發新話題

有好吃的食肆 ^~^

引用:
原帖由 actionkamen 於 24-2-2009 00:39 發表 灣仔謝菲道“蘭芳茶餐廳”點睇?我以前響灣仔返工時都好種意食佢個A餐!

跑馬地禮頓道都有一間,我由細食到大,健康又愉快!^_6

引用:
原帖由 actionkamen 於 24-2-2009 00:39 發表 灣仔謝菲道“蘭芳茶餐廳”點睇?我以前響灣仔返工時都好種意食佢個A餐!

食過間叫“蘭芳茶餐廳”響禮頓道頭...有個瑞士雞翼+公仔麵...d雞翼好入味ok啦...

唔知係咪分店?

佳在你遇到我 不愛計較的我 算你壞人有好命

引用:
原帖由 超人兄弟 於 23-2-2009 22:53 發表 各人口味吧~我就覺得又貴又細而且味道一般! 之前o的友吹到鬼咁正...可能我其望過高呱

係貴係細, 其他係味道一般 ~ 但塊脆脆雞件都幾ok架

佳在你遇到我 不愛計較的我 算你壞人有好命

聽聞灣仔再興的叉燒好正,有沒有人試過?

引用:
原帖由 inabottle 於 24-2-2009 15:57 發表   食過間叫“蘭芳茶餐廳”響禮頓道頭...有個瑞士雞翼+公仔麵...d雞翼好入味ok啦...   唔知係咪分店?

兩間裝修同隔局都好相似,我見到其中一個樓面兩邊都出現過,我估係同一個老闆掛

引用:
原帖由 Potato 於 24-2-2009 21:33 發表 聽聞灣仔再興的叉燒好正,有沒有人試過?

我試過,排哂隊,不過好正又唔覺得!

是嗎?我仲想搵日去試試。

引用:
原帖由 Potato 於 24-2-2009 21:33 發表 聽聞灣仔再興的叉燒好正,有沒有人試過?

引用:

原帖由 actionkamen 於 25-2-2009 00:48 發表  
我試過,排哂隊,不過好正又唔覺得!

o尼間 ' 再興 ' o的食家都介紹過~....麻麻地o馬??!

o的朋友話 ' 西苑 ' 敹N正o的

感謝 bro mythz 為我整這個印章
thank you so much!!

以前深水鶡酗@間燒臘鋪叫「北豪」,d叉燒勁正。當然,現在是「往事只能回味」了!

引用:
原帖由 Potato 於 25-2-2009 23:42 發表 以前深水鶡酗@間燒臘鋪叫「北豪」,d叉燒勁正。當然,現在是「往事只能回味」了!

在那??!而家沒有做了o馬??!

在北河街近醫局街。傳聞老師傅過身後,水準無復當年。我近年已很少在附近出沒,不知是否還在經營。

引用:
原帖由 Potato 於 26-2-2009 23:10 發表 在北河街近醫局街。傳聞老師傅過身後,水準無復當年。我近年已很少在附近出沒,不知是否還在經營。

原來如此!如果傳聞水準無復當年....那便不需去試了

新華茶餐廳

揶撻最 ' 正 '~!麵包夠哂質量...好食! (今日又特登去買蟑 )

長沙灣青山道 334 號 地下

引用:
原帖由 超人兄弟 於 25-2-2009 22:18 發表   o尼間 ' 再興 ' o的食家都介紹過~....麻麻地o馬??!   

可能我真係唔識欣賞啦!

引用:
原帖由 actionkamen 於 3-3-2009 00:18 發表 可能我真係唔識欣賞啦!

我食過最好食燿敹N是又U入口又鬆化與及肥廋適中!

o吾同地方我都食過這種口味...但不經常食到!

' 陳漢記 '

出名四季煲仔飯....但我最意都係食佢o的敹N暘粉!又薄又滑!

於大埔舊墟!

' 華立 ' 茶餐廳

每天新鮮出爐o既波蘿包勁正!包質量高又軟熟!

我一買實四至五個!食到 lam lam c!

位於大埔~大埔舊墟!!

各位 cake 友有機會去大埔試o下~無介紹錯!

' 明星茶果店 '

出名茶果 & 砵仔糕

茶果每日好早已賣得七七八八...要買就要早o的!

砵仔糕好滑...特別是白色...有種椰香o末~好o末!

元朗安寧路B67地下

引用:
原帖由 超人兄弟 於 2-3-2009 23:37 發表 新華茶餐廳揶撻最 ' 正 '~!麵包夠哂質量...好食! (今日又特登去買蟑 ) 長沙灣青山道 334 號 地下
我都響果度買過麵包;唔知係咪過了出爐時間好耐呢?有d失望...

但行過d有間金菊;佢地d麵包卻令我有驚喜!

講起麵包...

占美餅店 Jimmy Cake Shop

唔知大家有冇試過呢?

我只可以用三個字講:滿意極!

響  石硤尾石硤尾邨;http://www.openrice.com/restaurant/sr2.htm?shopid=16220

仲有一間響太子(太子道西)

http://www.openrice.com/restaurant/sr2.htm?shopid=16221

引用:
原帖由 火馬 於 24-3-2009 22:50 發表 占美餅店 Jimmy Cake Shop 唔知大家有冇試過呢?我只可以用三個字講:滿意極! 響  石硤尾石硤尾h;http://www.openrice.com/restaurant/sr2.htm?shopid=16220   仲有一間響太 ...

我中學已幫襯 '  Jimmy Cake Shop '~!幫襯石硤尾o個間多o的...

食物質素我巳經o吾係好記得.. ....因為而家比較小幫襯!

發新話題