發新話題

2009老餅1月10日聚會飯聚K團 -- 事前預備討論

各位餅友:

如果不介意的話,這個星期六的聚會我可否參加?

引用:
原帖由 Tyler2 於 5-1-2009 21:11 發表 japkortai你想join邊part請註明? welcome1)630-815食飯, now have 6 people (i guess expense around $100)2)830-1030 karaoke, now have 9 people (i guess expense around $100)3)1030-1230 karaoke, n ...

japkortai你想join邊part請註明? welcome --- 先謝謝你了。

1)630-815食飯, now have 6 people (i guess expense around $100)
2)830-1030 karaoke, now have 9 people (i guess expense around $100)
3)1030-1230 karaoke, now have 5 people (i guess expense around $140)

--- 我會參加(1) + (2),我想聽大家唱。如果有一、兩首識唱的話,會搭吓咀。

如果會join頭二小時, 順手講首要唱那兩三首歌, 如果不知道怎樣查隨便講就得, 大家會幫你找出號碼.

其實當初超人兄弟有定出報名截止日好似係1月3日, 我想既然East兄今天給我確定不出席, 應該讓你join的.

--- 那我真的很幸運,能夠參加。

我覺得翡翠小籠包一定唔可以坐得太久,中環IFC那間就好似成日等你快D食完跟住做下一轉生意。

japkortai: OK

謝謝負責各位的brothers.

請問,我們是否在東湖樓上等?  如是的話,請問訂枱的名字是什麼? 屆時我們可以自行入坐。

引用:
原帖由 Tyler2 於 7-1-2009 11:31 發表 食飯cake友我只欠JLCC, japkortai的電話﹐請pm給我.如果大家想地鐵站等﹐就6﹕30在銅鑼灣地鐵站等啦。唱K cake友我則尚欠阿誠聯絡電話﹐也煩請pm給我.

Tyler兄,我已pm你。

另外,銅鑼灣地鐵站長期時間都咁多人,會否在另一個地點集合方便些?

例如,在珠城大厦地下的惠康門口(面向的士站) 或一些其他cake 友比較熟悉的地方呢?

引用:
原帖由 Tyler2 於 7-1-2009 16:14 發表 pm已收﹐謝謝你。另﹐我已經pm回覆了你。我個人係有想過MTR station crowdy這問題﹐但我驚約其他地方就等如直接在東湖等差不多。你話恆隆﹐皇室堡﹐JP戲院﹐東湖對面間STARBUCK我係邊度都得的。惠康門 ...

IKEA o個度更逼,因為條路比較窄。

明珠對面間starbucks好似冇咗喎。

引用:
原帖由 超人兄弟 於 7-1-2009 22:42 發表 不如就上' 東湖 '時地面的門口等...那處比較小人流...( 因東湖需要搭礞W ) 6:15 pm 準時在那處等...遲到電話聯絡,ok?!! (順帶一提我已訂位!!)

所以,上一頁我就問直接上東湖的話,用的是什麼名字訂位,那麼就可以自動埋位。

冇問題。我會於6:15pm 在東湖的地下電梯口出現。不過,有沒有特別標記可以跟各位兄台相認?

引用:
原帖由 Delight986 於 8-1-2009 10:52 發表 東湖 '時地面的門口等...那處比較小人流...( 因東湖需要搭礞W ) 18:15 pm 準時在那處東湖 '地面的門口集合等.OK~! 有邊個cosplay幪面超人, 穿LOLITA服裝有冇靚女LOLITA~? 我建議每人奎(老婆餅)確認~ ...

與其係老婆餅,不如每人手持一件物品(例如:3.5吋的幪面超人、星矢公仔、或水木一郎簽名卡)以作相認。

噢! 我鍾意食辣的...

剛才我的同事有個好提議:

不如請已替我們訂位的兄台告知我們你用的訂位姓名(例如:陳先生、8位、6:30pm),早到的自行入座,然後擺個幪面超人公仔出來,那麼,其他陸續來的cake 友便可以自行入座。

意下如何? 

哇,好開心呀,今晚能認識咁多位brothers & sister,仲有聽到你們的歌聲,以為是日本人在唱。大家的日語水平之高,令人佩服。能夠參與是次聚會,實在感到高興。

希望下次可以搞一個唱70-90年代廣東歌曲的K團+飯聚,咁就好嘞。

再次謝謝搞手及各位brothers & sister,辛苦哂。

當中有brother 問到我是否新近上oldcake, 看看時間,原來3年前的今天我加入了oldcake.net 大家庭。

其實只是比你快了一分鐘,呵呵!

我最開心唱金剛飛天鑽、鐵甲萬能俠及神勇飛鷹俠。

今次k聚,可以作為我在水木演唱會前的一個熱身,哈哈。

而且,可以在演唱會當天跟今天認識的cake友再聚。

引用:
原帖由 超人兄弟 於 11-1-2009 00:42 發表 無錯係o牙!水木,堀江演唱會見! 約定你 lah~!

Of course... 你坐第一排,好易揾到你啫,哈哈!

我想聽CAKE友唱近代豪俠傳、書劍恩仇錄、倚天屠龍記、發現灣.....

發新話題