64 1234
發新話題

歷代電視版小龍女 ~ 你喜歡哪一個 ~ ???

歷代電視版小龍女 ~ 你喜歡哪一個 ~ ???

歷代電視版小龍女 ~ 你喜歡哪一個 ~ ??? p.s. 以下筆者誤寫"李通明"為"陳通明", 請各位勿被其誤導. http://ktzhk.com/archiver/forum/tid-721412.html

李若彤----I think she's really like小龍女

of coz 陳玉蓮, 因為佢同劉華太經典

引用:
原帖由 killero 於 31-10-2006 09:31 發表 of coz 陳玉蓮, 因為佢同劉華太經典
agree

潘(around 40 yrs. old at that time,but keep a look good),彤造型稍老,倩黑MUM MUM,同心想的不同,芳不錯,可惜她們都有戴耳環,重係Fingfing下果隻,未打完已變了小"聾"女!造型之過.(古代富户擔心女兒太活潑男仔頭,怕她嫁不出去,才迫女兒戴Fingfing下耳環,因她一頑友大動作,就會打痛臉,迫她們舉止斯文),通明有baby fat,一定少練功!菲很好,因原著小龍女22歲,大過兒4歲,岩岩好,但佢的過兒太老,如加埋男主角,就陳玉蓮la,天造地設,並有姑姑的味道.

引用:
原帖由 高立 於 30-10-2006 22:25 發表 歷代電視版小龍女 ~ 你喜歡哪一個 ~ ??? p.s. 以下筆者誤寫"李通明"為"陳通明", 請各位勿被其誤導. http://ktzhk.com/archiver/forum/tid-721412.html
繨挸N南红鵅H(1960/61 - 謝賢、南红)

不過我揀,第一都....係....蓮妹囉

引用:
原帖由 spectreman 於 31-10-2006 18:01 發表 繨挸N南红鵅H(1960/61 - 謝賢、南红)
sorry ! 筆者 post 嘅只限於電視版 !

引用:
原帖由 spectreman 於 31-10-2006 18:01 發表 繨挸N南红鵅H(1960/61 - 謝賢、南红)
謝老四真勁由阿孫(粵片時代楊過)做到阿爺(tvb楊鐵心)

引用:
唔怪之得冇張國榮+翁靜晶啦!

引用:
楚原係咪d套導演?還是尹志平?

引用:
原帖由 999 於 1-11-2006 17:22 發表 楚原係咪d套導演?還是尹志平?
導演係李化。尹志平係司馬華龍。

引用:
原帖由 TIP 於 31-10-2006 09:40 發表 agree
me too

引用:
原帖由 killero 於 31-10-2006 09:31 發表 of coz 陳玉蓮, 因為佢同劉華太經典
我 果個 年代 睇 好正 得 十 歲八歲

李若彤
好少上黎 -.-

我喜歡陳玉蓮

最喜歡係劉亦菲, 歷代之中最靘的一個. 李通明 - 雖然真係睇哂佳視版,但年幼, 印象不多, 佢好似好純情咁, 做兒童節目主持的話, 係一個大姐姐, 會好鍾意睇佢咁. 陳玉蓮 - 佢把聲, 唔硠. 潘迎紫 - 幾靘女, 但只睇過佢做無-夏雨版名劍風流的女主角. 似乎就唔多似小龍女. 李若彤 - 好木獨, 陳玉蓮比佢好好多. 范文芳 - 唔知乜水. 吳倩蓮 - 人間的悲劇. 以上純屬個人喜好.

陳玉蓮, 陳玉蓮 + 劉華 = 經典

陳玉蓮 - 不解世故,不食人間煙火小龍女。
最難墮的胎, 就是你我各懷鬼胎.

李通明 - 佳視找她做小籠包唔係小龍女 陳玉連 - 小龍女 [ 本帖最後由 foureyesfatboy 於 15-2-2007 17:54 編輯 ]

64 1234
發新話題