發新話題

沒有阿洛的Termintor 電影你會去看嗎??

引用:
原帖由 超人兄弟 於 3-6-2009 07:13 發表 四兄,M個節日我到加記 你才真~!

咁客氣....拜會.

不過唔多明....."個節日我到加記 你才真"????

我們要把歷史留給下一代不是仇恨, 但不能讓步於不合理之下

引用:
原帖由 foureyesfatboy 於 3-6-2009 07:37 發表   咁客氣....拜會. 不過唔多明....."個節日我到加記 你才真"????

M個節日( holiday )我到加記( canada)拜會你才真~! understand?!

感謝 bro mythz 為我整這個印章
thank you so much!!

四哥, 下期TERMINATOR電影主角非你莫熟了.

FATMANATOR FEFB-001 比八兩金o既G-888造型還勁3倍呢!!!

引用:
原帖由 East 於 4-6-2009 00:46 發表 四哥, 下期TERMINATOR電影主角非你莫熟了. FATMANATOR FEFB-001 比八兩金o既G-888造型還勁3倍呢!!!  

咁猛火.....  唔方唔"莫熟了"......熟到變燒豬...火肉 FATMEATATOR.

引用:
原帖由 foureyesfatboy 於 4-6-2009 03:37 發表   咁猛火.....  唔方唔"莫熟了"......熟到變燒豬...火肉 FATMEATATOR.

連豬都有~~~~Terminator(FATMEATATOR)!!!  救命呀!? 四哥你D想力很利害......不過大多同食有關的 !!

四哥, 唔好意思漏了幫你帶眼鏡!! E+就真係 FEFB-001 (FEFB = FourEyesFatBoy) !!

o岩o岩同二位餅友睇o左....

好得o牙套戲~! ' 正 ' ! 要比四個唇印佢 !

戲後食飯大家傾到套戲好多笑位...o合o合...太好笑o拉! 真開心~~~

剛看完 Terminator Salvation, 感覺很不錯! 絕對比Part III 好N倍!

故事不太複雜, 但有新意!! 絕對值得入場看!

引用:
原帖由 超人兄弟 於 5-6-2009 01:04 發表 o岩o岩同二位餅友睇o左.... 好得o牙套戲~! ' 正 ' ! 要比四個唇印佢 ! 戲後食飯大家傾到套戲好多笑位...o合o合...太好笑o拉! 真開心~~~
哈哈... 超人大哥, 咁快又見你. 套戲我俾四粒星. 在舊有故事架構中加入新特技原素. 真係值得入場睇! 正!

引用:
原帖由 kkeeleung 於 5-6-2009 01:26 發表 哈哈... 超人大哥, 咁快又見你. 套戲我俾四粒星. 在舊有故事架構中加入新特技原素. 真係值得入場睇! 正!

o也~...o也...o也....kkeeleung兄o吾好叫我做超人大哥o拉~ ...大家o甘上下大o者!(可能我細個 D! )

叫我超人兄弟得o拉~!

無錯~!套戲 真係值得入場睇!

引用:
原帖由 超人兄弟 於 5-6-2009 02:20 發表 o也~...o也...o也....kkeeleung兄o吾好叫我做超人大哥o拉~ ...大家o甘上下大o者!(可能我個 D! ) 叫我超人兄弟得o拉~! 無錯~!套戲 真係值得入場睇!

超兄....睇戲都唔叫我....超仔....做兄弟呀! 哎...都話唔好用支槍指住我個肚腩....

引用:
原帖由 East 於 5-6-2009 01:13 發表 剛看完 Terminator Salvation, 感覺很不錯! 絕對比Part III 好N倍! 故事不太複雜, 但有新意!! 絕對值得入場看!  

我認同...不過新意就有d保留....

引用:
原帖由 foureyesfatboy 於 5-6-2009 06:41 發表    超兄....睇戲都唔叫我....超仔....做兄弟呀! 哎...都話唔好用支槍指住我個肚腩....     我認同...不過新意就有d保留....

我不嬲預o左你o架~四仔兄弟!係你o吾現身之o麻! 買鬻A飛又o吾o黎....照科水o牙你! (你一早睇o左 lah~玩我咩! )

引用:
原帖由 foureyesfatboy 於 5-6-2009 06:41 發表     

我認同...不過新意就有d保留....

有新意是指第二男主角是"改造人"不是機械人有人的靈魂和思想!

另外多了很多不同形號不同形式的Terminator 也很正呢!!

最鐘意巨形Terminator 坐在Terminator戰鬥飛艇合体!! Very good Design!!

引用:
原帖由 East 於 6-6-2009 00:45 發表   有新意是指第二男主角是"改造人"不是機械人有人的靈魂和思想!   另外多了很多不同形號不同形式的Terminator 也很正呢!! 最鐘意巨形Terminator 坐在Terminator戰鬥飛艇合体!! Very good Design!!

新意在此...明白可能在其它電影中見過類似物所以...point of view 小弟也認同在 "荷理活" 是新意.

引用:
原帖由 foureyesfatboy 於 6-6-2009 00:50 發表   新意在此...明白可能在其它電影中見過類似物所以...point of view 小弟也認同在 "荷理活" 是新意.

當然, 看過無數SCIFI 動畫 & Movie 來說不是新鮮, 但在 Terminator 系列中算是突破,

但 Terminator 4 玩了這麼多新東西, 第5集點拍好? 劇本唔易寫......  !!

不如出 G-888 (八兩金) vs FATMANATOR 哪!!!

引用:
原帖由 East 於 6-6-2009 08:49 發表   當然, 看過無數SCIFI 動畫 & Movie 來說不是新鮮, 但在 Terminator 系列中算是突破, 但 Terminator 4 玩了這麼多新東西, 第5集點拍好? 劇本唔易寫......  !!   不如出 G-888 (八兩金)& ...

以後的 Terminator 集數機械體會繼續升級...越o黎越多 lor~!

引用:
原帖由 超人兄弟 於 6-6-2009 08:53 發表 以後的 Terminator 集數機械體會繼續升級...越o黎越多 lor~!

玩大了就收唔番 !!

下幾集嘅未來戰士, 可能係講緊戰事持續一百幾十年,  再次時空穿梭. 在過去, 現在, 未來錯亂穿插. 過世界講 20-30年代, 祖父母輩被追殺... 又見80年袋人物, 有其他機械人暗中保護.... 再轉到去較未來日子, Termintor 如何研發... 到第六七集起, 未來世界自然玩到上天下海.  Skeyneet - 100米高作戰活動要塞. 人類方用只有 20米高機械人... 又再無能為力.... 公元2099(電影 T-10, skeynet 决定派員回到美国而部時代...

引用:
原帖由 kkeeleung 於 7-6-2009 02:47 發表 下幾集鴷憎蚞啎h, 可能係講緊戰事持續一百幾十年,  再次時空穿梭. 在過去, 現在, 未來錯亂穿插. 過世界講 20-30年代, 祖父母輩被追殺... 又見80年袋人物, 有其他機械人暗中保護.... 再轉到去較未來日子, ...

又可能人類逃出外太空尋找第二地球.....Terminator 繼續追殺....

人類研發 Reterminator RT-0 去反擊...Reterminator 要同人類神識結合才可ㄟ妗... (痴o左線)

引用:
原帖由 超人兄弟 於 7-6-2009 11:17 發表 又可能人類逃出外太空尋找第二地球.....Terminator 繼續追殺.... 人類研發 Reterminator RT-0 去反擊...Reterminator 要同人類神識結合才可ㄟ妗... (痴o左線)

留比下一代個孫睇....我諗我都係唔得 la....東東東東東東東東島島島島島島長長長長長長長長長長.....哎呀.

發新話題