發新話題

廣告金句

引用:
原帖由 999 於 21-10-2006 00:41 發表 大家嚟,聽古仔: 從前有個懶惰鬼, 家肥屋潤幾好睇, 佢好食懶非唔做野, XXXXXXXXXX(唔記得左) 卒之搞到無得睇又無得洗........ 有無人記得?
你以數白橄嘅方式讀白嘅.......................

綠寶橙汁-------you know, we have it in TORONTO!! the manufacturer still make it!!! but now it's in a can! I buy them somethimes, it's about $7 HK dollars per can. It's kind of expensive but I really love it!!

原來有個靳永福椰樹驅風油。

引用:
原帖由 cocosally 於 21-10-2006 00:46 發表 綠寶橙汁-------you know, we have it in TORONTO!! the manufacturer still make it!!! but now it's in a can! I buy them somethimes, it's about $7 HK dollars per can. It's kind of expensive but I reall ...
Green Spot? It's just an orange colored drink but carried an extinct and distinct feature -- not too sweet and fake orange flavour, unlike SCHWEPPES, one can find the orange remnants/leftovers/sediments. Now, I think this distinct and extinct feature of SCHWEPPES Orange Soda is also gone cos in the olden days, when my late father and the late father of Eunice Lam (Lam Yin Nay, ex-girlfriend of the late James Wong Jim), together with the father of Lee See Kay, who worked at United Bottling Limited (HK sole agent and manufacturer of SCHWEPPES & 7-UP), fresh and whole orange (without peeled) were used to manufacture ORANGE SODA.

扮大聖鶩茼n似林家\!?

眼鏡朱古力黎喇, 我色左呀, 仲開心過銀面飛俠 (其實係電視裡面show出來的係...左比單)

引用:
原帖由 carkei 於 22-10-2006 02:00 發表 眼鏡朱古力黎喇, 我色左呀, 仲開心過銀面飛俠 (其實係電視裡面show出來的係...左比單)
係唔係聰明豆

引用:
原帖由 999 於 21-10-2006 00:41 發表 大家嚟,聽古仔: 從前有個懶惰鬼, 家肥屋潤幾好睇, 佢好食懶非唔做野, XXXXXXXXXX(唔記得左) 卒之搞到無得睇又無得洗........ 有無人記得?
是否 xxxxxxxxxx = 大把銀紙仲亂o甘況 所以自古有名言 佢話常將有日思無日 莫待無時想有時 因為一分一毫來處真不易 所以就要有大計 o拿細沙可以聚成塔 積少可以變成 克勤克儉係美德 你話何樂而不為,何樂而不為

引用:
原帖由 TonyK 於 22-10-2006 09:53 發表 是否 xxxxxxxxxx = 大把銀紙仲亂o甘況 所以自古有名言 佢話常將有日思無日 莫待無時想有時 因為一分一毫來處真不易 所以就要有大計 o拿細沙可以聚成塔 積少可以變成 克勤克儉係美德 你話何 ...
反映從前人的生活狀況

引用:
原帖由 TonyK 於 22-10-2006 09:53 發表 是否 xxxxxxxxxx = 大把銀紙仲亂o甘況 所以自古有名言 佢話常將有日思無日 莫待無時想有時 因為一分一毫來處真不易 所以就要有大計 o拿細沙可以聚成塔 積少可以變成 克勤克儉係美德 你話何 ...
直頭原音重現!!

引用:
直頭原音重現!!

引用:
恆生銀行的廣告

引用:
原帖由 999 於 21-10-2006 00:33 發表 係恆生銀行嘅cf,當時社會缺乏資本及投資通道,故鼓勵儲蓄,唔似而家鼓勵投資 重有一個:每朝六點,賴錦清都係呢度鍊習跑步...................
賴錦清好有恆心,因每朝早起跑完步先返工,而且每月出糧後都一樣有恆心咁將錢儲到XX銀行,從不間斷,(用比喻法)而成就佢嘅未來.已前的廣告叫你儲$,而家的廣告叫你洗$,.............社會結構唔同晒咯,

之前有兄弟話夜半門也不驚,健力士黑啤

引用:
原帖由 BBB360 於 22-10-2006 11:29 發表 之前有兄弟話夜半門也不驚,健力士黑啤
大馬國脚/南華門將...仇志強同黑豹尤西比奥咁岩都同賣過廣告

引用:
原帖由 BBB360 於 22-10-2006 09:45 發表 係唔係聰明豆
唔係聰明豆呀, 就咁"眼鏡朱古力" 佢個Packing加兩條丈根就可以做眼罩 (好似羅賓咁樣帶) [ 本帖最後由 carkei 於 22-10-2006 23:31 編輯 ]

引用:
原帖由 幻之聖騎士 於 20-10-2006 14:05 發表 有大家樂就要有大快活先公平~~ 大快活Good, Good, Good, 款款甜品都Very Good, 和音:Good Good Very Good~~
本身係用Fun Fun Fun 薛鵅A 大快活Good, Good, Good, 早午晚餐 Very Good,

咁多食品,我又記起兩個啦,都係積及朱古力橙餅。 其之一: 男人:小朋友,叫叔叔吖 小朋友:唔叫! 男人:比舊積及朱古力橙餅你食吖∼ 小朋友:叔叔! 其之二: 一班童軍類物體係度行山,一路講: 積及好到極,人人鍾意食∼∼ 積及好到極,人人鍾意食∼∼

積及好到極,人人爭住食 食橙餅喱埋食, 牛奶朱古力餅,一包唔夠買夠五包.......

發新話題