發新話題

廣告金句

引用:
原帖由 BBB360 於 14-9-2006 15:16 發表 靚靚,俄羅艷顏霜,呢個禮拜五六日,唻永安。買電視呀,平霸啦!
我記得係" 靚靚靚,聰明既女仕都係用俄羅艷顏霜" 鏡頭向下pan影住鬼婆個胸,然後打開個手袋攞枝艷顏霜出黎喇!

食豉油,邊隻好,"品字牌"鮮抽王真正好,營養高,味道好,價錢呢,最公道!

引用:
原帖由 火馬 於 19-9-2006 21:22 發表 有冇人記得窩多露個廣告旁白up乜? 小弟腦海影像:有一對男女響長沙發‘ 依泣 ’緊;個男人突然彈起身鏢出門口走人;但跌左隻皮鞋....................
記得呀! 唔只架! 有個short係張床到"男"既就由條頸到聞個"女"既"格拉底" 好嗅快short即走~

引用:
原帖由 BBB360 於 21-9-2006 11:25 發表 我想問問一解我多年疑竇,昵個廣告播播吓,因為意識不良比人禁咗,聽講好似搞到好大件事,定係我記錯﹖
係呀! 最主要係個"胸"呀! 意識不良ma~ 播左唔係好耐就停左冇播喇!

引用:
原帖由 高立 於 21-9-2006 12:46 發表 國語歌: 你有乖乖 , 我有乖乖 , 大家有乖乖 , 乖乖真好吃 , 乖乖 !
國語版: 仲有架! 乖乖, 乖乖乖, 乖乖, 乖乖乖, 真真好shi乖乖, 真真好shi, 乖乖!

引用:
原帖由 cocosally 於 22-9-2006 19:34 發表 各版主,會員,請enjoy!!!! http://come.to/hkad almost 要乜有乜
多謝你搵到呢個網, 我就係搵唔返, 依加可以慢慢睇! yeah!!!!

潘高秀川貝枇杷露 你係咁咳! 係人都怕左你喇! 個男住角一咳, 則邊d人就即刻消失, 一度係雍雅山房同佢女朋友, 一度係辨公室同佢上師!

都係"潘高秀川貝枇杷露" "梁醒波"著住大戲既戲服講左句"神下te ta wor....." 到依加都唔明佢o個句乜野意思!

引用:
原帖由 spectreman 於 23-9-2006 12:38 發表 大戲官腔拉長:身-啊-体-好-
aiya~ 真係好喇! 原來佢係講 "身體好" thank you so much!!!!

引用:
原帖由 spectreman 於 25-9-2006 21:23 發表 食豉油,ㄟ戌n,品字牌生抽王真正好,營養高,味道香,價錢呢?最公道。
哈!哈! 你去第3版到睇返喇! 我都有唱過呀! 係陳寶珠唱架!

引用:
原帖由 japkortai 於 2-10-2006 00:39 發表 應該係"荷維艷顏霜"
係呀!"荷維艷顏霜", thank you!

綠寶橙汁

綠寶橙汁, 我要飲綠寶 係半島酒店到拍, 個士仔用個托盤攞住"綠寶"一路行去小朋友到, 個士仔睇住個小朋友飲住"綠寶" 仲吞左淡口水添, 個小朋友就講"綠寶"橙汁真係好飲喇! 仲有一個vision係個小朋友大過左架!

引用:
原帖由 BBB360 於 3-10-2006 19:05 發表 記唔記得全首點rap
我淨係最記得 "細細粒, 容易食"

引用:
原帖由 BBB360 於 10-10-2006 18:52 發表 記唔記得一句經典的廣告金句﹕預咗你,挭等埋你,記得好似係旅行社,又好似航空公司,聽講好猛噃,有冇前輩、兄弟姊妹記得呢個廣告。
記得d喇! 旅行社廣告好似"四季風旅行社" 係機場拍既! 有個男仕叫住白小姐, 女仕載住白色大帽睇唔到個樣既, 就係講左呢句" 預咗你,挭等埋你" 傳話兩個主角都以經......邪呀!

引用:
原帖由 SuperFriends 於 11-10-2006 22:27 發表 阿蟲介紹我薄I
雷達黎come擋呀!

卡樂B薯條 松樹下瞓覺輕輕鬆, 嘆世界真快意! 啊! 新鮮既POTATO, woo! 有綠色包裝卡樂B 秒秒鐘快樂時

發新話題