發新話題

舊陣"時"廊畫 (小時候或年輕時作品大募集)

引用:
原帖由 超人兄弟 於 7-7-2009 20:11 發表 係 lor~....do o吾明典解藝術四仔成日講演o野~! o吾通佢主修 ' 四藝 ' 副修 ' 演藝 ' ~??! ( o拿,四爺...o吾好打我o牙...我趕笑o架咋!)

四哥哥可能係修讀"四維演野藝術"   ( o拿o拿..四爺...o吾好打我o牙...我趕笑o架咋!)

(好采有您呢句姐超人)

多謝mythz創造左咁靚咁精美既簽名

引用:
原帖由 celia 於 8-7-2009 02:13 發表 四哥哥可能係修讀"四維演野藝術"   ( o拿o拿..四爺...o吾好打我o牙...我趕笑o架咋!)                    & ...

藝術最終目的都是想比人知自我存在, 不論第幾藝術. 所以有'四維演野藝術" 都應該 ...何況出自 celia你~~~~~我點會打你呢仲要讚你有見識 tim...要打都打d唔識時務....奸燒人親戚光之國反動份子...

我們要把歷史留給下一代不是仇恨, 但不能讓步於不合理之下

引用:
原帖由 foureyesfatboy 於 8-7-2009 05:57 發表   藝術最終目的都是想比人知自我存在, 不論第幾藝術. 所以有'四維演野藝術" 都應該 ...何況出自 celia你~~~~~我點會打你呢仲要讚你有見識 tim...要打都打d唔識時務....奸燒人親戚光之國反動份子...

Siu C

奸燒人親戚光之國反動份子? 您係咪講超~人~~~~~既死敵怪獸咁唔洗四哥郁手la,超人都會忍唔住打低佢地

奸燒人親戚....真係billy siu C 點樣奸燒??

引用:
原帖由 foureyesfatboy 於 8-7-2009 05:57 發表  奸燒人親戚光之國反動份子...

引用:
原帖由 celia 於 8-7-2009 12:47 發表     Siu C   奸燒人親戚光之國反動份子? 您係咪講超~人~~~~~既死敵怪獸咁唔洗四哥郁手la,超人都會忍唔住打低佢地   奸燒人親戚....真係billy siu C 點樣奸燒??

我都想知乜o野係奸燒人親戚光之國反動份子... ??!乾燒伊麵就知!

感謝 bro mythz 為我整這個印章
thank you so much!!

引用:
原帖由 超人兄弟 於 8-7-2009 13:11 發表 我都想知乜o野係奸燒人親戚光之國反動份子... ??!乾燒伊麵就知!

燒既時候要奸笑

引用:
原帖由 celia 於 8-7-2009 12:47 發表     Siu C   奸燒人親戚光之國反動份子? 您係咪講超~人~~~~~既死敵怪獸咁唔洗四哥郁手la,超人都會忍唔住打低佢地   奸燒人親戚....真係billy siu C 點樣奸燒??

奸燒人親戚光之國反動份子 = 在光之國中的反動份子是一個奸的 (燒)人也是超人族親戚. 他不是怪獸只是反動份子. 反黨 , 反革命 , 反新思想 的紙老虎 . <--這樣的高帽子夠唔夠奸呢?

引用:
原帖由 超人兄弟 於 8-7-2009 13:11 發表 我都想知乜o野係奸燒人親戚光之國反動份子... ??!乾燒伊麵就知!

乜你肚餓....解釋在上. 自己明白..... 你知 la.....畫公仔千其唔好晝出腸...

玩了咁來...演吓野先不過都無乜所謂......藝術是孤單的路.

1978 年版畫. 喜興愁

引用:
原帖由 foureyesfatboy 於 9-7-2009 01:46 發表   奸燒人親戚光之國反動份子 = 在光之國中的反動份子是一個奸的 (燒)人也是超人族親戚. 他不是怪獸只是反動份子. 反黨 , 反革命 , 反新思想 的紙老虎 . <--這樣的高帽子夠唔夠奸呢?  

引用:

原帖由 foureyesfatboy 於 9-7-2009 01:46 發表

乜你肚餓....解釋在上. 自己明白..... 你知 la.....畫公仔千其唔好晝出腸...

道理o甘高深~....至奸.....爸爹都係你 lor~!

又o吾係畫恐佈核突公仔....梗係唔會畫出腸 lah~....不過你o甘講...學你話...只有你自己明白!

引用:
原帖由 超人兄弟 於 9-7-2009 07:59 發表 道理o甘高深~....至奸.....爸爹都係你 lor~! 又o吾係畫恐佈核突公仔....梗係唔會畫出腸 lah~....不過你o甘講...學你話...只有你自己明白!

早晨 wor....

引用:
原帖由 foureyesfatboy 於 9-7-2009 01:46 發表  

早o何~!

這是否當時讀設計的功課?!意念都幾新!

我以前有個版畫老師叫梅創基...識o吾識??!

引用:
原帖由 超人兄弟 於 9-7-2009 08:04 發表 這是否當時讀設計的功課?!意念都幾新! 我以前有個版畫老師叫梅創基...識o吾識??!

讀設計時已經是18 歲了....這版畫應該在....14至15歲左右....

梅創基...識o吾識..唔識 我老師姓方.

引用:
原帖由 foureyesfatboy 於 9-7-2009 08:07 發表 讀設計時已經是18 歲了....這版畫應該在....14止15歲左右.... 梅創基...識o吾識..唔識 我老師姓方.

14至15歲~?!o甘就神童 lor...!14至15歲我重畫緊火柴公仔加肌肉咋!

引用:
原帖由 超人兄弟 於 9-7-2009 08:12 發表 14至15歲~?!o甘就神童 lor...!14止15歲我重畫緊火柴公仔加肌肉咋!  

你講野...la.火柴公仔加肌肉.. 又扮野.

引用:
原帖由 foureyesfatboy 於 9-7-2009 08:07 發表 讀設計時已經是18 歲了....這版畫應該在....14至15歲左右.... 梅創基...識o吾識..唔識 我老師姓方.

梅創基老師於版畫界都薄有名氣~...!重有出書及開展!  

《書票藝術集萃》 張松正編 (中國:海燕出版社,1988)
《中國藏書票選》 梁楝選編 (中國:安徽美術出版社,1987)
《蘇聯藏書票選》 戈沙、馬克編 (中國:人民日報出版社,1989)
《紙上寶石》 梅創基著 (香港:山邊社,1989)
「版畫藏書票」,《中國水印木刻版畫》 梅創基著 (台灣:雄獅圖書,1988),頁102-109
「中國早期的藏書票」,《收藏天地》 梁棟著 第六期(1990年2月),頁99-101
「版畫中的珍珠-藏書票」,《君子雜誌》 梅創基著 (l990年10月),頁110-113

引用:
原帖由 foureyesfatboy 於 9-7-2009 08:14 發表 你講野...la.火柴公仔加肌肉.. 又扮野.

真o架~! C o野!                                                                                                               C o野 = 四爺!

引用:
原帖由 超人兄弟 於 9-7-2009 08:27 發表  梅創基老師於版畫界都薄有名氣~...!重有出書及開展!     《書票藝術集萃》張松正編 (中國:海燕出版社,1988) 《中國藏書票選》梁楝選編 (中國:安徽美術出版社,1987) ...

雄獅圖書....有出版一本叫雄獅美術是我中一時時睇的書. 因為老師期期定.

引用:
原帖由 超人兄弟 於 9-7-2009 08:30 發表 真o架~! C o野!                              &nb ...

C o野!...C 乜 o野!  

C o野 = 四爺 乜唔係死野....

引用:
原帖由 foureyesfatboy 於 9-7-2009 08:14 發表 你講野...la.火柴公仔加肌肉.. 又扮野.

C o野 = 四爺~! (普通話o麻~ )

差不多同時期的. "樓"

引用:
原帖由 超人兄弟 於 9-7-2009 08:37 發表 C o野 = 四爺~! (普通話o麻~ )

出兩次...你 C 野有事???

引用:
原帖由 foureyesfatboy 於 9-7-2009 08:38 發表 差不多同時期的. "樓"

一個字  ' 好 ' !

暫別~再見!

發新話題