發新話題

好書介紹

GPX CYBER FORMULA OVA系列完全檔案(1999年出版)
這本收錄了OVA《DOUBLE ONE》、《ZERO》、《SAGA》及出書時新出的《SIN》(SIN只有頭兩話)

內裡有OVA每集的內容介紹

當時最新的SIN

設定集當然少不了人物設定
隼人(港譯:車人)及明日香(港譯L香子)

也有機械設定

書本的資料豐富
有每場賽事的排位

當然也不忘賣廣告
(圖為CD LIST)

引用:
原帖由 Anison 於 22-8-2008 19:00 發表   好啊            

is 中文版?!台灣版? !好正o咼!!

o個個係大o左o既小賓女....都幾靚o牙!!

感謝 bro mythz 為我整這個印章
thank you so much!!

引用:
原帖由 celia 於 22-8-2008 19:32 發表   Thanks 超人~   係orguss & 23 呀~

hee..sorry!係o牙!!

引用:
原帖由 阿誠 於 23-8-2008 14:05 發表 GPX CYBER FORMULA OVA系列完全檔案(1999年出版)這本收錄了OVA《DOUBLE ONE》、《ZERO》、《SAGA》及出書時新出的《SIN》(SIN只有頭兩話)內裡有OVA每集的內容介紹當時最新的SIN設定集當然少不了人物設定隼人(港 ...

好好好正o牙!!誠仔兄!( 重有多謝你介紹 Gundum 人物集給我 )

引用:
原帖由 超人兄弟 於 23-8-2008 18:31 發表 is 中文版?!台灣版? !好正o咼!! o個個係大o左o既小賓女....都幾靚o牙!!

係香港正版, 當年o係"環球"總店買, 記得本書應該都係"環球"出,
同埋副模型係"環球"出的, 當年"環球"都出o左好多"小露寶"
的產品, 如 大膠, 合金, 模型等等

小賓女..........當然係靚啦

引用:
原帖由 Anison 於 24-8-2008 01:27 發表 係香港正版, 當年o係"環球"總店買, 記得本書應該都係"環球"出,同埋副模型係"環球"出的, 當年"環球"都出o左好多"小露寶"的產品, 如 大膠, 合金, 模型等等 小賓女..........當然係靚啦

明白!thanks Anison bro explain!

而家睇怕o尼本書都絕版o拉...( 如果而家有得買我都想買番本收藏 )

引用:
原帖由 超人兄弟 於 24-8-2008 11:59 發表 明白!thanks Anison bro explain! 而家睇怕o尼本書都絕版o拉...( 如果而家有得買我都想買番本收藏 )

我買o左呢本書都有成十年, 加上授權出版可能有期限,

相信再買到呢本書既機會比較微

引用:
原帖由 Anison 於 24-8-2008 20:36 發表 我買o左呢本書都有成十年, 加上授權出版可能有期限, 相信再買到呢本書既機會比較微

thanks Anison bro!!

桂正和 4C Illustrate Special Box

引用:
原帖由 Anison 於 26-8-2008 23:30 發表        

o尼套 '桂正和 4C Illustrate Special Box' 本來都想買...但屋企實在無位...所以放棄了...

我最鍾意o個幾套漫畫!!

' 世界記號大全 '

漫遊者出版社出版

記錄了各式各樣的符號...包括鍊金術,梵文,宇宙文字,馬瑪文字...等

引用:
原帖由 超人兄弟 於 26-9-2008 14:29 發表  ' 世界記號大全 '  漫遊者出版社出版記錄了各式各樣的符號...包括鍊金術,梵文,宇宙文字,馬瑪文字...等      

超人兄之語言  

引用:
原帖由 wwl36 於 26-9-2008 14:52 發表   超人兄之語言  

o矣~這書多就多文字符號....唯獨是 ' 光之國 ' 超人文字冇....

' 野本憲一模型研究所 2 '

野本老師又一力作,不容錯過!!

' SUPER ROBOT GENERATION ' SINRISE 1977-1987

sunrise 糸列超級機械人...包Gundam,太陽の牙,聖戰士,傳說巨神,...等

堶戚咻釵U機械人比例圖

引用:
原帖由 超人兄弟 於 27-9-2008 14:14 發表 ' SUPER ROBOT GENERATION ' SINRISE 1977-1987 sunrise 糸列超級機械人...包Gundam,太陽の牙,聖戰士,傳說巨神,...等 堶戚咻釵U機械人比例圖

喂各位大大老餅晒的是珍藏而非情報WOR. 好多絕版名書! 叫人得個恨字. 轉去珍藏展示區就差不多!

超人兄這本Newtype出的日昇我沒有買, 你那本集中講機械人作品, 多詳細資料例如設計圖, 好正.

而我那時則買了這本:

我的老動漫音樂,電影blog:
http://moronenemy.blogspot.com

引用:
原帖由 超人兄弟 於 27-9-2008 14:14 發表 ' SUPER ROBOT GENERATION ' SINRISE 1977-1987 sunrise 糸列超級機械人...包Gundam,太陽の牙,聖戰士,傳說巨神,...等 堶戚咻釵U機械人比例圖

看你影這版森寶3彩圖與設計圖, 令人有點衝動買它的合金魂!
我的老動漫音樂,電影blog:
http://moronenemy.blogspot.com

' 手塚治蟲原畫的秘密 '

堶惜雯苳F手塚好多棄掉了做原畫手稿,極之珍貴!係手塚老師o既發燒友一定o吾好錯過!

萬里基構出版

' 玩具王 '

o尼期介紹手塚治蟲漫畫中的女角~

好詳盡介紹,值得收藏!

發新話題