發新話題

神奇女俠

引用:
原帖由 East 於 9-11-2006 01:08 發表 多謝wwl36兄, 我看番個OP, 才使我記得小時候曾經擁有過神奇女俠架隱形戰機玩具.
我估你應該玩過麉Y呢款

thank you

每星期六下午三點明珠台. 唔去街都要睇佢. 身材今時都無邊個有得比.

神奇女俠 + 蝙蝠女 + 女貓賊

拍得好正的廣告.

引用:
原帖由 SuperFriends 於 8-1-2007 03:21 發表 我估你應該玩過麉Y呢款 http://i90.photobucket.com/albums/k240/wwykk66/CAB_W.jpg http://i90.photobucket.com/albums/k240/wwykk66/CAB_W2.jpg

Mego 當年都出左好多好正的玩具:

聽聞要再番拍. 但女主角就唔知揾邊個好. 因為 Linda Carter 太正啦. 好似話 Jessica Biel 都 ok.

引用:
原帖由 ray375 於 16-4-2007 23:59 發表 聽聞要再番拍. 但女主角就唔知揾邊個好. 因為 Linda Carter 太正啦. 好似話 Jessica Biel 都 ok.

好期待呀!

引用:
原帖由 ray375 於 16-4-2007 23:59 發表 聽聞要再番拍. 但女主角就唔知揾邊個好. 因為 Linda Carter 太正啦. 好似話 Jessica Biel 都 ok.

聽講會係短頭髮! 好多傅言

The remix of 1 st episode at my youtube channel :

http://www.youtube.com/watch?v=_wFdslVLH5s

http://www.youtube.com/watch?v=MSCaAw90zVA

Hope you like them.

Lynda Carter as Wonder Woman

DC Direct Statue / US$195.00

面相都OK似,但身形同真人比好似瘦咁左D..

樣好似!!   但膊頭位及上身太窄 .......

引用:

人地係美國小姐,當場正啦,我最怕新果個又係一蟹不如一蟹咋~~

壞人見到佢咁正都自動配合不用黄金索.

當每當說起 Bionic Woman﹐筆者都會聯想起 Wonder Woman 神奇女俠﹐可能因為都是擁有異能的女性﹐也同樣是一個70年代流行的劇集吧。

Wonder Woman 改編自漫畫﹐這個真人版本分別於 ABC (1975-1977) 及 CBS (1977-1979) 播映。飾演 Wonder Woman 的是Lynda Carter﹐翻查資料﹐她的角色名為 Princess Diana﹐不過香港翻譯成甚麼名字﹐我倒是忘記了。Lynda 天生美麗﹐而且神奇女俠的裝扮十分性感﹐當時看的時候﹐實在是眼前一亮 。當然﹐她那美國國旗的服裝設計﹐也很令人難忘﹐而且充份表現出大美國精神。這套劇集已於2004以DVD發行﹐至今已出版了3個 Seasons。
說起《神奇女俠》,當時在無線首播時出現一個很特別的情況。記得當年翡翠台逢星期日晚都會有一時段名為《首映名片》,這個時段是專播放西片,而《神奇女俠》的第一集首映就是安排在這個時段播放,因為第一集片長70-80分鐘,連同廣告播放也需時一個半小時,所以我還以為是電影,及後明珠台開始播放此劇,我才知道原來是電視劇。

這劇在明珠台播放後卻遲遲未在翡翠台播放,雖然這劇最終在翡翠台播放,但這劇不如《神探俏嬌娃》、《無敵金剛》及《無敵女金剛》般在周末、日晚上黃金時段播放,而是安排在周末下午時段播放,無疑我是有點失望。

這劇近期推出了3區版的DVD,三個seasons,我始終喜歡這劇的女主角。

備註:劇中女主角的名字,無線是翻譯為「戴安娜」。

引用:
原帖由 cocosally 於 7-9-2006 11:29 發表 仲記唔記得有真人版神奇女俠呢??細個封佢做我偶像呢! about 1 month ago, I was watching 芝麻街,居然見到做神奇女俠嘅女主角......She's a little bit older but still pretty!

呢套野出左DVD, 我買左, 共有3季... 在第1季故事中, 除左神奇女俠之外, 之後還出在一個神奇少女.....

但在第3季後, 故事結束得幾無厘頭, 話完就完....

在3季中, 我覺得第1季係最好睇的, 次後2季都係拖故事.....但第2季後, 神奇女俠的裝束已有少少唔同....外觀靚好多....

要睇哂呢3季都用左我唔少時間, 22碟, 每集碟有3集, 每集一個小時, 睇到傻左...

引用:
原帖由 Kal-El 於 24-4-2008 14:38 發表   呢套野出左DVD, 我買左, 共有3季... 在第1季故事中, 除左神奇女俠之外, 之後還出在一個神奇少女..... 但在第3季後, 故事結束得幾無厘頭, 話完就完.... 在3季中, 我覺得第1季係最好睇的, 次後 ...
your nose must hahve a lof blood ?

引用:
原帖由 綠寶210 於 13-4-2007 02:09 發表 神奇女俠 + 蝙蝠女 + 女貓賊 拍得好正的廣告.    

真係好片  

引用:
原帖由 拾實什習窄炸集 於 24-4-2008 22:14 發表 your nose must hahve a lof blood ?

又真係幾索既...第一季再加埋神奇少女...真係索到死..

引用:
原帖由 綠寶210 於 13-4-2007 02:09 發表 神奇女俠 + 蝙蝠女 + 女貓賊拍得好正的廣告.    

好好, 蝙蝠女既裝拐, 仲係用以前肥佬大肚腩蝙蝠俠中嘅紫衫蝙蝠女造型

佢每次變身,都胸有成竹.  

發新話題