發新話題

小弟終於失業勒!

引用:
原帖由 矢作省吾 於 13-3-2009 13:28 發表 Thanks! 五月我仲會多一名細路, 點我都會頂著頭家!!

為左你家人同你家的未來新成員,

999為你再一次加油!!!

http://www.youtube.com/watch?v=J-bsRBHF34Q

引用:
原帖由 矢作省吾 於 13-3-2009 13:28 發表 Thanks! 五月我仲會多一名細路, 點我都會頂著頭家!!

矢作兄 ! 一切已成事實, 唯有積極面對....況且家有小朋友...努力吧 ! 

回想以前我老爸經歷中日大戰....走難....捱餓...一個人養起7, 8個人.......!!!!! 我]呢代人...算是幸福了 !!!!!

引用:

12星座裡巨蟹屬穩重早熟 VS 雙子就活潑好動...

矢作兄到時記得宣佈係巨蟹B定雙子B

佳在你遇到我 不愛計較的我 算你壞人有好命

為了小朋友,你要努力呀!我地成班餅友支持你架!

引用:
原帖由 矢作省吾 於 13-3-2009 09:59 發表 做咗十年既公司終於都要遺棄我, 過去既人和事、成與敗都好似假既一樣…人生有幾多個十年!?
套用楚帆兄的那句:天 無絕人之路.柳暗花明又一(城).任何事向正面see.還有你未來孩子會帶來好運......你有朋友,家人,和oldcake 朋友支持,一定everything o.k...Don't worry  be  ready. 羅記的那句.  前程錦繡歌詞:小小苦楚等於激勵,...........總要步步前望.

引用:

矢兄放心,我相信此海潚對澳洲相對影響算少,
所以搵工應較容易,plan定放假去放鬆一下,回來再作戰吧!
仲有幾十年先退休呀!
BB會為你一家帶來新動力的~

引用:
原帖由 矢作省吾 於 13-3-2009 09:59 發表 做髐Q年既公司終於都要遺棄我, 過去既人和事、成與敗都好似假既一樣…人生有幾多個十年!?

矢作兄, 世事常變!你要相信你的變動會是 ' 好 ' 的變動~! 得失在乎自己點睇!

能力大的你...只可用小能力的公司是留不住你的! 努力 努力!

感謝 bro mythz 為我整這個印章
thank you so much!!

矢作兄, 有曰: "塞翁失馬、焉知非福",

只要積極面對,就沒有過不到的難關,

努力, 加油, 我地支持你

我早幾年都失業, 點知轉左黎新工仲好環境.

add oil!

矢作老兄, 有份工故然穩陣安全, 跳到另一框框側會有新的挑戰和機遇. 小朋友來到更會帶來喜悅及動力. 到時就一定會更好! 加油.

矢作兄不要灰心,因為我都是過來人試過失業一年,雖然以家我做緊兼職收入小左,不過都有工做,三餐都暫時冇問題,所以香港只要肯做,就一定搵到食

引用:

矢作兄我支持你, 其實我在1998年時代, 都同你差唔多, 果時經濟受金融風暴影響, 我個小朋友又係差唔多出世, 我做果間電腦公司又執, 所以我都好低落一段時間, 但人生總會有這種事發生, 希望你在未來一兩個月就可以再搵番份工, 就算人工少過依家, 都做住先, 捱過左金融海嘯先再揾過份好D的, 祝你早日成功, 到時要在OLDCAK報喜, 等我地都開心下

矢作兄佢地唔識寶....努力全心支持你....

我們要把歷史留給下一代不是仇恨, 但不能讓步於不合理之下

以下一段說話...唔止送比矢作兄...
仲要送比所有老餅朋友...

人生中...
挑戰十分多...
失業未必係最壞的事...
但係...就算遇到最壞的事...
只要有勇氣...一顆熱血的心...
要有火...有鬥志...唔好放棄...
終有一日...只要遇到機會...
光明既大路就向你面前...
小小苦楚等於激勵...
機會在明天丫嘛...!!!
特攝之家重開了!!!
歡迎各位參觀: 特攝之家

引用:
原帖由 聰洛多薩比 於 18-3-2009 16:50 發表 以下一段說話...唔止送比矢作兄...仲要送比所有老餅朋友...人生中...挑戰十分多...失業未必係最壞的事...但係...就算遇到最壞的事...只要有勇氣...一顆熱血的心...要有火...有鬥志...唔好放棄...終有一日...只要遇到 ...

若不是一個漫長失業期, 短期失業並唔係壞事 

一定要好好享受被動式放假...

佳在你遇到我 不愛計較的我 算你壞人有好命

引用:
原帖由 inabottle 於 18-3-2009 19:53 發表   若不是一個漫長失業期, 短期失業並唔係壞事  一定要好好享受被動式放假...        

我認為應該要在5月仍有工作時, 盡快找到另一份至妥當, 為了快出世的小朋友, 要努力, 多發信, 多見工, 一定有機會的

矢作兄,振作加油!

加油~~~相信好快會搵得番~~~~

我家姐都係澳洲某間銀行工作~~~不過佢又好彩冇事

引用:
原帖由 黑色三連敗 於 21-3-2009 12:38 發表 加油~~~相信好快會搵得番~~~~   我家姐都係澳洲某間銀行工作~~~不過佢又好彩冇事

連敗兄又好耐無見喎...

最近生活如何???

特攝之家重開了!!!
歡迎各位參觀: 特攝之家

引用:
原帖由 聰洛多薩比 於 21-3-2009 18:31 發表 連敗兄又好耐無見喎... 最近生活如何???

我地呢d路人甲~~~間唔中先浮上

近排非常忙~~~所以冇乜時間上黎~~~

發新話題