發新話題

18/4/2009 老餅經典名曲 ' K ' 團

引用:
原帖由 Potato 於 16-3-2009 22:57 發表 近排無來,原來行動組已搞了活動。晚飯一定唔得,下午唱K可能ok,但要看工作情況而定。可唔可以到咁上下先confirm?

o吾....因為要用人數去訂房...所以早一點知道比較容易 plan!

一星期前決定應該無問題的!等你 Potato 兄!

感謝 bro mythz 為我整這個印章
thank you so much!!

引用:
原帖由 Delight986 於 16-3-2009 17:24 發表 新樂餐廳 ...多國菜International 自助餐Buffet 酒店餐廳Hotel Restaurant 新樂餐廳 ...八月份曾在此寫過新樂的食評,之間都吃過數次它的半自助餐,水準依然! 今次晚餐方面,叫了兩份不同的主菜,其一是燒豬仔骨 ...

引用:

原帖由 LouisLee 於 16-3-2009 22:46 發表   其實 Surya 環境夠晒靜局, 傾偈最, 絕對好過酒樓, 咁多人去兼有八折咭, 每位消費唔會超過 $100, 兼且食品有特色同好味, 如果要中菜, 尖咀漆咸道南百利商場地庫「寧記」就好抵食, 散叫每位預 $60-$ ...

M日等我去馥苑海鮮酒家 , 寧記 ,Surya....睇o下乜o野環境先~!

引用:
原帖由 japkortai 於 17-3-2009 09:12 發表   超人兄弟,試菜我又去,不過你請喎。

~!

引用:
原帖由 Delight986 於 17-3-2009 09:41 發表 不如你定截止日期為11Apr~啦~! 大家方便有走盞"... 唔使煩~~!!!

好o牙!

' 老餅經典名曲 ' K ' 團

日期 : 18/4/2009( Sat )  四月十八日星期六

時間 : 3:00 PM (noon K)

地點 : 暫定為 : ' 新時代卡拉 OK Neway Karaoke Box ' 尖沙咀加連威老道 100 號 港晶中心 3 樓(位於尖沙咀東部)

參考網址: http://www.openrice.com/restaurant/sr1.htm?amenity_id=1012

費用 : 約 $ 79 一位(有二杯飲品不連食物及需加一服務費)

房間大小事乎人數而定!

晚上吃飯地點待定~!

*截止日期為 11/4/09 各位最cake好友請盡快報名啦喂`~!!

引用:
原帖由 Delight986 於 17-3-2009 10:05 發表 將貨就價.. (尖沙咀)要食幾豪"都有~~!!! 唔係食唔起.. 不過留番子彈買玩具好D.... 個人意見..  

同意~!但都要以大家坐得舒服為上!

引用:
原帖由 LouisLee 於 17-3-2009 10:27 發表   日本菜冇 $200@ 樓上唔使旨意飽肚, Surya 係高檔地方, 用刀..........

日本菜我麻麻地!

o吾知 Surya 有無大圓^??!我希望 D cake 友 可以一齊坐 lor~!o吾想分散坐.... 一齊坐o甘會開心好多!

而且可o吾可以坐得耐 D ??!

寧記 &  馥苑海鮮酒家 ...暫時性是我的撰擇! (中菜來說)

引用:
原帖由 japkortai 於 17-3-2009 16:58 發表   印度菜唔錯魽A食咖喱食到"lam lam"c。    

妳見到 D 印度美男 "lam lam"c o乍o卦?!                                                                                                                                                  (講笑o乍~)

引用:
原帖由 japkortai 於 17-3-2009 20:32 發表   X,我見到的美男在日本神戶呀,傻佬。 印度西施留番俾你啦。

o甘妳個神戶美男妳見到佢時係o吾係食緊神牛柳??!

如果個印度西施係靚o既都無乜所謂o架~!

update~!

出席人士  老餅K團   飯局 
 1   超人兄弟    
 2  JAPKORTAI      
 3  DELIGHT    
 4  JLCC    
 5  MONEYISMONEY    
 6  KKEELEUNG      
 7  SINGINGSOUL   未知 
 8  ACTIONKAMEN  X  
 9  LOUISLEE  X  

引用:
原帖由 LouisLee 於 18-3-2009 03:00 發表   大圓^就唔覺, 大長^就有, 十幾人一齊坐冇問題。

所以就係 lor~!如果坐大長^好難個個 cake友 都能夠傾到計!大長^只能三四個三四個o甘傾...^頭^尾的 cake友又要o益住傾....

好o吾方便! 而且你說Surya 係高檔地方...我o地傾計應該好o曹o架...所以......

引用:
原帖由 LouisLee 於 18-3-2009 10:51 發表   咁啦, 不如用投票方式決定去邊處食, 夠晒民主!!!

好o牙~o甘大家M多幾間食肆做投票!

引用:
原帖由 Delight986 於 18-3-2009 20:58 發表 映月樓 Serenade Chinese Restaurant

地址 :   尖沙咀香港文化中心餐廳大樓1樓 英文地址:Serenade Chinese Restaurant

' 映月樓  ' 我去過二次....都幾貴!堶戚奎繞繚t暗.....o吾掂!

引用:
原帖由 Delight986 於 19-3-2009 09:49 發表 Then did not consider the映月樓... 我只係見到食肆店舖名稱鬼咁型..嘻嘻..~ http://2.bp.blogspot.com/_aUe6RsSSdMM/R-g2zA7LkuI/AAAAAAAAAAM/amfZYLi6Eco/S220/ShadowMoon.jpg 希望其他朋友除了提出意見,可 ...

其實最好係自己去食過覺得 OK 就最好o拉~衰鬼!!

23/3/09 update

update~!

1   超人兄弟    
 3  DELIGHT    
 4  JLCC    
 10  East  X (暫定可以)

引用:
原帖由 Delight986 於 23-3-2009 16:24 發表  

Then,how this~?

巴西燒烤餐廳
地址 :   尖沙咀加連威老道94號明輝中心1樓101-105室 英文地址:Brazil BBQ Restaurant
Shop 101-105, 1/F, Inter-Continental Plaza, 94 Granville Road,Tsim Sha Tsui (Tsim Sha Tsui) 

電話 : 2312 2689

類別 :    多國菜、西餐廳、燒烤、自助餐、適合大夥人、音樂伴奏

消費 : $101-$150

多國菜International 燒烤BBQ 西餐廳Western Restaurant 巴西燒烤餐廳
 ...昨晚和老公出去尖沙咀食巴西燒烤, 昨晚不算很多人, 但整間餐廳都幾熱鬧和幾有氣氛, 因為有人彈結他同唱歌, 整體感覺都比我在數年前第一次來時好很多。 ...
http://www.openrice.com/restaurant/sr2.htm?shopid=8999

Nomads 蒙古菜

尖沙咀金巴利道53-59號地下A室
2722 0733
蒙古菜、燒烤、自助餐
每人$101-$150 

o昌o甘耐歌喉嚨巳經好傷....重要 BBQ o甘激 ?!!Delight 兄你係得o既~!

24/3/09 update~!

1   超人兄弟    
 3  DELIGHT    
 4  JLCC    
 11  adayming  X

引用:
原帖由 Athena 於 25-3-2009 10:27 發表   齋食唔k受唔受?

受~!多多都受~!! 買定離手~開!

25/3/09 update~!

1   超人兄弟    
 3  DELIGHT    
 4  JLCC    
 12  Athena  X

如有錯漏,敬希指正。未報名的人士請快報名了。(註:名額不是只有13個)

引用:
原帖由 foureyesfatboy 於 26-3-2009 14:22 發表   只限13位? 如果我在香港會出現.....

引用:

原帖由 聰洛多薩比 於 26-3-2009 14:57 發表 四哥所言與吾略同...

二位 cake 友,已修改了~! 歡迎四兄,Pizza dee dee 加入~!

25/3/09 update~!

1   超人兄弟    
 3  DELIGHT    
 4  JLCC    
 10  East  X  
 12  Athena  X

如有錯漏,敬希指正。未報名的人士請快報名了。(註:名額不是只有13個)

距離 oldcake.net ' K ' 團及網聚重有 17 日~!

希望各 oldcake 好友盡快報名o拉~!

' 老餅經典名曲 ' K ' 團

日期 : 18/4/2009( Sat )  四月十八日星期六

時間 : 3:00 PM (noon K) 至 & 7:00 pm

dinner~7:30 pm 至......視乎情況而定!

地點 : 暫定為 : ' 新時代卡拉 OK Neway Karaoke Box ' 尖沙咀加連威老道 100 號 港晶中心 3 樓(位於尖沙咀東部)

參考網址: http://www.openrice.com/restaurant/sr1.htm?amenity_id=1012

費用 : 約 $ 79 一位(有二杯飲品不連食物及需加一服務費)

房間大小事乎人數而定!

晚上吃飯地點待定~!

發新話題