發新話題

村松 敏夫 - 特攝史上最冇品隊長!!!

村松 敏夫 - 特攝史上最冇品隊長!!!

啱啱煲晒成套鹹吉, 最後一隻 dvd 其中一集叫「天上來的禮物」, 睇到我 O 晒咀兼媽媽聲, 呢個隊長有冇搞錯, 自己出去嘆下午茶唔帶遮, 要 call 返總部叫吉田揸戰鬥機送遮, 仲要高空投傘, 比美國車廠老細坐私人飛機問華府借錢更加離譜!!!

戰機一來一回要幾多燃料, D 燃料要幾多錢???

戰機係科學特搜隊財產, 唔係隊長私人座駕, 為把遮咁嚟浪費公帑, 仲有冇離譜 D???

要吉田高空投遮, 把遮係垂直由高空直插地下, 如果插到途人或者汽車會有乜後果???

呢集唔止教壞細路, 更加教壞大人!!!!!

剛剛睇返....又確係勞師動眾....教壞細路 ....真抵打

引用:
原帖由 高立 於 23-4-2009 12:12 發表 剛剛睇返....又確係勞師動眾....教壞細路 ....真抵打

幾十年來一直有個疑問, 點解每套超人片都要換新戰隊, 之前班友去晒邊???

睇完呢集開始明白, 一定係隊長濫用職權, 公帑私用, 洗腳唔抹腳, 搞到長期大幅虧損被逼清盤!!!

那一集是講他們日常做什麼的,
我個人覺得是全片"最搞鬼"的一集.

當中包括什麼?
1/ 吉田駕駛戰機送雨傘給村松隊長.
2/ 吉田在總部修甲.
3/ 警報時大家一起穿睡衣到控制室.
4/ 在控制室一起食咖哩飯.
5/ 發現武器對付唔到怪獸時一起逃跑.
6/ 吉田用匙羹變身.

引用:
原帖由 LouisLee 於 23-4-2009 02:13 發表 筊s晒成套鹹吉, 最後一隻 dvd 其中一集叫「天上來的禮物」, 睇到我 O 晒咀兼媽媽聲, 呢個隊長有冇搞錯, 自己出去嘆下午茶唔帶遮, 要 call 返總部叫吉田馮埶姥鱁e遮, 仲要高空投傘, 比美國車廠 ....戰機一來一回要幾多燃料, D 燃料要幾多錢??? 戰機係科學特搜隊財產, 唔係隊長私人座駕, 為把遮咁螳鷇O公帑, 仲有冇離譜 D???要吉田高空投遮, 把遮係垂直由高空直插地下, 如果插到途人或者汽車會有乜後果???呢集唔止教壞細路, 更加教壞大人!!!!!

引用:

原帖由 超音 於 23-4-2009 17:52 發表 :

那一集是講他們日常做什麼的,
我個人覺得是全片"最搞鬼"的一集.

當中包括什麼?
1/ 吉田駕駛戰機送雨傘給村松隊長.2/ 吉田在總部修甲.3/ 警報時大家一起穿睡衣到控制室.4/ 在控制室一起食咖哩飯.5/ 發現武器對付唔到怪獸時一起逃跑.6/ 吉田用匙羹變身.

o尼一集真係勁玩o野~....! (覺得編導係特登o既~ )

我o地應該當笑劇o甘睇...,如果照正常o甘就真係激到想一刀劈 C 個編劇 & 導演..!

感謝 bro mythz 為我整這個印章
thank you so much!!

該集想辦法送隻怪獸回宇宙,

那些方案已經很好笑.

最後終於被自衛隊搞垮了,

吉田上腦,變超人整爆隻怪獸.

引用:
原帖由 超音 於 23-4-2009 17:52 發表

那一集是講他們日常做什麼

That's why 一個新超人一個新戰隊, 日日如是, 鑽石礦都 fing 乾, 可能科特總部喺最後一集俾傑頓破壞之後已經冇錢維修, 被逼摺埋!!!

引用:
原帖由 LouisLee 於 23-4-2009 20:31 發表   That's why 一個新超人一個新戰隊, 日日如是, 鑽石礦都 fing 乾, 可能科特總部喺最後一集俾傑頓破壞之後已經冇錢維修, 被逼摺埋!!!

片中還說是"國際性組織",我懷疑全球金融風暴與他們有關.

引用:
原帖由 超音 於 23-4-2009 20:39 發表 片中還說是"國際性組織",我懷疑全球金融風暴與他們有關.

係都唔奇!!!

地球防衛軍

引用:
原帖由 LouisLee 於 23-4-2009 16:54 發表    幾十年來一直有個疑問, 點解每套超人片都要換新戰隊, 之前班友去晒邊???   睇完呢集開始明白, 一定係隊長濫用職權, 公帑私用, 洗腳唔抹腳, 搞到長期大幅虧損被逼清盤!!!

引用:
原帖由 LouisLee 於 23-4-2009 20:31 發表    That's why 一個新超人一個新戰隊, 日日如是, 鑽石礦都 fing 乾, 可能科特總部鶶怮嶀@集俾傑頓破壞之後已經冇錢維修, 被逼摺埋!!!

有趣~!
我覺得日本警備隊似楚漢~咁亂~~~!!!
每有新超人~人間體加入日本地球防衛軍不同警備隊機構組織 ~~???

Leo/7仔-諸星彈х①пЁФ⑦,已經成為MAC(Monster Attacking Crew)新戰隊...
宇宙еЬ①みю隊 ヨюЬьс⑦яレ

超人Great~就係-美國-國際軍事組織:UMA(Universal Multipurpose Agency) ..

發新話題