發新話題

有好吃的食肆 ^~^

籣 芳 園 茶 餐 廳

於中環結志街

奶茶冰,西多,都好好o末 (買凍奶荼記得出聲加奶荼冰...如果o吾係佢o吾落o架...我有次就係o甘 )

感謝 bro mythz 為我整這個印章
thank you so much!!

引用:
原帖由 超人兄弟 於 12-2-2009 08:44 發表 籣 芳 園 茶 餐 廳     於中環結志街奶茶冰,西多,都好好o末 (買凍奶荼記得出聲加奶荼冰...如果o吾係佢o吾落o架...我有次就係o甘 )
唔!會記勒!

利廣成茶餐廳

大埔廣福道

o的魚蛋粉幾 ' 正 '!好食

引用:
原帖由 超人兄弟 於 14-2-2009 22:49 發表 新港成茶餐廳大埔廣福道 o的魚蛋粉幾 ' 正 '!好食
大埔墟魚蛋粉吃蔡潤記都好正.

尖沙咀一帶, 茶餐廳 No.1, 柯士旬小路, 三角公廁對面兩幢樓間入, 聯威茶餐廳. 連 Keyman 馬啓仁都介绍.

引用:
原帖由 kkeeleung 於 15-2-2009 01:10 發表 大埔墟魚蛋粉吃蔡潤記都好正.

o尼間我覺得有小小名過於實 ma ma de~

引用:
原帖由 kkeeleung 於 15-2-2009 01:13 發表 尖沙咀一帶, 茶餐廳 No.1, 柯士旬小路, 三角公廁對面兩幢樓間入, 聯威茶餐廳. 連 Keyman 馬ㄓ秦ㄓ绍.

kkeeleung兄 ,有乜o野食品出名o牙o尼間??!好似好難搵o甘~

引用:
原帖由 超人兄弟 於 15-2-2009 08:57 發表 o尼間我覺得有小小名過於實 ma ma de~
超人大哥這句回應我都頗甚識同, 只是我老婆成日話好食, 我好似洗咗腦咁要介召一下...  在我而言只會俾八十零分. 因為實在太多人等位, 成四五個字先有得食, 啲牛腩牛筋等都只是三星半, 不能說是必吃佳品. 此外, 大埔新街街市熟食中心嘅"欽記"都好出名, 大排長龍, 兩者啲招乎都係出奇哋吋的.    抱歉 !  希望無人睇咗之前篇帖後, 好似我同老婆咁, 喺西環"順道" 坐車入去食....

其實, 魚蛋粉我喜歡較湯味濃啲, 以上兩者則較淡味.  話雖如此... 這兩間確實好旺.

引用:
原帖由 超人兄弟 於 15-2-2009 08:59 發表 kkeeleung兄 ,有乜o野食品出名o牙o尼間??!好似好難Mo甘~
佢嘅特式係較靜局, 位於柯士甸小路. 近 St. Marry 學校, 在兩座大廈的天井內, 入口有間診所. 正如之前所說, 喺三角公廁的附近. 記得紅孩兒遊戲機中心嗎? 因為較難找到, 所以多為熟客, 入店後沒有旺區食肆的"趕迫感", 而招乎亦較親切. 絕對不會食完半碟飯就要你趕埋單 或 一個四人卡位坐四伙人的理像. 一般情况下. 午飯兩個人坐低個卡位兩邊, 忙起來都不會被要求執位坐一邊. 除非你"齋飲"

此茶餐廳只專注西式水吧飲料, 西多小食類及中西式飯食意粉等. 沒有油雞檔, 粥麵檔, 可能會較少選擇及競爭力. 但. 因此店內亦較企理, 不用兼顧太多元化的編排. 亦不會有太多落錯落漏單.

講番建議菜單, 早餐啲煎蛋通粉類不錯. 全場用出前一丁, 逐個麵煮係特式. 咖啡雖然係用咖啡粉, 但一定好過哥啲下等老火苦茶(coffe)加奶.

午餐: 高度評價啲例湯, 真材實料, 無味精... 快餐仲可選例湯或糖水....

飯類: 咖喱薯仔牛腩. 非常入味. 一般中式碟頭飯都有90分.  因為不會太多太"杰"獻汁. 豆ト式薑葱魚腩, 味菜及豉汁炒類, 鮮茄洋葱類. 會意粉類個意粉炒得均混入味, 但我不建議炒可粉鈑類. .但 肉絲炒麵類就有大酒樓, 麵底脆ト卜的感覺, 不妨一試.

下午茶可試咸牛治咸西多士.

晚飯不妨試試煲仔餸. 牛仔骨. 羊肉煲.... 銀牙魚鬆...蒸餸小炒可試試.  此外, 椒鹽鮮魷亦不錯.

引用:
原帖由 kkeeleung 於 16-2-2009 00:49 發表  超人大哥這句回應我都頗甚識同, 只是我老婆成日話好食, 我好似洗鷒咁要介召一下...  在我而言只會俾八十零分. 因為實在太多人等位, 成四五個字先有得食, 齯腩牛筋等都只是三星半, 不能說是必吃佳品. 

以我個人來說...它只屬一般貨色!

首先魚蛋又細粒!麵又o吾見得爽

座位又o吾好坐!如果說魚蛋正....o甘好多do好正 lor~

又如果要等o甘耐先有得食...佢又一般o既話...o吾使諗o拉....我 sure 一定 ' 走人 ' !o吾通真係o甘犯X ??!(sorry~kkeeleung兄!激o左 D!我只係o吾鍾意o的人吹大)

我覺得大埔墟 ' 利廣成 ' 同 ' 海達 '好食好多~!不防試試!

引用:

大埔新街街市熟食中心"欽記"都好出名, 大排長龍, 兩者攭菪G都係出奇]吋的.    抱歉 !  希望無人睇髐妨e篇帖後, 好似我同老婆咁, 鬖飺"順道" 坐車入去食....

這些食肆如果以你所講o甘吋o既話,真係不知所謂

大埔真係得佢一間好食嗎??!

我需要o既係服務態度好而好食的食肆...!要我比錢又受氣的...no way!!

睇報紙大埔新街街市熟食中心o既 '三家姐 ' do 幾好食!有機會我會去試o下!

引用:
原帖由 kkeeleung 於 16-2-2009 01:37 發表 佢黚S式係較靜局, 位於柯士甸小路. 近 St. Marry 學校, 在兩座大廈的天井內, 入口有間診所. 正如之前所說, 鬗T角公廁的附近. 記得紅孩兒遊戲機中心嗎? 因為較難找到, 所以多為熟客, 入店後沒有旺區食 ...

聽  kkeeleung 兄o甘講我相信這間都是不錯的撰擇!

有時間經過定要試o下!

thanks

引用:
原帖由 超人兄弟 於 16-2-2009 20:49 發表 聽  kkeeleung 兄o甘講我相信這間都是不錯的撰擇! 有時間經過定要試o下! thanks
超人大哥, 多謝贘面先. 試過之後o吾好吃, 不妨來拆我招牌. 

引用:
原帖由 kkeeleung 於 21-2-2009 00:54 發表 超人大哥, 多謝颩悼. 試過之後o吾好吃, 不妨來拆我招牌. 

你個好似係金漆招牌o黎o番

引用:
原帖由 超人兄弟 於 21-2-2009 08:32 發表 你個好似係金漆招牌o黎o番
駛乜講. 但聲明我同呢間嘢無利益關系...

引用:
原帖由 超人兄弟 於 28-1-2009 16:45 發表 各位 cake 友 有無一o的食店好介紹?! 分享o下~ 我就.....   ' 太 平 館 ' 餐廳 (尖沙咀店) 瑞士雞翼好好o未~yummy!

最近去過食味仍保持水準 ~ 至愛厚油多...滑滑炒蛋...>>> 澳洲牛奶公司

佳在你遇到我 不愛計較的我 算你壞人有好命

引用:
原帖由 kkeeleung 於 21-2-2009 10:42 發表 駛乜講. 但聲明我同呢間炵L利益關系...

其實o尼個貼目的是介紹自己食過或朋友介紹過的好吃食肆!

利益關係當然不存在!

好似  kkeeleung 兄你覺得不好吃的也可說說!

引用:
原帖由 inabottle 於 21-2-2009 11:03 發表   最近去過食味仍保持水準 ~ 至愛厚油多...滑滑炒蛋...>>> 澳洲牛奶公司

o華~小樽,睇見都流o西口水... 好想食o牙 !!

引用:
原帖由 inabottle 於 21-2-2009 11:03 發表   最近去過食味仍保持水準 ~ 至愛厚油多...滑滑炒蛋...>>> 澳洲牛奶公司
d野好食;確實係! 但太多人;同埋d伙記態度...

引用:

件多士夠厚,我鐘意. 

引用:
原帖由 moneyismymoney 於 21-2-2009 23:37 發表 件多士夠厚,我鐘意. 

記得o尼個餐好似係全日供應!有無記錯o尼?!

發新話題