132 1234567
發新話題

沒有阿洛的Termintor 電影你會去看嗎??

沒有阿洛的Termintor 電影你會去看嗎??

Terminator Salvation

http://www.youtube.com/watch?v=pcg5t0mT8V4

http://terminatorsalvation.warnerbros.com/

中文版預告 (2008.07.17)

男主角由新蝙蝠俠 Christian Bale 飾演反抗軍領袖 約翰康納

故事背景為2018年
30多歲的約翰康納正帶領反抗軍和天網機械大軍作戰
此時終結者型號為T-600
(阿諾的T-800型號是在202X年生產的)

華納公司將安排《魔鬼終結者4:未來開啟》(Terminator Salvation: The Future Begins)在2009年的5月22日上映,該片由McG執導,克里斯汀貝爾(Christian Bale)主演。目前和《魔鬼終結者4》一樣在陣亡將士紀念日開畫的影片只有20世紀福克斯公司的《博物館夜驚魂2:逃離史密森尼》(Night at the Museum II: Escape From the Smithsonian)。
不過這兩部不同類型的影片「對撞」誰能取勝還很難說,班史提勒的《博物館夜驚魂1》在當年取得了2億5090萬美元的北美票房,而《魔鬼終結者3》(Terminator 3: Rise of the Machines)當年的北美票房為1億5040萬美元。

《博物館夜驚魂2》規模比第一集更大,故事從美國自然歷史博物館的文物裝箱被運到華盛頓史密森尼博物館開始,除了第一集的班史提勒、歐文威爾森(Owen Wilson)等將會回歸外,「魔法情人」艾米亞當斯(Amy Adams)也將加盟扮演第一個飛越太平洋的女性飛機駕駛員Amelia Earhart的雕像,活過來後愛上了斯蒂勒;男演員漢克阿扎利亞(Hank Azaria)則將扮演片中的大壞蛋——一個古埃及法老的雕像,後來活過來以後妄圖顛覆現代社會。

《魔鬼終結者4》將於5月5日在新墨西哥開機,目前影片劇情還處於保密階段,我們只知道這部《魔鬼終結者4》是一個全新三部曲的第一集,故事從天網衛星利用核浩劫摧毀人類後開始,一群倖存者們在約翰·康納(John Connor)的領導下,與機器人展開抗衡。

克里斯汀貝爾將扮演反叛軍領袖約翰·康納,詹姆斯卡麥隆(James Cameron)《神之化身》(Avatar)的男主角山姆沃辛頓(Sam Worthington)有望飾演另一個貫穿新三部曲的核心人物——馬庫斯(Marcus)。

《魔鬼終結者4》的海外發行由新力公司負責。

作者:Nemo
來源:好萊塢電影手冊

華納公司獲得《魔鬼終結者4》北美發行權,2009年暑假 “開啓未來”

華納公司近日獲得了《魔鬼終結者4:未來開啓》(Terminator Salvation: The Future Begins)的北美發行權。《魔鬼終結者4》計劃2008年初開始製作,故事將以未來世界的反叛軍領袖約翰·康納(John Connor)爲主角,從另一個角度重新演繹一遍“終結者”的故事。華納計劃在2009年暑期推出這部《魔鬼終結者4》(Terminator Salvation)。

華納這次獲得發行權很大程度是因爲2003年Jonathan Mostow執導的《魔鬼終結者3》(Terminator 3: Rise of the Machines)也是他們負責發行的,那部影片在全球總共取得4億2700萬美元的票房。

華納此舉也擊碎了米高梅的美夢,因爲後者曾表示希望獲得《魔鬼終結者4》發行權,並將其和《哈比人》(The Hobbit)一起列爲公司復興計劃的一部分。但顯然這兩部影片沒有一部順利。

《魔鬼終結者4》的幾位製片人表示這部影片將保持《魔鬼終結者3》的規模,預算將對得起“大片”的稱號,不過不會比《魔鬼終結者3》高,後者當年由於各種原因成本高達2億美元。

除了《魔鬼終結者4》外,華納還將負責制作“終結者”衍生電視劇《薩拉·康納編年史》(The Sarah Connor Chronicles)供FOX電視臺播放。

《魔鬼終結者4》的劇本已經由John Brancato和Michael Ferris完成,他們也是上一集的編劇。目前導演還在選擇之中,雖然有傳言說《霹靂嬌娃》(Charlie's Angels)導演McG希望很大,但製片人還沒作出最終決定。

《魔鬼終結者4》的英文片名沒有簡單的用數位,而是用了“Terminator Salvation”這樣一個標題,因爲這將是一個全新的故事,發生在未來世界,在那堣H類與機器作戰。

製片人之一Moritz Borman介紹說:“《魔鬼終結者3》其實是對‘現在’做了一個總結,在新的一集塈A會看到熟悉的角色,但他們不是阻止世界毀滅,而是建造一個新世界。《魔鬼終結者4》只是新的三部曲的第一部。”

由於劇情的變化,原先的主角史瓦辛格(Arnold Schwarzenegger)注定不會在其中扮演重要角色,但製片方還是希望能邀請到他——現任加州州長友情客串一下。

作者:Nemo

引用:
原帖由 East 於 18-5-2009 13:06 發表 Terminator Salvation   http://www.youtube.com/watch?v=pcg5t0mT8V4   http://terminatorsalvation.warnerbros.com/ 中文版預告 (2008.07.17) 男主角由新蝙蝠俠 Christian Bale 飾演反抗軍領袖 ...

有啊洛不過是電腦合成人象

我們要把歷史留給下一代不是仇恨, 但不能讓步於不合理之下

引用:
原帖由 foureyesfatboy 於 18-5-2009 13:12 發表 有啊洛不過是電腦合成人象

阿諾的T-800型號是在202X年生產的喎?!

引用:
原帖由 East 於 18-5-2009 13:15 發表   阿諾的T-800型號是在202X年生產的喎?!

在電影中只有 T-600 出現...不過北美電影介紹話有佢電合成人出現. 啊洛已經批准他們用他的樣子.

剛睇過 trailer 套戲真係幾 ' 正 ' ~!

o吾 C 多講一定捧場!

感謝 bro mythz 為我整這個印章
thank you so much!!

引用:
原帖由 超人兄弟 於 20-5-2009 00:32 發表 剛睇過 trailer 套戲真係幾 ' 正 ' ~! o吾 C 多講一定捧場!

剛剛睇完. 睇得過. 我呀媽話好睇....佢都係 si -fi fans....

最後真係有呀洛出場....仲好皮光肉滑....電腦合成

引用:
原帖由 foureyesfatboy 於 25-5-2009 11:56 發表   剛剛睇完. 睇得過. 我呀媽話好睇....佢都係 si -fi fans.... 最後真係有呀洛出場....仲好皮光肉滑....電腦合成      

估唔到伯母咁 IN, 竟愛看SCIFI Movie...... !!

我都有聽聞片中有CG阿洛出場.

嘩!!   那隻巨無霸 Termintor 似機械獸多D喎!!

要Call Transfromer 老大才搞得掂它喎!!

引用:
原帖由 East 於 25-5-2009 14:31 發表   估唔到伯母咁 IN, 竟愛看SCIFI Movie...... !!   我都有聽聞片中有CG阿洛出場.   嘩!!   那隻巨無霸 Termintor 似機械獸多D喎!! 要Call Transfromer 老大才搞得掂它喎!!

本來同佢睇 Night at the Museum 2 .....點知佢話留番 dvd 先睇. Terminator 要睇大銀幕...

我本人覺得套戲唔錯但無驚喜. 第一二集真係驚喜多.....第三集算 la...都係 Terminator 系列. 比面.

d  T-600  可用槍對付....但到 T-800 勁好多.

引用:
原帖由 foureyesfatboy 於 25-5-2009 15:00 發表 本來同佢睇 Night at the Museum 2 .....點知佢話留番 dvd 先睇. Terminator 要睇大銀幕... 我本人覺得套戲唔錯但無驚喜. 第一二集真係驚喜多.....第三集算 la...都係 Terminator 系列. 比面. d  T-600&n ...

請問有無佢呀媽Sarah Connor把聲係套戲道 ?

引用:
原帖由 wwl36 於 25-5-2009 15:27 發表   請問有無佢呀媽Sarah Connor把聲係套戲道 ?

有呀! 錄音帶....

引用:
原帖由 foureyesfatboy 於 25-5-2009 15:31 發表 有呀! 錄音帶....

故事與現時TV版的劇情是否有很大關連,

不看TV版會否難明呢??

引用:
原帖由 foureyesfatboy 於 25-5-2009 11:56 發表   剛剛睇完. 睇得過. 我呀媽話好睇....佢都係 si -fi fans.... 最後真係有呀洛出場....仲好皮光肉滑....電腦合成      

經四兄一講....小弟更加不容錯過~!

伯母 do 好鍾意睇戲o番~!

引用:
原帖由 超人兄弟 於 25-5-2009 21:31 發表 經四兄一講....小弟更加不容錯過~! 伯母 do 好鍾意睇戲o番~!

超兄...唔洗我講我諗你都會睇... 我無咁勁. 小弟何得何能令超兄陏...超人成噸重.

有一樣一定要提....當 Christian Bale 出場..好似睇緊 batman.  有一幕佢在個鐵橋架上好似 batman...

我呀媽好勁成日都睇我d 卡通片...所有宮爺 d 卡通睇矖. 有時比加超..........佢有自己部 ds 之前 game gear...前一排問我會唔會買 wii....

T-600 隻手玩具....你會唔買 1:1...可玩鐵甲飛拳..

CLICK HERE....

引用:
原帖由 foureyesfatboy 於 26-5-2009 01:40 發表

超兄...唔洗我講我諗你都會睇... 我無咁勁. 小弟何得何能令超兄陏...超人成噸重.

有一樣一定要提....當 Christian Bale 出場..好似睇緊 batman.  有一幕佢在個鐵橋架上好似 batman...

我呀媽好勁成日都睇我d 卡通片...所有宮爺 d 卡通睇矖. 有時比加超..........佢有自己部 ds 之前 game gear...前一排問我會唔會買 wii....

T-600 隻手玩具....你會唔買 1:1...可玩鐵甲飛拳..

四兄直情 ' 文武全能 ' o拉~! 我.........比人擲落深谷吧!

我 do 覺得MChristian Bale 錯覺係睇緊 Batman o甘...! 太深入o啦~!

o甘伯母會o吾會同你爭o野睇/玩o架?!

d隻拳頭?!買o黎射邊個??!講笑o羊..... !買隻 Terminator figure 好過!

引用:
原帖由 foureyesfatboy 於 26-5-2009 01:40 發表   超兄...唔洗我講我諗你都會睇... 我無咁勁. 小弟何得何能令超兄陏...超人成噸重.   有一樣一定要提....當 Christian Bale 出場..好似睇緊 batman.  有一幕佢在個鐵橋架上好似 batman... & ...

日本仔乜都夠膽死.......TERMINATOR 竟然出鐵甲拳   !!

一定捧場, 但係要睇翻第三隻先.

引用:
原帖由 kkeeleung 於 26-5-2009 18:28 發表 一定捧場, 但係要睇翻第三隻先.

kkeeleung兄無睇第三集??!

如果係....就快o的買番隻睇o下 lor~...!

暫時講,第二集最好睇. 睇吓呢套會唔會超越前作!不過以荷里活慣例,失望居多!

引用:
原帖由 超人兄弟 於 26-5-2009 20:37 發表 kkeeleung兄無睇第三集??! 如果係....就快o的買番隻睇o下 lor~...!
買咗好耐, 但係梗係無心情睇

引用:
原帖由 kkeeleung 於 27-5-2009 00:17 發表 買鬫n耐, 但係梗係無心情睇

o矣~....第三集又係差 D o既~!

你將會睇第四集o既話...點都要o更第三集 gala~!

132 1234567
發新話題