發新話題

有好吃的食肆 ^~^

引用:
原帖由 Anison 於 23-2-2009 22:04 發表   Burger King 已經再開翻, 早幾個月前係山頂食過, 雖然真係好食過M記, 不過都幾貴, 一個餐至少四,五十

山頂 shop 多數 do 係呃鬼佬鴰

其他B shop會否平 D ?!

不過點都貴唔過o個間我o吾覺好食o既 MOS

感謝 bro mythz 為我整這個印章
thank you so much!!

引用:
原帖由 Anison 於 23-2-2009 22:20 發表   其他shop未試過, 搵日試下其他shop, 睇下係唔係平o的先   MOS 都未試過, 真係咁差?

各人口味吧~我就覺得又貴又細而且味道一般!

之前o的友吹到鬼咁正...可能我其望過高呱

引用:
原帖由 moneyismymoney 於 24-2-2009 01:34 發表 邊度有正鵀繨儺,我要請人食煲好.

o甘~就要去o的有質素信心保證o架o拉...但價錢偏高! (不過唔知而家有冇佛跳牆?!)

1) 陸羽茶室

2) 鏞記酒家 

其次係...

3) 西苑(恩平道)

4) 鳳城酒家(北角)

引用:
原帖由 Potato 於 24-2-2009 21:33 發表 聽聞灣仔再興的叉燒好正,有沒有人試過?

引用:

原帖由 actionkamen 於 25-2-2009 00:48 發表  
我試過,排哂隊,不過好正又唔覺得!

o尼間 ' 再興 ' o的食家都介紹過~....麻麻地o馬??!

o的朋友話 ' 西苑 ' 敹N正o的

引用:
原帖由 Potato 於 25-2-2009 23:42 發表 以前深水鶡酗@間燒臘鋪叫「北豪」,d叉燒勁正。當然,現在是「往事只能回味」了!

在那??!而家沒有做了o馬??!

引用:
原帖由 Potato 於 26-2-2009 23:10 發表 在北河街近醫局街。傳聞老師傅過身後,水準無復當年。我近年已很少在附近出沒,不知是否還在經營。

原來如此!如果傳聞水準無復當年....那便不需去試了

新華茶餐廳

揶撻最 ' 正 '~!麵包夠哂質量...好食! (今日又特登去買蟑 )

長沙灣青山道 334 號 地下

引用:
原帖由 actionkamen 於 3-3-2009 00:18 發表 可能我真係唔識欣賞啦!

我食過最好食燿敹N是又U入口又鬆化與及肥廋適中!

o吾同地方我都食過這種口味...但不經常食到!

' 陳漢記 '

出名四季煲仔飯....但我最意都係食佢o的敹N暘粉!又薄又滑!

於大埔舊墟!

' 華立 ' 茶餐廳

每天新鮮出爐o既波蘿包勁正!包質量高又軟熟!

我一買實四至五個!食到 lam lam c!

位於大埔~大埔舊墟!!

各位 cake 友有機會去大埔試o下~無介紹錯!

' 明星茶果店 '

出名茶果 & 砵仔糕

茶果每日好早已賣得七七八八...要買就要早o的!

砵仔糕好滑...特別是白色...有種椰香o末~好o末!

元朗安寧路B67地下

引用:
原帖由 火馬 於 24-3-2009 22:50 發表 占美餅店 Jimmy Cake Shop 唔知大家有冇試過呢?我只可以用三個字講:滿意極! 響  石硤尾石硤尾h;http://www.openrice.com/restaurant/sr2.htm?shopid=16220   仲有一間響太 ...

我中學已幫襯 '  Jimmy Cake Shop '~!幫襯石硤尾o個間多o的...

食物質素我巳經o吾係好記得.. ....因為而家比較小幫襯!

引用:
原帖由 Bobby仔 於 25-3-2009 06:42 發表   而家若果質數保持到好似廿多年前的話, 小弟誠意推介"部"佢新鮮出爐黿ぁ], 趁佢仲暖暖地奏f屋企夾大舊鮮牛油一齊食, 嘩! "植樹舞子"啊!!

甚洵O '' 部 '' ??!在那??!

引用:
原帖由 Bobby仔 於 25-3-2009 13:02 發表   是部佢鴷X爐時間! 以前下午四點有一轉!!!

o我~明白o西~!

記甜品館

最出名 ' 桑寄生蓮子蛋茶 ' ...好好o末~又有益! 我每次去例牌整碗!

店內還有其它出色甜以供撰擇!

旺角花園街

大歡喜餅店

最出名 ' 芝麻餅 ' , ' 合桃酥...我試過芝麻餅真係幾 ' 正 '..而且好脆!

餅店每日一出爐以上二種懷古老餅好快就賣o西~有買真係要趁手!

青衣 涌尾老屋村 第三巷 44號 地下

引用:
原帖由 Potato 於 6-4-2009 23:31 發表 超人兄很喜歡吃東西啊!推介的食肆遍佈港九新界!

係o牙~Potato 兄!小弟好鍾意食一o的好吃的美食~!

引用:
原帖由 moneyismymoney 於 7-4-2009 14:26 發表 嘩!你青衣都去到.芝麻餅在香港比較難找到,係深圳食過,近年來間鋪摺左,都未M到第二間有得賣.

o甘~就要試o下o尼間 lor~!

引用:
原帖由 火馬 於 17-4-2009 21:08 發表 旺角花園街;浩記甜品!果度d甜品有水準!我最欣賞佢地d粢飯;入面舊油炸鬼!我次次買;都係仲脆o既!真抵讚! 同埋;你order;佢先至整!夠哂新鮮熱辣!(其他鋪頭果d;老早整定;包埋膠紙;放o左唔知幾耐! )

火馬兄 ,  o甘~...會o吾會同 ' 滿記 ' (見上) 好近o尼??!

引用:
原帖由 火馬 於 18-4-2009 09:42 發表 如兄所說滿記甜品館 旺角花園街 119 號地下;浩記甜品館就響旺角花園街123號地舖;是好近好近的! http://www.openrice.com/restaurant/sr2.htm?shopid=14835    

Ayiya~ya...原來是同一間!o吾通我睇錯名同門牌??!

Sorry~火馬兄...我得閒會去睇o下~...!

發新話題