38 12
發新話題

雌虎雙雄

引用:
原帖由 SuperFriends 於 20-1-2007 00:01 發表 摘自香港電視週刊第179期 1971年4月
Thank You very much 的香港電視圖片. 當年電視劇咁紅,那當然要出版番集黑膠來賣啦,但可惜那年代只在美國販賣而不在香港,封面當然要布他們主角望三人在封面作賣點,且此劇是有主題音樂而冇主題曲唱的...

茱迪, 希斯, 唔知有無錯

其實條橋唔多通,三個主角唔係正式警察、唔係私家偵探,唔係社工、更唔係無間道,

點解會被人拉去查案呢?EE

不過更有趣是朱迪(Peggy Liton)滿面雀斑,竟然當主角,實在難得 ,唔通貪佢夠鄰家女孩feel?

這正是我細個時的疑問:到底佢]係咩人,點解可以查案?

引用:
原帖由 Potato 於 3-9-2009 00:19 發表 這正是我細個時的疑問:到底佢]係咩人,點解可以查案?

各位新餅舊餅,Potato兄日日月月年年等大家俾答案呀!

引用:
原帖由 ddmmyy 於 3-9-2009 09:56 發表     各位新餅舊餅,Potato兄日日月月年年等大家俾答案呀!    

其實二位覺唔覺得神探阿蒙個故事有d相似

引用:
原帖由 ddmmyy 於 3-9-2009 09:56 發表     各位新餅舊餅,Potato兄日日月月年年等大家俾答案呀!    

可能最後都係一個「謎」!

引用:
原帖由 Potato 於 3-9-2009 00:19 發表 這正是我細個時的疑問:到底佢]係咩人,點解可以查案?

點解可以查案?!好簡單~因為佢o地八卦 lor~o羊o牙!

感謝 bro mythz 為我整這個印章
thank you so much!!

引用:
原帖由 SAS2007 於 3-9-2009 17:55 發表 其實二位覺唔覺得神探阿蒙個故事有d相似

唔似,尤其d女角,雌虎得一隻,而且似貓多d

引用:
原帖由 ddmmyy 於 1-9-2009 22:55 發表 其實條橋唔多通,三個主角唔係正式警察、唔係私家偵探,唔係社工、更唔係無間道, 點解會被人拉去查案呢?迹迹   不過更有趣是朱迪(Peggy Liton)滿面雀斑,竟然當主角,實在難得 ,唔通貪佢夠鄰家女孩feel? ...

佢地應該係真正既警察, 因為佢地有LA警察既Pass同街邊警察電話亭條鎖匙. 主角彼德都係因為用呢個電話亭救人而衰咗, 被人知道佢係差人.

p.s. 帶佢地入正途個探長喺第一集就俾人做瓜咗...

引用:
原帖由 SAS2007 於 13-9-2009 12:31 發表 佢地應該係真正既警察, 因為佢地有LA警察既Pass同街邊警察電話亭條鎖匙. 主角彼德都係因為用呢個電話亭救人而衰, 被人知道佢係差人.p.s. 帶佢地入正途個探長鶷臚@集就俾人做瓜...

謝謝SAS2007兄!

引用:
原帖由 klluk 於 25-8-2009 22:48 發表 茱迪, 希斯, 唔知有無錯
好嘢!冇攪錯.,但還欠一位......還記得當年在街邊擺賣的Mod Squod T Shirt 嗎?那時此劇真的很受歡迎,所以那個年代便有電視劇的T-Shirt 賣,且居然有小童的尺寸賣,當年小時便買下了此黑剪形的T-Shirt 來著,但不是此款的:

(雌虎雙雄)的主角凌希斯.當年他的爆炸裝髮型,在香港也曾流行過一時,男男女女為了潮流,也電了一個這樣的髮型,也每人高了幾吋.......

重拍了很多了的新Mod Squod.有冇oldcake睇過,但就睇新的封面造型,我就覺得新不如舊,至少外 貌不討好,比較似賊多一些.....

引用:
原帖由 hongkongman 於 17-3-2010 18:14 發表
(雌虎雙雄)的主角凌希斯.當年他的爆炸裝髮型,在香港也曾流行過一時,男男女女為了潮流,也電了一個這樣的髮型,也每人高了幾吋.......

黑人係天然鬈髦, 天生直髮夾硬電個咁嘅頭, 對髮質、毛囊肯定造成嚴傷害, 當年嗰班潮人, 今時今日可能大部份都已經變咗地中海。

引用:
原帖由 LouisLee 於 20-3-2010 12:18 發表   黑人係天然鬈髦, 天生直髮夾硬電個咁嘅頭, 對髮質、毛囊肯定造成嚴傷害, 當年嗰班潮人, 今時今日可能大部份都已經變咗地中海。

當年啲黑人, 不論男女都係電呢種髮型, 後面睇真係分唔到公乸.  祇有萬能士個秘書碧芝唔係.  但係近已經少見有黑人電呢種髮型.

引用:
原帖由 SAS2007 於 20-3-2010 16:55 發表 當年啲黑人, 不論男女都係電呢種髮型, 後面睇真係分唔到公乸.  祇有萬能士個秘書碧芝唔係.  但係近已經少見有黑人電呢種髮型.
但成個人也高二,三吋,且唔駛用風筒吹頭了,已定了髮型. 鬆高鞋後,又有鬆高爆炸頭..........

38 12
發新話題