發新話題

老餅懷緬記(尋找老餅失蹤人口...各位餅友...你地去左邊呀???)

引用:
原帖由 Shiawase 於 26-12-2009 11:22 發表          Very kawaii & 好有想像力

引用:
原帖由 超人兄弟 於 25-12-2009 08:14 發表 今日天氣幾好 wor~....有動感小新、九九九小朋友、中村雅虎、大樽小樽、超人親戚、幸福子小妹頭 & o尼個o個個等...! ...

引用:
原帖由 inabottle 於 26-12-2009 00:22 發表    d名好kawaii

引用:
原帖由 虎榮 於 26-12-2009 02:30 發表   重好有想像力添!

Very kawaii & 好有想像力

heyya~...o尼 d 名有 d 都係四眼靚肥哥 & o牙 K 叔叔改o架!

感謝 bro mythz 為我整這個印章
thank you so much!!

引用:
原帖由 actionkamen 於 26-12-2009 17:12 發表 沒有CC的第十六日,CC快曭藂荌

引用:
原帖由 kkeeleung 於 26-12-2009 18:19 發表 請恕我吾係成日跟進D度. CC 去鷖銕? .... 快曭藂荌 !!

CC ...自妳離開 Oldcake.net 至今...各餅友已精神近乎 rum 檔...週街貼街招尋人!

見字速回~&速回帖...!!

引用:
原帖由 Shiawase 於 26-12-2009 23:18 發表   你地個個嘟好creative!  
Also you~!

引用:
原帖由 inabottle 於 27-12-2009 13:26 發表 話咁快三日既假期又成過去...... 還剩唔夠 5 日 既 09年...
o喜~o喜~...我o地 d 餅's又識多一年了~!

引用:
原帖由 foureyesfatboy 於 1-1-2010 18:04 發表 唔覺唔覺 celia 失蹤鱈捷V兩年了......真係要打999 law.......
如果佢番來會o吾會o吾記得我o地 d 熟餅係邊個o尼~?!

C o吾 C M個賞金獵人去尋人~??

o吾知 Pizza dee dee 需o吾需要改帖名 ' 尋找老字號 Celia 老餅一個 ' o尼~??!

引用:
原帖由 聰洛多薩比 於 2-1-2010 00:31 發表 ...咁大陣仗... 我地都幫手...
M埋科學巡邏隊~!

引用:
原帖由 foureyesfatboy 於 2-1-2010 07:36 發表 好似唔係好夠....仲有機場特警隊, 鼠蹤隊....小虎隊....苦柿隊...仲有超兄要求出科學巡邏隊再加actionkamen 提議宇宙刑事,機械刑事....最後要出雷鳥救佢出苦海....
o吾知 d + Celia 係o吾係去到非洲同 d 土人跳緊舞o尼~??

引用:
原帖由 foureyesfatboy 於 3-1-2010 09:48 發表    咁跳完舞會唔會燒鼳\尼食....咁皮光肉滑 ....又或者..做鱈D洲皇后...佢又咁正

引用:
原帖由 actionkamen 於 3-1-2010 10:34 發表 BBQ CC
o吾.....CC除o左皮光肉滑...重好白淨 & 五官端 '正' bea致,我諗 d 土人當佢天神下凡o甘拜!(o的土人可能當佢唐僧o甘食o左佢增加生命力 .....我o地老餅戰隊一定要出動救 CC~! )

引用:
原帖由 foureyesfatboy 於 3-1-2010 13:42 發表  

我開始有d懷疑究竟有沒有 celia d 個人......我地從來沒有見個佢....只係超兄你同我地成日話佢點同咁.....

會唔會我地以為真係有 celia d 個人.....所以有 celia 出現鱈Y老餅網中...佢只係我地 d 幻想而成... 開如有d鬼祕....

因為toby回港把時空改變了...所以 celia 在我地老餅網消失, 但在我地思念中還存著....尚未消失.....如要思念在記憶中再生...........

可能在下一次 toby update system 後 celia 會在老餅網中消失....繼而在我地腦海中淡忘.....思念從此失落於黑暗的宇宙中.

當我地還有她的記憶時要好好珍惜....為她殘留在我們腦海中的思念而留淚...為 celia 歌唱....如果沒有你我們什麼過....

o華~...你又玩迷離境界o尼家o野~!?

如果你o甘講...我會跳入迷失於黑暗宇宙中被困在思念堶悸 Celia 將佢救出~!

如果我跳o左入去救佢o吾到...可能超人兄弟都會跌入於思念中...從此超人兄弟從末於老餅網中出現過...你o地o的餅's跟我會末曾認識過!

四兄到時你要到宇黑暗的宙時空M我救我同 CC o牙!

引用:
原帖由 inabottle 於 3-1-2010 17:19 發表 CC自你離oldcake遠去, 餅友非常掛念~天涯海角 莫失莫忘
小樽o尼句好悲傷o牙~!

引用:
原帖由 聰洛多薩比 於 3-1-2010 18:03 發表

真係有一個假設...

有時真係好耐無聯絡過既老友...

會唔會突然間...瓜左...

無人知???

有單新聞...

有一位人兄想跳樓自殺...

突然佢收到一個電話...

係一個無見十幾年既朋友打黎...

呢一刻既佢突然覺得好感動而無跳樓...

真係有時一個咁既電話就救返一條命...

所以我o地餅餅們要經常聚聚...如果一個o吾該瓜o左...就....(o采~大吉利是 )所以大家要珍惜!

Pizza dee dee...o個位仁兄點解會同佢朋友十幾年無聯絡....但突然又知佢電話,繼而打比佢o尼??

佢個朋友係咪轉行做o左保險想sale單咋! 仁兄與朋友的對話 ....

仁兄 : o畏~....邊位?

朋友 : o我~...阻你o吾好意思...我係朋友o牙...o尼~~~..十幾年無見o個個o尼...

仁兄 : o吾...乜事o尼?跳緊樓o吾得閒o咼~遲 d 跳o左o吾瓜得先 call番你...

朋友 : A...A...o甘o岩o拉~...我轉o左行賣保險...幫我買份單....起碼你瓜o左有$$賠比係屋企人,生活無憂o架!

仁兄 : ................................... !

(講笑咋o吾好嬲....)

引用:
原帖由 inabottle 於 3-1-2010 18:27 發表   曾有人問過: D人話我假, 好唔開心, D人原來係咁諗... 我都唔係咁...你覺得我係唔係好假? (< 最後呢句被問起有D突然)   回答: 我或者人]點睇你唔重要, 你對我或者人]係真定假...只有 ...
小樽~你o尼番話好 ' '~! o甘代表妳o吾鍾意裝假的人!

引用:
原帖由 inabottle 於 3-1-2010 18:29 發表   同食人族一齊OK La~ 咁你話會係邊個食邊個先? (依家d食人族有d得個名, 已經唔食人喇~)
話o吾定 CC 食緊o的土人...咬緊個頭!

引用:
原帖由 Shiawase 於 3-1-2010 21:30 發表   I also just 依貓突 her too, hope she will 依貓 us back soon 啦!
係o甘 send e mail 比CC ....佢個 e mail box 會o吾會已經爆炸o左~?!

引用:
原帖由 foureyesfatboy 於 5-1-2010 06:31 發表  

你個做法有d不合邏輯 如果你跳入你自己個思念裡救 celia 你只是救出你思念中的 celia不是我思念中的 celia....你個清靚白淨...我個可能三頭六臂 wor...999 個 celia 可能係 . 咁老餅中個個有 celia 在思念中...咁有幾多個 celia 存在   再講如果我地個個對 celia 有思念都跳入思念裡救 celia 出來....一個唔好彩都困在思念裡咁老餅.....無晒人. King Toby 會好慘. 如果你可能同一時間入所有老念中救出 celia 同一問題有幾多 celia 會同時間出現...你有無可能同一時間入晒我地的思念中都是問題  不過你是超人兄弟. 其實 celia 是不是存在著我們的思念中都係一個問題. 因為 celia 曾經存在在現實的世界裡...究竟佢個世界是現實定我地個世界才是真. 是不是我地只是生存在 celia 的幻想中. 而 celia 先只係真我地全部都係 celia 的幻想中的人物. 因為佢有新的幻想所以把我地全部遺棄在這個空間中...我地仲以為佢失鷘雰銋糐\遺棄鬻琣a....佢唔要我地...你明唔明啊...係佢...係佢...你明唔明啊....唔係我地啊....係佢唔要我地......我地點樣諗都無用....只好期待著一天她回來...不是...是我們回到她的幻想中.....celia 你好殘忍.. 

...我諗 我都係 book 定個 appoitment 睇心理醫生............ 精神料都末鼎...

o吾...就算大家思念中的 Celia 有所不同...相信都是又好又正的 Celia~!

只要將餅餅們思念中的 Celia call 出,再同時將所有 CC 合拼就可... 可能佢會更加 ' 正 '~!

如果我o地o的老餅's係 Celia 幻想出o黎...o甘我o地都係真實存在於佢思想空間堶...佢始終有再想到我o地的一日,會再 call 番我o地o的老餅's出o黎佢個思想世界o架...hee...hee...到時又可以再見。 (我同你係咪癡o左 )

如果o吾掂...就要 Oldcake 神人 Toby 皇上出手先得o拉!

hey 4EFB兄,心理科o吾同精神科o架~...我諗我同你都係睇精神科 gala....! o矣~...講起精神科醫生....佢成日o吾記得我係邊個,又認錯我係第二個...成日同o的物件講o野...又o吾無論次....重成日話去做手術,你話~精神科癲有手術做....o矣!

引用:
原帖由 inabottle 於 5-1-2010 23:58 發表  

超人兄弟愛......日日到來此帖留個言  , 希望cc快D翻來, 原來cc係有同超人講過佢幾時返來, 只係暗示唔明顯隈

~!

係~ ??!o向邊樹帖o牙 ~??我懵盛盛 tim !

我o地要習中火力講 CC ...等 CC 感應到就會番來...FIRE~~~~

calling CC...calling CC...您快o的番來歸隊...over over...

引用:
原帖由 聰洛多薩比 於 6-1-2010 00:46 發表  

最近尋人尋到好似玩時空轉換咁...

唔通大家都食到有d滯???

Celia姐姐...

你都係快d返黎囉...

如果唔係成個老餅世界會比四哥同超人大哥造出黎既黑洞吸哂架喇...

Pizza dee dee..你...你....你講到o甘誇 la la o既~...! 我癲有o甘o力o力去製造黑洞?!

引用:
原帖由 actionkamen 於 7-1-2010 00:12 發表 唔覺唔覺CC已經遠遊差不多成個月
咬~咬.....成個月gana~....o吾制o牙! CC緊狠sim...' 劈 ' 低我o地件餅's成個月o吾o也!

引用:
原帖由 inabottle 於 7-1-2010 23:53 發表   小樽亂發'UP' 'PHONE'......

引用:
原帖由 foureyesfatboy 於 8-1-2010 08:15 發表   人地只有一千個理由便可以傷心....但小樽特別開心所以多了99,000理由才可以令她傷心. d 個樽都幾難滿     送給失蹤已有一個月的 celia....這是所有老餅的心聲.....http://www.youtube. ...
  o夷~...小樽好少亂發'UP' 'PHONE'o既o番! 有人多o的... 等我空歡喜一場...o矣~又跌入無盡透明的思念當中........M CC

引用:
原帖由 foureyesfatboy 於 8-1-2010 09:03 發表   咁d個小樽 up phone 先至驚貴.... 好似我咁...唔多驚貴又亂咁來... 我知我知....   空歡喜都有過.....連空歡喜都無的人.... 又如何....一生原是一場空.   d 個帖本來已經開始慢下來...因為 ...
o矣o也~...我癲捨得話係你,四兄o個 d 係金玉良言又有深度,我先係 up phone 王...CC 都話過我o架!

不是真歡喜為何給我空歡喜~! o甘樣更加悲!

發新話題