發新話題

書店介紹及評價

書店介紹及評價

各位餅友有沒有好的書店介紹?!或者你對該書店有何評價及建議也可在此言論。

無論任何類型書店也可....當然色情有味不可!

打頭陣的有我們賣日本書老大哥 ' 智源書局 '

它穩紮穩打的在香港多年....我中學時代巳到該店訂書了...!

裝修過的它更加舒服,希望智源的 Yen 對換價可回落些吧....。

感謝 bro mythz 為我整這個印章
thank you so much!!

旺角的 ' 馬建記 '

陪伴我成長的書店....以前的單層到現時的雙層,睇書都舒服o的!

我最鍾意它堶悸 New age 新心靈書柜!

引用:
原帖由 klluk 於 8-8-2009 12:30 發表 尖沙咀晨衝, 英文書  

晨衝....最鍾意睇設計書 & Pop Art 畫集~!

引用:
原帖由 klluk 於 8-8-2009 12:54 發表 係海運大黧, 尖沙咀好似有2間  

海運大鑉尼間比較後期! 好耐無去....而家重o向度?!

引用:
原帖由 綠寶210 於 8-8-2009 15:02 發表   當年去得最多係馬建記 最喜歡去揭鴷學術數書, 武學秘笈...   中華書局最整潔, 可惜通常都無乜書稄.  

o合~...係呀,佢o個度o吾知點解會有o甘多秘笈賣....金鐘罩,童子功..乜都有!

引用:
原帖由 綠寶210 於 9-8-2009 16:00 發表   當年仲係學生哥時最喜歡睇下 [童子功], 本野有成兩寸厚.... 不過都唔明寫乜...    

做乜情有獨鍾童子功呀~?!

' 綠野仙蹤 '

售賣國版書的書店,國版書也算多也算齊!

於旺角奶路臣街....

引用:
原帖由 虎榮 於 10-8-2009 00:46 發表 旺角重有樂文及田園都是打書釘的好地方!

樂文 E 家都幾闊...(好過以前) ...而田園就好細,睇書睇得好o吾舒服!

引用:
原帖由 綠寶210 於 10-8-2009 22:43 發表   達摩祖師有4大神功咁勁.... 

綠寶兄,算在下孤陋寡聞,達摩祖師有邊4大神功?! 指教~指教!

引用:

童子功最適合仍然是兒童既自己, 唔睇下又點得呢?  

o吾...既然適合仍然是兒童既你.....點解又會睇o吾明o尼~?

引用:
原帖由 綠寶210 於 11-8-2009 20:34 發表   洗髓經, 易筋經, 金鐘罩, 童子功. 呢個係 DR.WONG 玉郎講既...

哦~.....原來係 Dr Wong....!

引用:
原帖由 綠寶210 於 12-8-2009 21:31 發表   當然係黃慱士... 只有佢先可以令到好多當年既小朋友都信以為真.

o吾....黃博士o向龍虎門電影都要客串番大師一角!

' 競成貿易行 '

專賣設計書籍、繪畫用具、設計用品等...

於灣仔: http://www.kengseng.com.hk/contactus.asp

' C L A R K 'S ' Comics & Novelties 美國漫畫專門店

糖街 15-23號  銅鑼灣廣場地庫

店評 : 此書店貨品齊全豐富,除了美國漫畫書種亦兼有日本雜誌售賣,店長關先生也很樂意為你介紹!

想嘗試看美國漫畫的餅友可去此店尋找!

旺角有間 ' 綠野仙蹤 '都唔錯...幾多書o下~喜歡動漫定要去 look look...

發新話題