發新話題

18/4/2009 老餅經典名曲 ' K ' 團

引用:
原帖由 懷舊復興 於 6-4-2009 23:37 發表 預埋我R

o甘 懷舊復興 兄你係o吾係 ' K ' 同 dinner do 去??!

感謝 bro mythz 為我整這個印章
thank you so much!!

7/4/09 update~!

出席人士  老餅K團   飯局 
 1   超人兄弟    
 2  JAPKORTAI      
 3  DELIGHT    
 4  JLCC    
 5  MONEYISMONEY    
 6  KKEELEUNG      
 7  SINGINGSOUL    
 8   懷舊復興    
 9  LOUISLEE  X  
 10   ACTIONKAMEN  X  
 11  adayming  X
 12  Athena  X
 13   East  X  

如有錯漏,敬希指正。未報名的人士請快報名了。(註:名額不是只有13個)

引用:
原帖由 moneyismymoney 於 7-4-2009 10:26 發表 已經準備好.

o華~$$兄o甘早已經準備好...果真早有準備!

經詢問多位 cake 友 意見之下...' K ' 後飯局中菜比較方便傾談!

現決定 ' K  ' 團相約地點 & ' K ' 後 oldcake 網聚飯局地點如下 ~...

' 老餅經典名曲 ' K ' 團   

日期 : 18/4/2009( Sat )  四月十八日星期六

時間 : 3:00 pm  noon K ( 2:45 pm 於 尖東東海商業中心 ' 元氣壽司 ' 門口等~!請各位 cake友 務必準時到達約定地點.)

地點 : 現定為 : ' 新時代卡拉 OK Neway Karaoke Box ' 尖沙咀加連威老道 100 號 港晶中心 3 樓(位於尖沙咀東部)

參考網址: http://www.openrice.com/restaurant/sr1.htm?amenity_id=1012 

( 巳訂房 )

費用 : 約 $ 79 一位(有二杯飲品不連食物及需加一服務費)

房間大小事乎人數而定!

' K ' 後晚上飯局地點 : ' 彩晶軒 '  尖東港晶中心 2/F   Tel : 27236638  ( 巳訂位 )

時間 :  晚上  7: 30 pm

*截止日期為 14/4/09 各位最cake好友請盡快報名啦喂`~!!

到時見o拉各位~!

引用:
原帖由 toby 於 8-4-2009 22:30 發表 超人兄;你一路出帖,我一路提你:記住影多欓/Video,放上唻,等我都可以"參與"一下~~

係o既~Toby 皇上....盡量o拉!

引用:
原帖由 toby 於 8-4-2009 23:20 發表 到時打"薄格"得啦~~

o吾~o吾....薄到點o尼?!! 薄上定薄下o尼?!!

請各位 cake 友 用張紙寫下自己心愛名曲以便當日方便輸入歌曲~!

引用:
原帖由 kkeeleung 於 10-4-2009 23:17 發表 多謝超人大哥悉心安排. 我貝w唔揀歌, 到時搶咪....慳灡伅※萓h.     

可能搶咪重o西時間....... !!(個個都話搶咪...搶咪搶到爛o左我o吾理o架~! )

引用:
原帖由 japkortai 於 11-4-2009 08:10 發表   超人兄弟,你辦事,我十萬個放心。哈哈

Japkortai 你辦事,我 do 十萬個放心~哈哈哈哈!

引用:
原帖由 kkeeleung 於 11-4-2009 16:23 發表 薄上就神秘, 薄下就輕奮....邊樣好?

hee...hee...更係興奮好 D~!!

引用:
原帖由 moneyismymoney 於 13-4-2009 01:41 發表 超人兄弟真周到,這裹地點方便,近火車站和紅隧口,來時方便,歸家也方便.

係o牙~!賓至如歸髺麻!

再提提大家 ' 至cake好友 '~重有 5 天 就到....

日期 : 18/4/2009( Sat )  四月十八日星期六

時間 : 3:00 pm  noon K ( 2:45 pm 於 尖東東海商業中心 ' 元氣壽司 ' 門口等~!請各位 cake友 務必準時到達約定地點.)

地點 : 現定為 : ' 新時代卡拉 OK Neway Karaoke Box ' 尖沙咀加連威老道 100 號 港晶中心 3 樓(位於尖沙咀東部)

參考網址: http://www.openrice.com/restaurant/sr1.htm?amenity_id=1012 

( 巳訂房 )

費用 : 約 $ 79 一位(有二杯飲品不連食物及需加一服務費)

房間大小事乎人數而定!

' K ' 後晚上飯局地點 : ' 彩晶軒 '  尖東港晶中心 2/F   Tel : 27236638  ( 巳訂位 )

時間 :  晚上  7: 30 pm

*截止日期為 15/4/09 各位最cake好友請盡快報名啦喂`~!!

到時見o拉各位~!

1   超人兄弟    
 3  DELIGHT    
 4  JLCC    
 7  懷舊復興  X  
 8  LOUISLEE  X  
 9   ACTIONKAMEN  X  
 10   adayming  X  
 11   Athena  X
 12   East  X
 13   Potato   X   

*截止日期為 15/4/09 各位最cake好友請盡快報名啦喂`~!!                                            

14 foureyesfatboy  ?  ?
 15 cmlwts   ?  ?
 16 Kidult   ?  ?
 17 mythz   ?  ?
 18 elvisyuen  ?  ?
 19 wwI36   ?   ?   
 20 inabottle  ?  ?

如有錯漏,敬希指正。未報名的人士請快報名了。(註:名額不是只有13個)

再提提大家 ' 至cake好友 '~重有 3 天 就到....

開心o麻??!

引用:
原帖由 singingsoul 於 15-4-2009 09:48 發表 我確認了當日K和飯都不能出席。不好意思﹐請超人兄弟把我從出席表中刪除。你們玩得開心D﹗

Oh~...可惜~可惜!

歌唱魂o吾去歌唱點得o架...! 你係主角o黎o架o咼~

唯有下次再欣賞歌唱魂演唱 lah~!

約定你!!

引用:
原帖由 japkortai 於 15-4-2009 21:19 發表    K團少鱄蚖邅I解o架?

o吾緊要~!重有妳o尼個 ' 聽唱魂 '~!

還有我o尼個 ' 走音魂 '~!!

引用:
原帖由 kkeeleung 於 17-4-2009 18:11 發表 大家準備例數. 超人大哥, N不N有特別嘉賓?

特別嘉賓?!有!..........你o米係 lor~!!

我o地 oldcake.net個個 do o甘特別...個個 do 係 VIP 嘉賓~!

不過~...可能真係有個特別嘉賓都o吾定~!蝦~...你點知o架??!

引用:
原帖由 ddmmyy 於 17-4-2009 21:29 發表 我呢件新手餅,好想參加,可惜要返工,本來唔參加唔應該上黎廢話,但真的想報名.........   今次無份玩,點都要預祝各位餅餅,歌唱得盡興,飯食得暢快,水吹過唔停...  

ddmmyy 兄o黎o尼個貼都係分享我o地o既開心o者~!

下次你盡量抽時間o黎 lor~!約定你!

The oldcake.net ' K ' & dinner update list~17/4/09 count down... 1 day~

1   超人兄弟    
 3  DELIGHT    
 4  JLCC    
 7  懷舊復興  X  
 8  LOUISLEE  X  
 9   ACTIONKAMEN  X  
 10   adayming  X  
 11   Athena  X
 12   East  X
 13   Potato   X   

14  Ahming    
 15  foureyesfatboy   X  

Toby 皇上 & 各位 cake友~

真的不好意思!...昨晚回家巳相當倦...今天又有要事外出...未能抽空編寫 ' K ' 報告...所似請各餅友稍等!

一搞掂即出報告!

' 老餅經典名曲 ' K ' 團報告 '        Part 1

出席者 : japkortai, moneyismymoney, potato, kkeeleung, wwI36, Ahming, Delight986, 超人兄弟

終於到了這一日了18/4/09...oldcake' K '團及網聚飯局的日子...很興奮~!!

2:45 分 一眾餅友 japkortai,moneyismymoney,potato,以及小弟超人兄弟先後到達約定地點~...

初次見 potato 兄的我...感覺他很 nice 很斯文!跟著到來的是 Delight986...以一身全黑色 Rock Look 打扮的他很 ' 星 ' ...但獨欠明星黑超!

如果不是...我會請他簽名影相!  然後是在人群中出來的 kkeeleung,是一個相當有禮貌隨和的人~!

各人見面後很開心的寒暄問候數句之後已接近唱 ' K ' 時間三時...因其他唱 ' K ' 的 cake友未能準時到達相約地點,三時後他們會自行到 ' K '場

的關係,所以~一行六人先行到 ' K ' 地點!各人振臂一呼~ ' 出發 '!

眾 cake 友一到 ' K ' 房巳磨拳擦掌地狂態入歌.....甚麼鄭少秋, 關正傑, 羅文, 張國榮, 許冠傑, 李龍基, 葉振堂, 巳走不出我們 oldcake 名曲 ' K ' 團的手

指罅~!Delight兄 & kkeeleung兄巳飛快閃電的入了多首名曲....,我們數人巳急不及待拿起唱咪準備!

另一位忙著是我誠意邀請充當攝影師,剪片師及 ' K '祕書於一身的 japkortai 姐...她很辛勞地 set 好器材 & computer note book 方便記錄各

cake 友的名曲演唱!

她真的很有用心很有心思的去技術支援這個 oldcake ' K ' 團!多謝o西 japkortai 姐~ !我唯有送上 Delight兄給妳享用吧...再唔夠有 w 君~!

(開玩笑的...不過妳真係要的話請自取...我o吾送貨o架! 重係貨物出門,恕不退換 )                                                                                                            

發新話題