發新話題

麗的 / 亞視節目雜談地(不喜勿入 /勿回)

藍月亮-香港亞洲電視電視劇 -- 主題曲一生不變由李克勤主唱

小白龍 -- 吳茜薇飾演小白龍,當然無得同 BoBo 姐相比
                    龐秋雁飾秋葉公主,黃樹棠飾三招了 (當年也有此角色),張錚,司馬華龍,陳頴芝,羅烈           等演出.
0-0

引用:
原帖由 kkeeleung 於 29-4-2011 02:04 發表  HHusband copy his wife's tv programme
引用:
原帖由 moneyismymoney 於 30-4-2011 23:36 發表  其實都 o吾係第一次,不過今次真係太差勁了. ***
之前 cctvb 有一套講風水 o既時裝劇,咪偷「再見繁榮」 o既橋,另一套講古代做到現在o既劇,咪偷「三世人」 o既橋,「十兄弟」果 d 都算啦 ! 真係服 o左佢 lun.
*
*
*
 o吾該 o西

街市忍者 -- 盧海鵬簽亞視頭炮劇,輕鬆喜劇.
盧海鵬 -- 金喜民,平日係賣魚佬,實在係忍者高手
吳元俊 -- 郭大寶,金喜民徒弟
仲有冼煥貞,李菁,彭健新,葉玉萍,蔡國慶,梅愛芳.

^^

嘩!嘩! 嘩! 冼煥貞! 現在要見只能在譚校長雨夜的浪漫MV

差點忘記了天照是參與過 500飛虎隊的。

引用:
原帖由 maymay 於 27-5-2011 01:11 發表 嘩!嘩! 嘩! 冼煥貞! 現在要見只能在譚校長雨夜的浪漫MV 差點忘記了尹天照是參與過 500飛虎隊的。
yes,hes the first generation.
人越大越愛想當年,我是個連鄉別井自作業的變態人。

1.            唔睇真係唔知魏平澳做過麗的!

2.            我重以只在香歲月才用苑麗瓊......

引用:
原帖由 moneyismymoney 於 27-5-2011 00:58 發表 街市忍者 -- 盧海鵬簽亞視頭炮劇,輕鬆喜劇.盧海鵬 -- 金喜民,平日係賣魚佬,實在係忍者高手吳元俊 -- 郭大寶,金喜民徒弟仲有冼煥貞,李菁,彭健新,葉玉萍,蔡國慶,梅愛芳. ^^
其實吳元俊當年都OK

為乜後嚟銷聲匿跡呢

白鳥居

news://news.wonderfuland.net/wonderful.talk.anime

食住曲奇, 傾下老餅嘢

引用:
原帖由 maymay 於 27-5-2011 08:33 發表 1.            唔睇真係唔知魏平澳做過麗的! 2.            我重以為只在香江歲月才用苑麗瓊... ...
魏平澳係亞記做到去世止,佢係一位好演員.
*
*
*

引用:
原帖由 moneyismymoney 於 27-5-2011 23:30 發表 魏平澳係亞記做到去世止,佢係一位好演員.*** 

梗係,睇精武門同猛龍過江,你未必記得劉永、二打六元奎、小麒麟或者最尾打果個大佬,但一定記得佢串場嘅攪屎棍棍角色。

引用:
原帖由 maymay 於 28-5-2011 11:48 發表   梗係,睇精武門同猛龍過江,你未必記得劉永、二打六元奎、小麒麟或者最尾打果個大佬,但一定記得佢串場嘅攪屎棍棍角色。

其他人都未上位,好難講 o既,魏平澳早已是人人熟識 o既小人物 / 諧星了.

*
*
*

劍神不敗 -- 有型有款 o既湯鎮業飾演慕容劍秋.楊玉梅飾演曲漓江.
仲有劉玉婷,歐錦棠,莫家堯,劉千愉.
*6*

嘩! 十八年前蘇忠!

我今年响地鐵遇到有點肥嘅劉玉婷,巴士遇到火雲邪神檸檬一樣嘅白頭蘇忠。

引用:
原帖由 moneyismymoney 於 31-5-2011 09:32 發表 劍神不敗 -- 有型有款 o既湯鎮業飾演慕容劍秋.楊玉梅飾演曲漓江.仲有劉玉婷,歐錦棠,莫家堯,劉千愉.*6*
青山同偉龍調轉咗囉

仲等我睇極都睇唔到明點解青山會肥咗咁多

白鳥居

news://news.wonderfuland.net/wonderful.talk.anime

食住曲奇, 傾下老餅嘢

哈哈,我沉默,因為望望算數;你表態,型。

記得士多啤梨係發哥賭神個南哥賭局,俾發哥叫佢派牌。

引用:
原帖由 白鳥 於 31-5-2011 11:43 發表 青山同偉龍調轉咗囉 仲等我睇極都睇唔到明點解青山會肥咗咁多

引用:
原帖由 白鳥 於 31-5-2011 11:43 發表 青山同偉龍調轉咗囉 仲等我睇極都睇唔到明點解青山會肥咗咁多

Sorry ! 已更正.

*

*
*

安樂茶飯 -- 亞視轉朝換代第一套「豪裝」劇,周梁掌權,大灑金錢,全新豪華佈景, Bo Bo 姐話 : 亞視中人,從未見過 o甘豪 o既佈景 !
馮寶寶 vs 劉松仁,孫興,吳茜薇,喬宏,樂蓓,歐陽耀麟,嚴秋雁 . . . . . . 合力演出,輕鬆喜劇.
^6^

安樂茶飯 OP

引用:
原帖由 moneyismymoney 於 1-6-2011 11:34 PM 發表 安樂茶飯 -- 亞視轉朝換代第一套「豪裝」劇,周梁掌權,大灑金錢,全新豪華佈景, Bo Bo 姐話 : 亞視中人,從未見過 o甘豪 o既佈景 !馮寶寶 vs 劉松仁,孫興,吳茜薇,喬宏,樂蓓,歐陽耀麟,嚴秋雁 . . . . . . 合力演出,輕鬆喜 ...
http://www.youtube.com/watch?v=xRRhz5YWXds

一屋兩鬼三人行 -- 講鬼 o既黑色喜劇.
呂頌賢飾演陳子安 vs 區淑貞飾演嘉嘉
王薇,邵傳勇,胡渭康,麥基,黃莎莉 . . . . . . . . 合演.

發新話題