發新話題

Gundam 30週年紀念計劃 18米高等身大Gundam

引用:
原帖由 adamying 於 15-6-2009 15:32 發表 剛剛想起黑色仲可以做泰坦斯Gundam.

乜有黑色燈架咩? 打紅白藍一個唔該會變返郷下膠袋喎。

引用:
原帖由 adamying 於 15-6-2009 15:32 發表 剛剛想起黑色仲可以做泰坦斯Gundam.

Rx-78-1
一號機

UC0079聯邦軍其實已經製造3台RX-78-Gundam~!
只是電視電影冇出現~!
文獻有記載~!
亞寶登上二號機Gundam~!
到UC 0087,Z時代MK-II都係參考3台RX-78-Gundam~!

引用:
原帖由 Athena 於 15-6-2009 15:46 發表   乜有黑色燈架咩? 打紅白藍一個唔該會變返郷下膠袋喎。

唔知點解?

UC0079White Base時代,無論Gundam機械人,Only-White Base母艦內,聯邦軍人-軍服,宇宙服都喜歡用紅白藍?

聯邦軍地面部隊Color又唔係用紅白藍~喎...

以前同學個家姐~車"套紅白藍聯邦軍人-軍服畀佢玩Cospaly..~炫耀一番..

不過我覺得似小丑~多D..核凸~!!!

美軍母艦內軍服都唔係紅白藍..!!!

反而MS-08Team,UC0083母艦內,聯邦人-軍服,宇宙服Color,比較實際型得多~!

引用:
原帖由 Delight986 於 16-6-2009 09:58 發表 唔知點解? UC0079White Base時代,無論Gundam機械人,Only-White Base母艦內,聯邦軍人-軍服,宇宙服都喜歡用紅白藍? 聯邦軍地面部隊Color又唔係用紅白藍~喎... 以前同學個家姐~車"套紅白藍聯邦軍人-軍服畀佢玩Cos ...

聽講話white base內的都是少年兵,紅白藍係少年兵制服,正式軍人軍服係同林有德的一樣。

引用:
原帖由 Athena 於 15-6-2009 15:46 發表   乜有黑色燈架咩? 打紅白藍一個唔該會變返郷下膠袋喎。

講黚漱j家開心下姐.........

引用:
原帖由 Athena 於 16-6-2009 10:06 發表   聽講話white base內的都是少年兵,紅白藍係少年兵制服,正式軍人軍服係同林有德的一樣。

陰謀論:
White base到月神2號,又唔收容難民~喎..
甚至到Jaburo時,White base全艦人員受獎,都已經成為正式軍官~!
再登上宇宙攻打Zeon~!
又唔換番聯邦軍正規軍服~???
仍然又係個套紅白藍-少年兵制服~???
計我話:聯邦軍已經明顯想標籤White base-Neytype少年兵為白鼠軍~至真~!
不過欣賞Sayla Mass 個套少年兵軍服,pink得黎又幾靚~!

引用:
原帖由 Delight986 於 16-6-2009 11:56 發表 陰謀論:White base到月神2號,又唔收容難民~喎..甚至到Jaburo時,White base全艦人員受獎,都已經成為正式軍官~!再登上宇宙攻打Zeon~!又唔換番聯邦軍正規軍服~???仍然又係個套紅白藍-少年兵制服~???計我話:聯邦軍已 ...

可能因為阿寶佢地太"細粒",大人軍服佢地唔岩著掛?

定係因為物資短缺,叫佢地係咁意著住先,結果就一著到尾無得換呢?

AM730

AM730 香港免費派發的報紙 (Online Edition of am730)Free newspaper in Hong Kong. AM730為香港免費派發的報紙。網頁含AM730報紙網上版、派發點資料、報社介紹及施永青專欄等。另設有Club730以提供讀者會員優惠。

http://www.am730.com.hk/

16 Jun 2009/AM時尚有介紹1/1-Gundam

http://www.am730.com.hk/old_issu ... ine&nid=0 

有等 身18m 高達, 不如整埋鐳射大炮同太空坦克... 仲有核戰機供在駕駛室拍照. US$100.00 你"製唔製" ? 加模擬駕駛... US$250.00     最好就有太空母艦實物巨大酒店式博物館. 五星级酒店... 盛惠US$10,000.00 如果有人起,  你又會唔會往翻個 WEEKEND.

引用:
原帖由 kkeeleung 於 22-6-2009 13:48 發表 有等 身18m 高達, 不如整埋鐳射大炮同太空坦克... 仲有核戰機供生在駕駛室拍照. US$100.00 你"製唔製" ? 加模擬駕駛... US$250.00     最好就有太空母艦實物巨大酒店式博物館. 五星级酒店... 盛 ...

但我要做亞寶, 架駛RX-78-2高達

見到1:1 元祖高達

感動之情非筆墨形容!

想起小時候的無憂生活

希望高達會鬗擖豪粥j演出一年

事關7月自己都不會去東京

如果佢仲有擺放,年尾有時間會去睇

引用:
原帖由 kkeeleung 於 22-6-2009 13:48 發表 有等 身18m 高達, 不如整埋鐳射大炮同太空坦克... 仲有核戰機供在駕駛室拍照. US$100.00 你"製唔製" ? 加模擬駕駛... US$250.00     最好就有太空母艦實物巨大酒店式博物館. 五星级酒店... 盛惠 ...

好似過份左D喎..........收費,  成八萬港紙一晚 , 半島總統套房????? 影張相都要成八舊..............................我想日本仔都話過份. 模擬駕駛....... 即是ace combat啦, 收兩千, 我不如打戰場之絆好過啦.

頭部可動

引用:
原帖由 999 於 30-6-2009 23:39 發表

如果連手腳都識郁就 perfect!!! 

香港旅行社已經有团,景點之一,11/7 開始.

因為佢, 我有兩個同事呢兩日分別出發去了日本

引用:
原帖由 LouisLee 於 1-7-2009 00:17 發表   如果連手腳都識郁就 perfect!!! 

睇對手又o吾似o吾識郁o咼~.....! 不過都相當型仔...!

好想現場去睇o下~...Woow.....

感謝 bro mythz 為我整這個印章
thank you so much!!

引用:
原帖由 moneyismymoney 於 1-7-2009 01:00 發表 香港旅行社已經有[,景點之一,11/7 開始.

H K o尼 d o吾會慢 gala~....M水o咼!

引用:
原帖由 Anison 於 1-7-2009 23:11 發表 因為佢, 我有兩個同事呢兩日分別出發去了日本

o甘幾時到 Anison兄 你?!

引用:
原帖由 超人兄弟 於 2-7-2009 07:39 發表 o甘幾時到 Anison兄 你?!

可以的話就唔使講同事, 而係講自己 

發新話題