發新話題

18/4/2009 老餅經典名曲 ' K ' 團

引用:
原帖由 japkortai 於 6-3-2009 15:18 發表 歌唱魂,你已經把方向都清楚地標明了。等我聯絡了超人兄弟,組織一下,然後再發表。到時或者拉埋你落水幫手搞,哈哈。 籮記的絕代雙驕? 梗記得啦....不過,我比較記得石修在OP的自動滑行。

蘇杏嫙移花宮主戴著金色面具﹐我細個好驚的。
我的老動漫音樂,電影blog:
http://moronenemy.blogspot.com

引用:
原帖由 singingsoul 於 6-3-2009 16:51 發表 蘇杏嫙移花宮主戴著金色面具﹐我細個好驚的。

邀月~ 蘇杏璇

細時當幪超大幹部~咁睇

看到了singingsoul bro & ar-woo bro 的寶貴意見...似乎4月其中一個星期六 & 銅鑼灣地點比較理想! o甘其他各位至 cake 好友又有甚麼好意見?!!Delight986 兄那個地點各位認為如何?!!請 Delight986兄清楚提供正確地點!(TST Neway)和那處是否有 K-buffet 吃??!

如果撰4月其中一個星期六我會撰18/4/09 & 25/4/09 o尼二日其中一日!

因為這對上二個星期六都是假期比較多人....而且會否貴些?!現末清楚...!相信要了解鴰!

japkortai sister 攪手妳 又有何意見?!

感謝 bro mythz 為我整這個印章
thank you so much!!

引用:
原帖由 超人兄弟 於 6-3-2009 19:59 發表 看到了singingsoul bro & ar-woo bro 的寶貴意見...似乎4月其中一個星期六 & 銅鑼灣地點比較理想! o甘其他各位至 cake 好友又有甚麼好意見?!!Delight986 兄那個地點各位認為如何?!!請 Delight986兄清楚提供正確 ...

尖東港晶 Neway

尖東港晶 Neway
分店地址: 九龍尖沙咀東部加連威老道100號港晶中心3字樓
3/F, Harbour Crystal Center, 100 Granville Road, Tsim Sha Tsui East, Kowloon
 價目表: 午餐時段   港幣45
歡樂時光   港幣69 / 另加BUFFET $42
黃金時段   港幣:148/ 另加BUFFET $33
貓頭鷹    港幣128

營業時間: 10:00-05:45   電郵:    

查詢熱線: 2196-2196 電話捷徑:    2121

如果九龍人多,尖東港晶 Neway比較好..

大家到時想唱乜野歌呢??

我就揀D幾冷门下

太平天國(羅文版)

荊途 - 羅文   無線電視劇《荊途》主題曲

笑踏河山

舊侶難忘

獨自去走我路 - 羅文無線電視劇《薛剛反唐》主題曲

小旋风文次郎(鄭少秋)

光照萬世 - 鄭少秋無線電視劇《黃大仙》主題曲

長為曙光盼 (烽火飛花插曲)

龍仇鳳血 - 鄭少秋《龍仇鳳血》主題曲

鄭少秋 - 神龍五虎將

鄭少秋 - 大報復

劍膽柔情 - 羅文 汪明荃秋

幗英雄 - 葉麗儀 無線電視劇《十三妹》主題曲

仁者無敵 - 甄妮 無線電視劇《仁者無敵》主題曲

仍然心在想妳  鄺美雲  鍾鎮濤

天子尋龍  - 甄妮

楚留香之蝙蝠傳奇》主題曲

主題曲〔劍伴誰在〕梁朝偉、梅豔芳

巨星 - 李龍基   麗的電視劇《巨星》主題曲

末了情 - 羅文  無線電視劇《末了情》主題曲

奇女子 - 鄭寶雯  1979年 麗的電視一百集長劇《奇女子》主題曲

孤獨不再怕 - 梁朝偉、呂方新紮師兄續集插曲

怒劍嘯狂沙  劉德華《怒劍嘯狂沙》(1991)

活得瀟灑 - 譚詠麟、陳慧嫻《笑傲江湖》主題曲 (1996)

浣花洗劍錄 - 李龍基  麗的電視劇《浣花洗劍錄》主題曲

張德蘭, 石修 - 彩虹化身俠

烽火飛花 - 鄭少秋  無線電視劇《烽火飛花》主題曲

許志安 - 無聲的歌 無線電視劇《88'新紮師兄》插曲

富貴榮華

心隨流水遠〕梁朝偉、梅豔芳

湯正川 心中懷著你的愛

無夢的詩 - 彭家麗 蔣志光 《金蛇郎君》主題曲

郑少秋-飞鹰

贿唐风雲

叶振棠-游侠张三丰

葉振棠:浴血太平山

鱷魚淚 - 袁麗嫦 麗的電視劇《鱷魚淚》主題曲

關正傑
变色龍
碧血劍
無名英雄

黎明 - 飛渡煙雨間

如果有得唱就好啦!!

張國榮-

沈聖衣 麗的電視劇主題曲
沈勝衣(《沈勝衣》主題曲):
 作詞:葉紹德作曲:于粼(黃玉遴) 主唱:張國榮

始終會行運(無線電視劇"鹿鼎記"主題曲)

浮生若夢《無線電視劇"武林世家 主題曲》

[勇者無敵](無線電視劇"楊家將"主題曲)

張國榮-戲魅

默默向上游 (電影鼓手插曲)

濃情 (電影殺之戀主題曲)

當年情(電影"英雄本色"主題曲)
奔向未來日子(電影"英雄本色II"主題曲)

追 (電影金枝玉葉主題曲)
今生今世(電影"金枝玉葉"插曲)
有心人(電影《金枝玉葉II》主題曲)

張國榮-緣份3-全身都是愛(1984)

引用:
原帖由 JLCC 於 7-3-2009 14:04 發表 大家到時想唱乜野歌呢??   我就揀D幾冷门下   太平天國(羅文版) 荊途 - 羅文   無線電視劇《荊途》主題曲笑踏河山舊侶難忘獨自去走我路 - 羅文無線電視劇《薛剛反唐》主題曲 ...

JLCC 兄,你列出想唱的歌目同你個樣貌有d唔夾噃

引用:
原帖由 超人兄弟 於 6-3-2009 19:59 發表 看到了singingsoul bro & ar-woo bro 的寶貴意見...似乎4月其中一個星期六 & 銅鑼灣地點比較理想! o甘其他各位至 cake 好友又有甚麼好意見?!!Delight986 兄那個地點各位認為如何?!!請 Delight986兄清楚提供正確 ...

哎呀,我比較out-date,唔熟d k場,一切聽從超人兄弟。

引用:
原帖由 japkortai 於 7-3-2009 22:51 發表   JLCC 兄,你列出想唱的歌目同你個樣貌有d唔夾

o甘係唔係 ' 農夫 ' & 歐陽靖 JLCC兄 多o的??! (講笑)

引用:
原帖由 japkortai 於 7-3-2009 22:54 發表   哎呀,我比較out-date,唔熟d k場,一切聽從超人兄弟。    

sis japkortai ,唔好講到聽從o甘嚴重啦... 好驚呀~ 其實我 do 唔係十分熟D K 場!

o尼度個個都發表得意見!一切聽從大家意見!

扮高人大人唔琝 taste! 知嘛~!oldcake net個個都係主角!

如果是三月舉行我就無法出席了,

不過電視的話我很想唱"離別鈎"及"近代豪俠傳"

引用:
原帖由 超音 於 8-3-2009 17:33 發表 如果是三月舉行我就無法出席了, 不過電視的話我很想唱"離別u"及"近代豪俠傳"

放心超音兄!我們暫定 4 月後二個星期六其中一個為目標!

今次 ' K '團...我想名字定為 '' 老餅金曲 ' K ' 團 '' !

各位至cake好友意下如何?!!

[老餅名曲滿天星- ' K ' 團]

引用:
原帖由 超人兄弟 於 8-3-2009 20:19 發表 今次 ' K '團...我想名字定為 '' 老餅金曲 ' K ' 團 '' ! 各位至cake好友意下如何?!!

好似有D~娘"~咁喎...
不如名為..
[老餅名曲滿天星- ' K ' 團]
抄足無記..
其他人上網搵名曲,就會容易搵到我地老餅...嘻嘻~

引用:
原帖由 超音 於 8-3-2009 17:33 發表 如果是三月舉行我就無法出席了, 不過電視的話我很想唱"離別鈎"及"近代豪俠傳"

呢2首一定有,一般K都有

離別鈎即係'難忍別離淚'   .............正

引用:
原帖由 超音 於 8-3-2009 17:33 發表 如果是三月舉行我就無法出席了, 不過電視的話我很想唱"離別鈎"及"近代豪俠傳"

我都十分喜歡這兩首歌,所以昨晚立即上youtube 温習。

引用:
原帖由 japkortai 於 9-3-2009 17:27 發表   我都十分喜歡這兩首歌,所以昨晚立即上youtube 鉦腄C

http://www.oldcake.net/viewthread.php?tid=12281&extra=page%3D1&frombbs=1

呢首正呀!

楚留香之蝙蝠傳奇主題曲

http://www.youtube.com/watch?v=6iuqFru2Bu0&feature=related

光照萬世(黃大仙 主題曲)

http://www.youtube.com/watch?v=H3NWn9p9Bbs&feature=related

劍膽柔情 - 羅文 汪明荃

呢首可以話係阿姐同羅文合唱得最好既歌...好正,可惜揾唔到片段..

發新話題