發新話題

2009老餅1月10日聚會飯聚K團 -- 事前預備討論

how about 銅鑼灣 ' 東湖 ' 海鮮酒家?!( 正正翡翠明珠戲院位置)

我間o吾中會去食飯...都幾 ok o既!! ( 座位過得去及價錢也不算貴..約$60至$100 )

感謝 bro mythz 為我整這個印章
thank you so much!!

引用:
原帖由 超人兄弟 於 5-1-2009 23:23 發表 how about 銅鑼灣 ' 東湖 ' 海鮮酒家?!( 正正翡翠明珠戲院位置) 我間o吾中會去食飯...都幾 ok o既!! ( 座位過得去及價錢也不算貴..約$60至$100 )

喂一於東湖啦不如. 東湖的話, 之前一日book 應該都ok.
超人兄弟搞掂得唔得? 話8個人table啦.

Song list:

1) 三一萬能俠 op140202

2)幪面超人OP 338401

3)ただお前がいい245817

4)Soldier Dream星矢op2 284214

5)七星俠 338501

6)三一萬能俠 ED 327008

7)飛鷹俠 OP1 201803

8)電腦奇俠01 OP 201805

9)超力電磁俠 op 328301

10)機動戦士OP 2853-01

11)ふれあい 245803

12)Buring Love 超獸機神ED 284214

13)超人太郎 290101

14)陰陽電磁俠 ED 猛與舞之歌 195975

15)千年女王ED 288307

16)千年女王OP 340047
17)宇宙魔神 op 329601
18)足球小將 ED 381101
19)恋人も濡れる街角 245802
20)疾風無敵銀堡壘op243003
21)大空魔竜ガイキング 327005
22)宇宙戰艦OP 285201
23)機甲創世記 OP 440601

現在節目與參與成員﹕

1)食飯 ﹕7people: (JLCC﹐Delight986﹐Tyler2﹐超人兄弟﹐ar_woo﹐moneyismymoney, japkortai)
2)首二小時K: 全部人10 people: JLCC﹐Delight986﹐Tyler2﹐超人兄弟﹐ar_woo﹐moneyismymoney, japkortai, actionkamen, Athena, 阿誠)
3)後二小時K:6 people( 阿誠﹐JLCC﹐Delight986﹐Athena約12時離開, Tyler2﹐ar_woo)

我的老動漫音樂,電影blog:
http://moronenemy.blogspot.com

引用:
原帖由 Tyler2 於 6-1-2009 01:39 發表 喂一於東湖啦不如. 東湖的話, 之前一日book 應該都ok.超人兄弟搞掂得唔得? 話8個人table啦.Song list:1) 三一萬能俠 op1402022)幪面超人OP 338401 3)ギクれ前ゎゆゆ2458 ...

訂位 no problem..,但都要睇o下各位 cake 友意見讚成否!

引用:
原帖由 超人兄弟 於 6-1-2009 08:41 發表 訂位 no problem..,但都要睇o下各位 cake 友意見讚成否!

那麼請各K前食飯cake友表達贊成東湖中菜晚飯與否﹖消費我估計就是約每人$100. 6﹐7個人係中菜大桌方便過POKKA0既﹐所以直接跳過了之前POKKA的建議了﹐ar_woo兄OK﹖

東湖中菜晚飯意向:
1) Tyler2: OK
2) 超人兄弟:: OK
3)JLCC: OK
4)moneyismymoney:
5)Delight986: OK
6)ar_woo: OK
7)japkortai: OK

http://moronenemy.blogspot.com

引用:
原帖由 Tyler2 於 6-1-2009 10:36 發表 那麼請各K前食飯cake友表達贊成東湖中菜晚飯與否﹖消費我估計就是約每人$100. 6﹐7個人係中菜大桌方便過POKKA0既﹐所以直接跳過了之前POKKA的建議了﹐ar_woo兄OK﹖東湖中菜晚飯意向:1) Tyler2: ...

OK OK, 東湖 is good, I go there often

ok...讚成

japkortai: OK

引用:
原帖由 Tyler2 於 5-1-2009 21:00 發表 老銅的POKKA是否在CAMPER鞋轉角? 得WOR講真. 其他人意見怎樣, 不過有得BOOK的嗎? 但是其實我地好早去, 又唔驚冇位0既應該.

唔係喎..大大

10 Jan乃周未,今時唔同往日..

好多政府工,Office都係5日工...

老闆都費事開Sat浪費燈油~喎..

多左"哩班人,情侶,家爺仔無所事事~

一齊出 Causeway Bay逍遣~架..~~~

唔理邊間食肆早D傾定,

預先訂位比較好D..

我食肆budget都係大約HKD100留下..

廣東菜Cantonese Food 海鮮Seafood 中菜館Chinese Restaurant 東湖海鮮 ...
東湖海鮮酒家  銅鑼灣
OK~!

地址 :   銅鑼灣百德新街22-36 號珠城大廈4字樓 英文地址:Cast Lake Seafood Restaurant
4-5/F, Pearl City, 22-36 Paterson St, (Causeway Bay) 

電話 : 2504 3311

類別 :    廣東菜、中菜館、酒樓、海鮮、點心

消費 : $41-$100

受到一位稔熟食友的邀請,星期六特意過來銅鑼灣地段的酒家,來個下午茶~ lol ... 雖然搬到將軍澳已經兩年,我家依然愛東湖;無論食物,與伙記的感情及質素都勝過很多 ...
http://www.openrice.com/restaurant/sr2.htm?shopid=289

引用:
原帖由 Delight986 於 6-1-2009 12:19 發表 唔係喎..大大 10 Jan乃周未,今時唔同往日.. 好多政府工,Office都係5日工... 老闆都費事開Sat浪費燈油~喎.. 多左"哩班人,情侶,家爺仔騡無所事事~ 一齊出 Causeway Bay逍遣~架..~~~ 唔理邊間食肆早D傾定 ...

無論如何﹐現在都請超人兄弟訂東湖啦﹐差不多全部人都同意了。

引用:
原帖由 Tyler2 於 6-1-2009 12:37 發表 無論如何﹐現在都請超人兄弟訂東湖啦﹐差不多全部人都同意了。

ok!!

引用:
原帖由 超人兄弟 於 6-1-2009 22:04 發表 ok!!

what time should we meet for dinner?

引用:
原帖由 超人兄弟 於 6-1-2009 22:04 發表 ok!!

唔該晒超人兄弟.

引用:
原帖由 ar_woo 於 6-1-2009 22:53 發表 what time should we meet for dinner?

I guess walking leisurely from East Lake Restaurant to Music Box will take about 10-15mins.
So I guess we meet at 6:30pm, then we can have more talk there. I am afraid we only hold the microphone but not talk in karaoke club.

Waiting for you guys' comment.

引用:
原帖由 Tyler2 於 6-1-2009 22:57 發表 I guess walking leisurely from East Lake Restaurant to Music Box will take about 10-15mins.So I guess we meet at 6:30pm, then we can have more talk there. I am afraid we only hold the microphone ...

yes I think 6:30pm sound good, give us time to chat, order food and wait for it to arrive, etc.

thanks bro Tyler & Ultraman bro

謝謝負責各位的brothers.

請問,我們是否在東湖樓上等?  如是的話,請問訂枱的名字是什麼? 屆時我們可以自行入坐。

引用:
原帖由 japkortai 於 7-1-2009 10:35 發表 謝謝負責各位的brothers.   請問,我們是否在東湖樓上等?  如是的話,請問訂^的名字是什麼? 屆時我們可以自行入坐。    

又係喎...

其實可以約定個時間,地點...

遲到者可以自行入坐..

係唔係問東湖樓已經有位咩(超人兄弟)留^~?

知客可能以為你玩佢玩變身~?

另外攪手是否已經有齊大家電話~?

我未見過大家~喎~?

引用:
原帖由 japkortai 於 7-1-2009 10:35 發表 謝謝負責各位的brothers. 請問,我們是否在東湖樓上等? 如是的話,請問訂枱的名字是什麼? 屆時我們可以自行入坐。

食飯cake友我只欠JLCC, japkortai的電話﹐請pm給我.如果大家想地鐵站等﹐就6﹕30在銅鑼灣地鐵站等啦。

唱K cake友我則尚欠阿誠聯絡電話﹐也煩請pm給我.

引用:
原帖由 Tyler2 於 7-1-2009 11:31 發表 食飯cake友我只欠JLCC, japkortai的電話﹐請pm給我.如果大家想地鐵站等﹐就6﹕30在銅鑼灣地鐵站等啦。唱K cake友我則尚欠阿誠聯絡電話﹐也煩請pm給我.

請收PM..

Oh`````

撞期~~~~

0毀黎唔到呀~~~~

Coffee
http://hk.myblog.yahoo.com/maxwu9

引用:
原帖由 Tyler2 於 7-1-2009 11:31 發表 食飯cake友我只欠JLCC, japkortai的電話﹐請pm給我.如果大家想地鐵站等﹐就6﹕30在銅鑼灣地鐵站等啦。唱K cake友我則尚欠阿誠聯絡電話﹐也煩請pm給我.

Tyler兄,我已pm你。

另外,銅鑼灣地鐵站長期時間都咁多人,會否在另一個地點集合方便些?

例如,在珠城大厦地下的惠康門口(面向的士站) 或一些其他cake 友比較熟悉的地方呢?

發新話題