發新話題

麗的 / 亞視節目雜談地(不喜勿入 /勿回)

滿清十三皇朝--雍正

煒烈,駱慧貞,葉玉萍,張煒,區艷蓮,尹天照合演.

中國人唔係東亞病夫 -- 精武門

甄子丹,高雄,萬綺雯,劉志榮,梁日豪,叢珊,鮑起靜,吳小清演出.

洪熙官是甄子丹最佳電視劇,還有潘志文,黃允財,蔡曉儀,張家輝的方世玉,武術冠軍人馬梁日豪,楊菁菁又是打得之人.

中環英雄 -- 呂頌賢,吳綺莉,施綺蓮,楊玉梅,邱月清,譚文潔,劉錫賢,許志強.

1991年作品.

許志強 -- 我無記錯,佢係... 
廣東廣州人,體操運動員運動健將
許志強簡歷
1973年參加中國人民解放軍,併入八一隊,後被選入國家隊。 是第二十二屆世界體操錦標賽男子團體冠軍中國隊成員,第二十三屆奧運會體操比賽男子團體亞軍中國隊的主力隊員,1986年獲第七屆世界盃體操賽雙槓冠軍,是第十屆亞運會體操比賽男子團體冠軍中國隊主力隊員,立一等功.

www.hudong.com/wiki/许志强

引用:
原帖由 moneyismymoney 於 29-6-2010 01:57 發表 洪熙官是甄子丹最佳電視劇,還有潘志文,黃允財,蔡曉儀,張家輝的方世玉,武術冠軍人馬梁日豪,楊菁菁又是打得之人.

結局夠悲壯, 好好睇! 不枉我挨眼瞓捧場!

引用:
原帖由 虎榮 於 11-7-2010 15:30 發表   結局夠悲壯, 好好睇! 不住我挨眼瞓捧場!

一部真真正正嘅歷史武打劇,無三角戀,無 K 戀,唔使等成晚聽佢喊一兩句「金」句,近年都無人拍得番咁好嘅劇啦 ! 

滿清十三皇朝 -- 乾隆
黃元申,陳復生,徐思斐,周秀蘭,陳曉瑩,陳小龍,熊德誠 . . 等合演.

蔡曉儀好靚女啊

引用:
原帖由 vespamania 於 13-7-2010 11:20 發表 蔡曉儀好靚女啊

早幾年有消息話佢 short 咗!!!

0_6679219556026805_15.jpg picture by LouisLeeKH

引用:
原帖由 LouisLee 於 13-7-2010 11:44 發表   早幾年有消息話佢 short 咗!!!    
what's a pity...

引用:
原帖由 LouisLee 於 13-7-2010 11:44 發表   早幾年有消息話佢 short 咗!!!    

係咪感情问题呀!!

滿清十三皇朝 -- 嘉慶.

汪禹,張振華,轅依齡,劉少君,劉雲峯,潘銑怡合演,劇力大不如前,但仍可一看.

嘉慶至道光一段的確是弱了一點,但咸豐一段又回勇!

滿清最黑仔的皇帝 -- 道光,罪不在他,但無力挽,奈何.  

魯振順,潘銑怡,黃曼凝,蔡善儀,李凌江,江文聲,温雪琪,苑麗瓊合演.

冒險家樂園,一般的制作.

汪禹,余安安,曹查理,區艷蓮,吳剛等演出.

血染紫禁城 -- 米雪好嘢之作,米記古裝劇,顯得佢特別靚,有古典美.
米雪 劉永,麥麗紅,李青山,梁恩浩,班班等合力演出.

血染紫禁城一段比起當年少女慈禧一d都唔遜色, 米雪同劉雪華都系我徧愛的演員, 而劉永及森森比起當年的伍衞國及麥翠孄更勝一籌!

遲下日落紫禁城歐陽珮珊出場接演慈禧, 毒死慈安一段到依家我都記得!

引用:
原帖由 虎榮 於 13-8-2010 23:10 發表 血染紫禁城一段比起當年少女慈禧一d都唔遜色, 米雪同劉雪華都系我徧愛的演員, 而劉永及森森比起當年的伍衞國及麥翠孄更勝一籌!   遲下日落紫禁城歐陽珮珊出場接演慈禧, 毒死慈安一段到依 ...

米雪同劉雪華在當年相比,米記也會勝劉雪華一點,只是劉雪華當新人用,給觀眾有新的感覺,劉永及森森是姿深演員,當然比伍衞國及麥翠孄更勝.只是李青山弱了些.

重整冒險家樂園 

引用:
原帖由 moneyismymoney 於 20-8-2010 23:15 發表 重整冒險家樂園 

thank you

發新話題