117 123456
發新話題

18/4/2009 老餅經典名曲 ' K ' 團

引用:
原帖由 japkortai 於 27-2-2009 14:34 發表   對,應該改為"70-03年代流行歌飯聚K團",因為打字時個腦只係諗起 "電視劇主題曲",其實,圍繞電視劇高峰期那個年代的都可以。其實,有秋官、阿姐、甄妮、羅文、林子祥唱的歌,都已有不少電視劇主題曲...

啊! 超人兄弟,你會做搞手嗎?

Oh~...原來你們在此...!如果唔係 japkortai 嚴刑拷問...我還懵然不知!

今個月比較 busy...相信要過了三月才開始籌備!等我o尼段時間睇o下邊間好!

各位 cake 友 有無好提議?!暫時有三間撰擇....Neway,加洲紅,& Greenbox!

其實o吾一定係 60's - 70's 電視主題曲做主... 咁唔係 60's - 70's 電視主題曲係唔係唔比唱先??!

就o甘 ' 老餅 K 團 ' 便可...!去到鍾意唱乜入乜...!如果驚亂...又或者好似上次咁之前撰定幾首歌也可!

諗諗吧各位 cake 友!

感謝 bro mythz 為我整這個印章
thank you so much!!

引用:
原帖由 ar_woo 於 5-3-2009 18:24 發表 How about K + buffet, ar_woo 比較為食

sure~!

看到了singingsoul bro & ar-woo bro 的寶貴意見...似乎4月其中一個星期六 & 銅鑼灣地點比較理想! o甘其他各位至 cake 好友又有甚麼好意見?!!Delight986 兄那個地點各位認為如何?!!請 Delight986兄清楚提供正確地點!(TST Neway)和那處是否有 K-buffet 吃??!

如果撰4月其中一個星期六我會撰18/4/09 & 25/4/09 o尼二日其中一日!

因為這對上二個星期六都是假期比較多人....而且會否貴些?!現末清楚...!相信要了解鴰!

japkortai sister 攪手妳 又有何意見?!

引用:
原帖由 japkortai 於 7-3-2009 22:51 發表   JLCC 兄,你列出想唱的歌目同你個樣貌有d唔夾

o甘係唔係 ' 農夫 ' & 歐陽靖 JLCC兄 多o的??! (講笑)

引用:
原帖由 japkortai 於 7-3-2009 22:54 發表   哎呀,我比較out-date,唔熟d k場,一切聽從超人兄弟。    

sis japkortai ,唔好講到聽從o甘嚴重啦... 好驚呀~ 其實我 do 唔係十分熟D K 場!

o尼度個個都發表得意見!一切聽從大家意見!

扮高人大人唔琝 taste! 知嘛~!oldcake net個個都係主角!

引用:
原帖由 超音 於 8-3-2009 17:33 發表 如果是三月舉行我就無法出席了, 不過電視的話我很想唱"離別u"及"近代豪俠傳"

放心超音兄!我們暫定 4 月後二個星期六其中一個為目標!

今次 ' K '團...我想名字定為 '' 老餅金曲 ' K ' 團 '' !

各位至cake好友意下如何?!!

引用:
原帖由 Delight986 於 9-3-2009 11:16 發表 好似有D~娘"~咁喎...不如名為..[老餅名曲滿天星- ' K ' 團] 抄足無記..其他人上網搵名曲,就會容易搵到我地老餅...嘻嘻~ 

好似有灟曮Y好順口~!

再諗諗鮕 唔該!

不如 ' 老餅經典名曲 K 團 '~!又或者 '老餅經典金曲 K 團 ' !!

引用:
原帖由 inabottle 於 11-3-2009 18:59 發表   呢個年輕人講得琖表達佢既感受嘛 ...   記得有一次在拆天既巨浪懷舊金曲音響下有位較年輕的竟然............................................埽

係咁o架啦~!時代唔同嘛!

' 老餅經典名曲 ' K ' 團

' 老餅經典名曲 ' K ' 團

日期 : 18/4/2009( Sat )  四月十八日星期六

時間 : 3:00 PM (noon K)

地點 : 暫定為 : ' 新時代卡拉 OK Neway Karaoke Box ' 尖沙咀加連威老道 100 號 港晶中心 3 樓(位於尖沙咀東部)

參考網址: http://www.openrice.com/restaurant/sr1.htm?amenity_id=1012

費用 : 約 $ 79 一位(有二杯飲品不連食物及需加一服務費)

房間大小事乎人數而定!

晚上吃飯地點待定~!

*各位最cake好友快瓥囍W啦喂`~!!

See~    老餅經典名曲 ' K ' 團       http://www.oldcake.net/redirect.php?tid=12317&goto=lastpost#lastpost [ 本帖最後由 超人兄弟 於 12-3-2009 13:58 編輯 ]

引用:
原帖由 Delight986 於 12-3-2009 20:05 發表 如果3:00 PM (noon K)..?   旺角,油麻地方便嗎~?瓊華Neway星期五,六(全單7折) 分店地址: 旺角彌敦道628號瓊華中心12樓,15-16樓 The Whole Of 12/F,15/F & 16/F,King Wah Centre,628 Nathan Road.,Mongk ...

聽聞(網上講)尖東港晶 Neway 比較少人舒服...質素都尚算過得去!

Delight 兄想蒲鴭籊 & 現時點曭惆膌捷??!

現報名人仕有 :

1.  超人兄弟 

2.  japkortai 

3  Delight986

4  JLCC

5  moneyismymoney

6  kkeeleung

引用:
原帖由 Delight986 於 13-3-2009 09:56 發表   唔使聽聞...富運商業中心新時代卡拉OKNewayhttp://www.ufood.com.hk/imglib/image/restaurant/photo_door/10103900147.jpg 我去過富運Morning-K..有間K房入面內設電腦上網,可以睇OC...唔使行出走廊外面上 ...

咁就一於尖東港晶中心 'Neway' o拉~!重 C 諗!

引用:
原帖由 LouisLee 於 14-3-2009 21:33 發表 撞正鶪擳n去電影資科館睇葛蘭, 唔係我都報名!!!

蟑屭 ' K '....LouisLee 兄可以窿後飯局o架!等你!

引用:
原帖由 moneyismymoney 於 15-3-2009 01:59 發表 可以揀淨唱 K 又得可以揀唱 K 又食晚飯又得可以揀淨食晚飯又得

無錯係呀~!至在各老餅同好同愛動漫懷古者相聚一刻!談天說地一番!

引用:
原帖由 actionkamen 於 15-3-2009 18:07 發表 如果我淨Join晚飯,你地估計幾點開始呀?

我估計如 'K' 3:00pm開始..... 7:30pm應該會到附近食店洒樓吃飯!

actionkamen 兄做巳乜唔去 'K'??!

引用:
原帖由 actionkamen 於 16-3-2009 00:14 發表 星期六下午對有子女的家長謠縝n忙謘I 要帶亞女去學芭蕾舞!所以晚飯會無咁趕!

OIC~!盡量啦! 有時間就螳I'K' lor !!

引用:
原帖由 LouisLee 於 16-3-2009 00:47 發表   尖咀麼地道麗東大廈地庫有間 Surya 印度餐館, D 浀n正, 我幫襯髐Q幾年, 有 VIP 八折咭。

引用:

原帖由 japkortai 於 16-3-2009 09:17 發表   都ok喎,可以吃tandoori chicken, 印度咖喱...

但二位....我覺得中菜好似可以坐得耐 D 同方便傾談!!

LouisLee兄有無中菜(洒樓)好介紹??!

117 123456
發新話題