發新話題

1965 Ultra Q video

引用:
原帖由 SAS2007 於 13-5-2009 15:02 發表 記得無記播出時叫 "地球保衛戰"
絕對無錯.係地球保衛戰:最深刻當然是食錢怪的一集,那位懶惰的小孩,一覺甦醒過來,便變成了食錢怪.周圍向人要錢來食飽肚,且在肚面上還有計錢器.香港在這幾年還將食錢怪玩具炒貴了很多倍.真的是一隻貪錢的食錢怪呀.香港的炒家. 另還有超人吉田的女演員(櫻井   浩子)當女主角主演.稍後post 上老了演員的圖片.

有一集是一個細路仔騎 住隻海龜,在空中倣翔.另一集是一個有鬚的男人,一個人走入森林,入了一個有蝴蝶的谷裡,後便變了一個巨大的野人.有一集是有一隻有人咁大的黑蜘蛛襲擊人類.另所以黑白片頭的蛋黃和超人吉田的片頭蛋黃也差不多相似.因是黑白片關係,加上那此音樂,所以更加可怖.ウルトラQ在日本也有很多人租它的DVD和錄影帶.非常次受歡迎.因常租不到.

引用:
原帖由 SAS2007 於 14-5-2009 15:18 發表 等我都同大家分享番我記得既二集. 1) 講一個拳師用養鱁戎|腳蛇, 毎次條蛇都俾到預感佢知道第幾round可以打嬴對手. 原本條蛇一離開水就會變大. 點知佢個經理人唔知鼳\出黎, 搞到好大件事, 重噴埋火添, 後尾 ...
第二記得,第一則不記得,多謝分享.地球保衛戰幾年前的新的一輯,的 http://www.avexnet.or.jp/ultraq-df/release/

引用:
原帖由 SAS2007 於 21-5-2009 12:14 發表   荒島美女(高橋紀子) 1970年好似山口百惠咁嫁人退出藝能界, 一個六十幾歲既婆婆都冇咩浀n睇, 不如睇番佢後生d相, 留番個美好回憶. http://miwako-f.hp.infoseek.co.jp/actress/noriko-takahashi.htm ht ...
高橋紀子的老公寺田農 原來就是二十年前無線電視描的螢幕追蹤二十五年(猛龍特警隊)片中的殺手,但在片未裡最後也是給探員殺死了.多謝提出資料和分享.令我也知道@那位演員的名字/.

引用:
原帖由 SAS2007 於 22-5-2009 11:15 發表   hongkongman兄 你係唔係講緊第一集隊誋uger P08果個殺手? 其實而家耐唔耐鐰日劇度見到寺田農做下客串, 所以我做資料搜集時都覺得佢好熟口面
冇錯,就是這一集.G men75,最近準備將地球保衛戰video   tape‘轉做dvd.共有四集的.有一集講比姑,另一集是講食錢怪.

引用:
原帖由 SAS2007 於 26-5-2009 11:36 發表   食錢怪印象唔係太深, 因為當時睇睇下俾廚房CEO叫鬙h做其他, 返黎已經做完.  衹記得佢身有個counter如果冇錢食而個counter去到 "0"時就會死.    有陣時有個諗法, 就係宫崎駿拍 ...
多謝支持!ありがとうございます。私もう完成した 已經轉了DVD,但當然仍是錄影帶質素.但看碟此終比較方便.要硏究一吓,和一此時間才可放在大陸的yuko.共有四集,最好睇都是食錢怪的一集,但全碟沒有中,日文字幕,那是N年前買落的VIDEO TAPE.另各下有沒有睇過新的一輯(地球保衛戰).有日本的混血老牌明星(草苅正雄)主演的,I will post about the tv drama photos later.

引用:
原帖由 SAS2007 於 11-6-2009 16:29 發表   辛苦晒 hongkongman兄, 新一輯曾經鑀nternet睇過資料但係老人家都係鍾意懷舊........... .
我的2004年的ウルトラマンDNA月刊.裡面講述地球保衛戰40製作開始年.上面是舊一代,而下面是新一代地球保衛戰.新一代有老了且肥了的草刈正雄主演.你認得誰是他嗎?

在2004年 60年代的地球保衛戰的三位演員,再次聚首一堂,各人當然都變老了,但仍生存,且還認到各人的樣貌.

新一輯的(地球保衛戰)Dark Fantasy 的演員:

引用:
原帖由 聰洛多薩比 於 20-6-2009 13:47 發表 呢套新出都未睇過添...
此新ウルトラ  Q劇已拍了很多年了,且在2004年在日本已出了DVD.可能在香港沒有賣過此劇的番梘吧,

鄗一輯的地球保衛戰 片集裡其中一集也有(比菇)演出的.所以其地位也有番咁上下.

但也有(食錢怪),証明了他們在視迷心裡是多麼重要:

幾年前的新地球保衛戰的女主角/;

我比較喜歡年青的(櫻井浩子)多一此.

發新話題