37 12
發新話題

[電影] 2009年 Transformers: Revenge of the Fallen 變形金剛狂派再起

[電影] 2009年 Transformers: Revenge of the Fallen 變形金剛狂派再起

引用:
原帖由 綠寶210 於 7-2-2009 01:00 發表 Transformers 2 - Revenge Of The Fallen (1080p HD) teaser trailer     http://www.transformersmovie.com/    

特技动作快到睇吾真....

這是小弟今年最密切期待的電影之一!!

今日同事話我知,去嘉禾或百老滙等戲院睇,有A3 Poster 送.

引用:
原帖由 WK1959 於 25-2-2009 01:07 發表 特技动作快到睇吾真....

同意, 兼且動作缺乏質感, 整體水準唔及上一集!!!

引用:
原帖由 LouisLee 於 30-6-2009 00:27 發表   同意, 兼且動作缺乏質感, 整體水準唔及上一集!!!
agree x 2.
人越大越愛想當年,我是個連鄉別井自作業的變態人。

小弟原本覺得第一集係垃圾, 諗住唔睇第二集.

點知有friend有免費飛, 仲要係IMAX. 好, 又入場睇下Michael Bay搞邊科.

可能係入場前抱住睇下有幾垃圾既心態, 我覺得好睇過第一集小小, 不過都仍然係一套垃圾.

打鬥場面? 上次睇普通版睇到眼花, 今次睇IMAX版, 一pat pat野都依然分唔到邊過打邊過.

上隻時, 我曾說過 "機械人變形方面, 變身前與變身後好像沒有多大關係 ", 更同朋友講, "變到咁亂黎, 咁你由一個人一舊屎變做機械人都得架喇".

點知.....小弟不幸言中.....今集真係由人變做機械人.

Micahel Bay, 你自己衰好啦, 仲要強姦我既變型金剛, 我講過以後都唔睇你既戲.

引用:
原帖由 LouisLee 於 30-6-2009 00:27 發表   同意, 兼且動作缺乏質感, 整體水準唔及上一集!!!

引用:

原帖由 杜劍龍 於 30-6-2009 10:54 發表  

打鬥場面? 上次睇普通版睇到眼花, 今次睇IMAX版, 一pat pat野都依然分唔到邊過打邊過. 

o矣~....o甘即係又係動作快到亂o西龍~! 打o西 discount lor~....

感謝 bro mythz 為我整這個印章
thank you so much!!

剛睇完 變型金剛 2 了.....在我來說尚算 ok~!

同我之前想像一樣....博派狂派 Robot 亙打時 D action 快到o吾知邊個打邊個!

......至尊金剛能量心臟o個場實在令我失望!

話明變形金剛, 我係入場睇d 金剛的,
唔係睇sam的親情及愛情史, 除了文哥,
其餘博狂派的對白真係十隻手指數得晒....
上集搶戲的大黄蜂, 今集也成大茄....

引用:
原帖由 特撮狂 於 5-7-2009 22:34 發表 話明變形金剛, 我係入場睇d 金剛的,唔係睇sam的親情及愛情史, 除了文哥,其餘博狂派的對白真係十隻手指數得晒....上集搶戲的大鷏, 今集也成大茄....

每部電影其實或多或小都會穿插親情及愛情o既原素...可能今集你覺得多o左!成二個鐘加o尼 d 原素落去 do ok o既!

如果成日打真係眼部花埋...一舊舊鐵o向度撞o黎撞去o甘!

大鷏薑絮偃ㄕ釩繒Lo下o架.....話o西部練低件...上集重o吾掂..(我覺得)無乜打之餘又載主角o尼度去o個度去o甘!

小弟尚未找到時間去睇, 不知今個星期內能否抽空去看!

雖然影評不佳, 但點都想入場看看的!

引用:
原帖由 超人兄弟 於 6-7-2009 09:11 發表 每部電影其實或多或小都會穿插親情及愛情o既原素...可能今集你覺得多o左!成二個鐘加o尼 d 原素落去 do ok o既! 如果成日打真係眼部花埋...一舊舊鐵o向度撞o黎撞去o甘! 大拦蜂今集都有威過o下o架.....話o西部練 ...
我又唔係想佢打打打嘅, 反而想佢講下博派成員間的友情和與sam的友情多d,
唔好加咁多王晶式笑料....

引用:
原帖由 特撮狂 於 7-7-2009 02:08 發表 我又唔係想佢打打打, 反而想佢講下博派成員間的友情和與sam的友情多d,唔好加咁多王晶式笑料....

可能下集會多o的o尼~!

都係o既....笑料要適可而止o既....o吾係好似攪到佢o地(博派)傻仔o甘!

引用:
原帖由 East 於 6-7-2009 09:56 發表 小弟尚未找到時間去睇, 不知今個星期內能否抽空去看! 雖然影評不佳, 但點都想入場看看的!
我已訂咗星期四票, 有睇襯早, 遲幾天可能未必就到好時間去來睇.

引用:
原帖由 超人兄弟 於 7-7-2009 20:21 發表 可能下集會多o的o尼~! 都係o既....笑料要適可而止o既....o吾係好似攪到佢o地(博派)傻仔o甘!
超人兄有新頭象喎.  睇完後再同大家分享...

我剛剛看完回來, 覺得Ok 哪. 起碼夠娛樂性.

故事比較一般荷李活格式. 今集笑位比較多,

打鬥都幾夠!

我給 3粒半星 !

引用:
原帖由 East 於 8-7-2009 01:14 發表 我剛剛看完回來, 覺得Ok 哪. 起碼夠娛樂性. 故事比較一般荷李活格式. 今集笑位比較多, 打鬥都幾夠!   我給 3粒半星 !  

以東兄咁嚴格有三粒半星....咁已經好好了....一於星期尾去睇.

我們要把歷史留給下一代不是仇恨, 但不能讓步於不合理之下

東兄嚘﹞屨Y十粒星喎! 

37 12
發新話題