發新話題

舊陣"時"廊畫 (小時候或年輕時作品大募集)

引用:
原帖由 East 於 4-6-2009 10:04 發表   我都覺得好正!! 有氣勢但不浮誇!!   超兄你的漫畫功力幾時拿出來發功呀? 有什麼 舊陣"時"作品快快分大家分享下哪!!

我 d 家o的劣作 do o吾惦....何G舊 C o個 d..?!

等我有勇氣 d 先 lah~!

感謝 bro mythz 為我整這個印章
thank you so much!!

引用:
原帖由 超人兄弟 於 4-6-2009 10:49 發表 我 d 家o的劣作 do o吾惦....何G舊 C o個 d..?! 等我有勇氣 d 先 lah~!

掂唔掂有乜所謂!! 這裡又不是比賽場地, 不用比高低的!!!

最要是齊齊參與 !!

東兄發帖....一定支持.

這是小弟在1985年無聊之作......當時人地生梳. 活在異鄉.

自劃像 - 豬的系列.....中國豬 同 Indiana 豬. (小弟不是姓朱但身型同個腦似豬)

我們要把歷史留給下一代不是仇恨, 但不能讓步於不合理之下

引用:
原帖由 foureyesfatboy 於 5-6-2009 14:28 發表 東兄發帖....一定支持. 這是小弟在1985年無聊之作......當時人地生梳. 活在異鄉. 自劃像 - 豬的系列.....中國豬 同 Indiana 豬. (小弟不是姓朱但身型同個腦似豬)

謝謝四哥咁支持!!

兩張作品都有創意, 四哥有無"林"過把這個"豬的系列"繼續發揮下去呢?

應該幾得意喎 !!

各位brother, 能將舊日作品留下, 直係難得. 自已故然沒有甚麽作品出過. 而好多擁有的事物, 都只係過眼雲煙. 大家能保存這些精心傑多年. 真係叫人羨慕. 

引用:
原帖由 East 於 5-6-2009 23:45 發表   謝謝四哥咁支持!!   兩張作品都有創意, 四哥有無"林"過把這個"豬的系列"繼續發揮下去呢? 應該幾得意喎 !!

其實 d 兩張已經是豬的系列的後期出品, 它在中學期間已經有了....不過它們已變成灰了..

比多張唔同你睇....是小弟在90年頭失意的小品創作 (魚系列 一).......

如果東兄同超兄唔再出多 d 作品...小弟 ...超兄唔好再唔出手...小弟見過你的功夫...

我們要把歷史留給下一代不是仇恨, 但不能讓步於不合理之下

引用:
原帖由 foureyesfatboy 於 6-6-2009 00:15 發表   

如果東兄同超兄唔再出多 d 作品...小弟 ...超兄唔好再唔出手...小弟見過你的功夫...

系呀!我都見過兩位d功夫,真系高手黎架!快d同大家分享吓d大作啦!

幪超 Q版畫

大家咁高興就 post 另一張小弟廿多年前的幪超 Q版畫! (當年只得十個幪超 + 甲蟲女)

小弟也希望多D餅友一起參與分享舊陣"時"作品!!

引用:
原帖由 East 於 6-6-2009 08:42 發表

大家咁高興就 post 另一張小弟廿多年前的幪超 Q版畫! (當年只得十個幪超 + 甲蟲女)

小弟也希望多D餅友一起參與分享舊陣"時"作品!!

畫功超正!!!

你地就好啦, 我就完全冇繪畫天份!!!

引用:
原帖由 LouisLee 於 6-6-2009 11:08 發表   畫功超正!!!     你地就好啦, 我就完全冇繪畫天份!!!        

畫功超正.......唔敢當!

書法都是很高情操的藝術!

你有無想過玩玩國畫呢? 

引用:
原帖由 East 於 6-6-2009 22:31 發表   畫功超正.......唔敢當!   書法都是很高情操的藝術! 你有無想過玩玩國畫呢? 

一嚟又要駛一大筆, 二嚟我冇天份, 三嚟最好嘅國畫老師龍子鐸舊年都仙遊埋, 唔搞咯!!!

引用:
原帖由 foureyesfatboy 於 6-6-2009 00:15 發表  

Ayiya~....我個畫袋o吾知放o左o向邊...M極 do Mo吾到o牙...四兄!

引用:
原帖由 虎榮 於 6-6-2009 01:23 發表   系呀!我都見過兩位d功夫,真系高手黎架!快d同大家分享鵂鴗j作啦!

虎榮兄你係高手之中o既高人就真~!

引用:
原帖由 LouisLee 於 7-6-2009 10:45 發表   一薑S要駛一大筆, 二薛硭N天份, 三螺怞n黻窱e老師龍子鐸舊年都仙遊埋, 唔搞咯!!!

香港其實重有多好o既國畫老師!

就講我偶像 ' 羅冠樵 ' 老師o甘.....佢重好健康o向度!

引用:
原帖由 East 於 6-6-2009 08:42 發表 大家咁高興就 post 另一張小弟廿多年前的幪超 Q版畫! (當年只得十個幪超 + 甲蟲女)   小弟也希望多D餅友一起參與分享舊陣"時"作品!!  

東兄o尼幅好 cute~! 重要甩鞋 tim....siu c~!

東兄呢幅幪超10兄弟超正, 加埋甲蟲女痴實強人, 生鬼生動. 倫盡到暈...

到今日可能要畫到三角形叠羅漢...今次要輪到新人做底0勒!

引用:
原帖由 超人兄弟 於 4-6-2009 10:49 發表 我 d 家o的劣作 do o吾惦....何G舊 C o個 d..?! 等我有勇氣 d 先 lah~!
我哋仲等緊你....超人兄弟老兄...搬完屋, 係時候拿出來看看啦!

引用:
原帖由 超人兄弟 於 7-6-2009 11:32 發表 東兄o尼幅好 cute~! 重要甩鞋 tim....siu c~!

THANKS!!

引用:
原帖由 kkeeleung 於 7-6-2009 14:24 發表 東兄呢幅幪超10兄弟超正, 加埋甲蟲女痴實強人, 生鬼生動. 倫盡到暈... 到今日可能要畫到三角形叠羅漢...今次要輪到新人做底0勒!

THANKS!!

嘩!! 要畫齊現今的幪超, 都幾大獲~~~~!! 套套新幪超都N個不同款的幪超 !!

相信個三角形叠羅漢都要好巨形下 !!

Louis兄的秀金體好勁!East兄的畫工了得!這裡真是臥虎藏龍!

引用:
原帖由 Potato 於 8-6-2009 00:42 發表 Louis兄的秀金體好勁!East兄的畫工了得!這裡真是臥虎藏龍!

畫工了得唔敢當, 小弟只是想拋磚引玉.

在OLDCAKE中臥虎藏龍餅友還有很多未暴光呢!

發新話題