餅個超啊毛同當年一樣一頭霧水叫盲公快d走個盲公以為個餅叫盲公餅..... 死味. 想唔知老餅段故....

Kagagaga~~~Kagagaga~~ .......你 d 個典故 up phone 睇到我想 C o牙,不過係想o者...重頂得順!

癲度聽番o黎o架......粉餅??!

個餅佬o牙伯再世又變盲餅??好慘!因為前世睇中o尼個不懂情趣的o牙毛o牙! 後來又要咬番餅....Siu C Wor~~

個o牙毛做乜成日一頭霧水 ga~~....真係 ' 懵 ' o架佢!

引用:
原帖由 celia 於 3-2-2010 09:49 發表   仲有呀呢度有D睇唔明   佢來求婚啊邊個係唔係到個啊毛話佢係到仲企係你面前點知佢嚇了一跳個心頂唔順原來三十年光陰似牛車足之佢心臟病發一命歸天在死前.............  

咩啊毛話佢係到仲企係你面前點解會嚇一跳?又唔係死左?

咩三十年光陰似牛車?

咁就死?易唔易D呀....

o牙毛即係個女仔...企o向餅佬面前o個個!(個餅佬話...妳就係o個個女仔??當堂嚇o左一跳 lor~!)

我諗舊時牛車係指交通工具....意思比人行得快呱...即係時間過得真係快o拉!(o吾知係o吾係o尼...??要問番四眼肥哥先知! )

粵語殘片o個 d 人都好快 C o架!

引用:
原帖由 celia 於 3-2-2010 09:36 發表   唔要碟... 
  唔要碟........無o拉~!

引用:
原帖由 foureyesfatboy 於 3-2-2010 13:14 發表     你地話呢  如果你要信點唔合理都會信, 如果你唔信點合理都唔會信....你明嗎?  你信唔信.....
o甘信o左又點?o吾信又會點o尼~?

引用:
原帖由 celia 於 4-2-2010 08:56 發表  阿毛係咪即係阿婆呀?

某錯係o也~!

引用:
原帖由 foureyesfatboy 於 4-2-2010 02:16 發表   天天唔同超人親戚吹過水都唔安樂... 

Really~?! o甘你番香江勁吹咪安樂o西?!

引用:
原帖由 foureyesfatboy 於 5-2-2010 04:13 發表   安樂o西....我睇錯了以為你寫安樂死.... 超人親戚...有好多個 wor.... 咁...洗唔洗吹番支 香江花月夜你聽...   http://oldcake.net/viewthread.php?tid=814&page=1#pid6374
點會要你 C o尼~

我梗係知你識好多超人親戚o拉~...咪當我傻先得 ga,親戚係族群o黎 gama~hey~!

你識吹又o吾拘o咼~...用咩樂器吹?o的打?口琴獨奏?口哨?吹得o吾好...好多繯珛它礂Ao牙...我o地成族人睇/聽你吹 ga bor...!

引用:
原帖由 celia 於 5-2-2010 09:04 發表   o夷?四哥.....您個英文名叫咩呀???..................................係咪叫dino? 
dino係名...前面重有個姓 ga....全名叫 : ' Phonedino ' ~! ( 講笑o者~o那...o吾好打我...我嗌o架!)

引用:
原帖由 celia 於 5-2-2010 09:53 發表   o恩.....唔識啊.... .佢點笑架......可能....如有雷同...實囑...
如有雷同...實屬相同~!

發新話題