32 12
發新話題

依斯巴

: thank you one thousand thank you

引用:
原帖由 高立 於 7-9-2006 12:25 發表 我都記得佢一叫"依斯巴"就變身做頭帶玻璃"金魚缸" , 手揸死光鎗嘅少年超人 , 仲有一隻鐵皮雀仔嘅拍檔, 經常企係佢膊頭上面同佢講嘢, 佢老豆老母就因為坐熱氣球 , ...
隻雀仔都有名的...如果無記錯....好似係叫做"察加"......

引用:
原帖由 milmil 於 7-9-2006 21:56 發表 你地仲記唔記得d星球人個頭係尖架? 佢地成日都係兩三個痴埋一齊講野架!
外星人好似叫做"基隆星人"......講野時兩手不停fing下fing下~~

引用:
原帖由 匯豐易通財 於 9-2-2007 23:02 發表 隻雀仔都有名的...如果無記錯....好似係叫做"察加"......
好似係"察卡"喎

資料好珍貴!

諗唔到仲可以睇到  

好多謝大家的分享

有 D 記憶可以分享的 -

記得有 D 時候 - 果隻機械鳥會有佢父母麍M像出現在佢隻眼內!

仲會提醒佢解決問題的方法,當時覺得好正,如果有隻就好囉!

細路仔諗得好簡單,以為同雀仔一樣,只不過識講野!

當年仲有佢儮q光槍賣,支槍用電蕊,其實等於電筒,

不過好有創意,又滿足到的小朋友,一絕!

引用:
原帖由 spectreman 於 16-10-2006 23:17 發表 SALUTE AND HATS OFF TO YOU, AMIGO SUPERFRIENDS!YOU ARE REALLY SUPERRRRRRRRRRRR

題外話: 記得同期果套動畫"足球小將"主角最利害果招叫"潛水艇射球", 先用膝頭頂高個波再窩利抽射

引用:
原帖由 elvisyuen 於 27-7-2007 22:03 發表   題外話: 記得同期果套動畫"足球小將"主角最利害果招叫"潛水艇射球", 先用膝頭頂高個波再窩利抽射    

我記得個主角叫阿真, 好似仲有麻鷹射球同太陽射球添

你地班友d記性真係好強,我淨係記得條o靚仔大叫伊斯巴,

之後會變身,其他咩都唔記得咯。

你地真係勁。

估唔到我都同各位大老有少少脫節, 真的就只有少少, 呢個我真係未睇過, 我最早的記憶係鐵金剛, 吉田, 彩虹化身俠等, 我估同各位都係差一兩年到, 唔會差太多....

好懷念當時既片, 除了睇麗的呼聲的<金達>之外, 其他多數都係無記播既,

伊斯巴<黑油>那一集就最記得, 好緊張的呢, 我細細個一樣睇到好緊張啊.

但伊斯巴好像沒鐵甲人那麼, 現在還可買到整套鐵甲人VCD, 但卻找不

到伊斯巴了, 唔知各位大哥有冇咩料, 講下俾小弟聽聽.

我都無乜印象,唯一一集還有點記憶的是,有一班星球人,想同地球人交流,見到的地球人是依斯巴,便以便所人地球人都是細路仔模樣,然後變身成一班細路。.....當時我呢個細路都覺得白癡!

有呀,呢套劇,仍然叫星球人,不叫外星人,.....我地班靚仔,有次重響學校,非常咁嚴肅討論地球人是不是星球人這議題! .......當時小學生唔識白馬非馬這論證嘛!

個依斯巴個玻璃去都個下巴,

我細個時時常想,

佢在太空飛行,

點解唔漏晒D空氣,重可以呼吸?

32 12
發新話題