發新話題

老餅懷緬記(尋找老餅失蹤人口...各位餅友...你地去左邊呀???)

Oldcakes Bro or Sister,

I'm back and hope that I could have more time to link with oldcake.net.

引用:
原帖由 George 於 4-1-2010 15:38 發表 Oldcakes Bro or Sister,   I'm back and hope that I could have more time to link with oldcake.net.
Bro George welcome back!

引用:
原帖由 超人兄弟 於 3-1-2010 21:49 發表 o華~...你又玩迷離境界o尼家o野~!? 如果你o甘講...我會跳入迷失於黑暗宇宙中被困在思念堶悸 Celia 將佢救出~! 如果我跳o左入去救佢o吾到...可能超人兄弟都會跌入於思念中...從此超人兄弟從末於老餅網中出現 ...

超人大哥好勇呀...

好在你係光之國既人...

可以光速咁飛返出黎...

特攝之家重開了!!!
歡迎各位參觀: 特攝之家

引用:
原帖由 超人兄弟 於 3-1-2010 22:05 發表 所以我o地餅餅們要經常聚聚...如果一個o吾該瓜o左...就....(o采~大吉利是 )所以大家要珍惜! Pizza dee dee...o個位仁兄點解會同佢朋友十幾年無聯絡....但突然又知佢電話,繼而打比佢o尼?? 佢個朋友係咪轉行做 ...

哦...咁又真係唔知喎...

向蘋果日報度睇到...

你知架啦...

世界之大無奇不有...

特攝之家重開了!!!

引用:
原帖由 George 於 4-1-2010 15:38 發表 Oldcakes Bro or Sister,   I'm back and hope that I could have more time to link with oldcake.net.

真係歡迎你返黎哦...

最近我地好多活動搞呀...

特攝之家重開了!!!

引用:
原帖由 超人兄弟 於 3-1-2010 22:46 發表 係o甘 send e mail 比CC ....佢個 e mail box 會o吾會已經爆炸o左~?!

I believe actionkamen & I only 依貓 CC once , so should be ok ~ but if each of us oldcake members 依貓 CC once , then her 依貓 box 一定會頂唔順  

謝謝mythz兄設計這個咁靚的新簽名檔給我, thank you!

引用:
原帖由 超人兄弟 於 3-1-2010 21:50 發表 小樽o尼句好悲傷o牙~!

又真係有d悲傷既~

佳在你遇到我 不愛計較的我 算你壞人有好命

引用:
原帖由 超人兄弟 於 3-1-2010 22:05 發表 所以我o地餅餅們要經常聚聚...如果一個o吾該瓜o左...就....(o采~大吉利是 )所以大家要珍惜! Pizza dee dee...o個位仁兄點解會同佢朋友十幾年無聯絡....但突然又知佢電話,繼而打比佢o尼?? 佢個朋友係咪轉行做 ...

這個想法不只你一個想過喇~ 小樽也會想一些很久很久沒有出現既餅餅......... ....(o采~大吉利是 )所以大家唔得閒都要入一入來俾大家知道仲同在一個地球上~

引用:

歡迎~歡迎~你快d加返個頭像啦~等我哋對你加深印象

引用:
原帖由 inabottle 於 4-1-2010 22:38 發表   這個想法不只你一個想過喇~ 小樽也會想一些很久很久沒有出現既餅餅......... ....(o采~大吉利是 )所以大家唔得閒都要入一入來俾大家知道仲同在一個地球上~

所以我先至出呢個帖比大家...

希望真係每一位老餅都平平安安...

開開心心過一天...

特攝之家重開了!!!

引用:
原帖由 聰洛多薩比 於 3-1-2010 17:59 發表 只要開心... 唔好太在意係真係假...   真亦假時假亦真...

只要開心... 唔好太在意係真係假.... d 句野好末世......人啊人啊.....

當人對你真時你當假當假是你當真.....聰兄我對你真ga....你信唔信啊....

引用:
原帖由 聰洛多薩比 於 3-1-2010 18:03 發表 真係有一個假設... 有時真係好耐無聯絡過既老友... 會唔會突然間...瓜左... 無人知???   有單新聞... 有一位人兄想跳樓自殺... 突然佢收到一個電話... 係一個無見十幾年既朋友打黎... 呢一刻既佢突 ...

你令我想起少林足球田雞在最後打電話比啊娟........ 要在最後一刻才想起.

唔好笑我...我試過在不經意在祈禱中想起一個老餅...而為他/她祈禱....

引用:
原帖由 聰洛多薩比 於 3-1-2010 21:31 發表 啱呀...最緊要為自己而活... 四哥你收到小樽姐既肺腑之言無...

空樽何來肺腑

我們要把歷史留給下一代不是仇恨, 但不能讓步於不合理之下

引用:
原帖由 超人兄弟 於 3-1-2010 21:49 發表 o華~...你又玩迷離境界o尼家o野~!? 如果你o甘講...我會跳入迷失於黑暗宇宙中被困在思念堶悸 Celia 將佢救出~! 如果我跳o左入去救佢o吾到...可能超人兄弟都會跌入於思念中...從此超人兄弟從末於老餅網中出現 ...

... 我之前個留言...仲迷離境界不過 999兄講我大胆咗所以改了... ....

你個做法有d不合邏輯 如果你跳入你自己個思念裡救 celia 你只是救出你思念中的 celia不是我思念中的 celia....你個清靚白淨...我個可能三頭六臂 wor...999 個 celia 可能係 . 咁老餅中個個有 celia 在思念中...咁有幾多個 celia 存在   再講如果我地個個對 celia 有思念都跳入思念裡救 celia 出來....一個唔好彩都困在思念裡咁老餅.....無晒人. King Toby 會好慘. 如果你可能同一時間入所有老念中救出 celia 同一問題有幾多 celia 會同時間出現...你有無可能同一時間入晒我地的思念中都是問題  不過你是超人兄弟. 其實 celia 是不是存在著我們的思念中都係一個問題. 因為 celia 曾經存在在現實的世界裡...究竟佢個世界是現實定我地個世界才是真. 是不是我地只是生存在 celia 的幻想中. 而 celia 先只係真我地全部都係 celia 的幻想中的人物. 因為佢有新的幻想所以把我地全部遺棄在這個空間中...我地仲以為佢失咗蹤其實佢遺棄咗我地....佢唔要我地...你明唔明啊...係佢...係佢...你明唔明啊....唔係我地啊....係佢唔要我地......我地點樣諗都無用....只好期待著一天她回來...不是...是我們回到她的幻想中.....celia 你好殘忍.. 

...我諗 我都係 book 定個 appoitment 睇心理醫生............ 精神料都末鼎...

引用:
原帖由 foureyesfatboy 於 5-1-2010 06:31 發表  

你個做法有d不合邏輯 如果你跳入你自己個思念裡救 celia 你只是救出你思念中的 celia不是我思念中的 celia....你個清靚白淨...我個可能三頭六臂 wor...999 個 celia 可能係 . 咁老餅中個個有 celia 在思念中...咁有幾多個 celia 存在   再講如果我地個個對 celia 有思念都跳入思念裡救 celia 出來....一個唔好彩都困在思念裡咁老餅.....無晒人. King Toby 會好慘. 如果你可能同一時間入所有老念中救出 celia 同一問題有幾多 celia 會同時間出現...你有無可能同一時間入晒我地的思念中都是問題  不過你是超人兄弟. 其實 celia 是不是存在著我們的思念中都係一個問題. 因為 celia 曾經存在在現實的世界裡...究竟佢個世界是現實定我地個世界才是真. 是不是我地只是生存在 celia 的幻想中. 而 celia 先只係真我地全部都係 celia 的幻想中的人物. 因為佢有新的幻想所以把我地全部遺棄在這個空間中...我地仲以為佢失鷘雰銋糐\遺棄鬻琣a....佢唔要我地...你明唔明啊...係佢...係佢...你明唔明啊....唔係我地啊....係佢唔要我地......我地點樣諗都無用....只好期待著一天她回來...不是...是我們回到她的幻想中.....celia 你好殘忍.. 

...我諗 我都係 book 定個 appoitment 睇心理醫生............ 精神料都末鼎...

o吾...就算大家思念中的 Celia 有所不同...相信都是又好又正的 Celia~!

只要將餅餅們思念中的 Celia call 出,再同時將所有 CC 合拼就可... 可能佢會更加 ' 正 '~!

如果我o地o的老餅's係 Celia 幻想出o黎...o甘我o地都係真實存在於佢思想空間堶...佢始終有再想到我o地的一日,會再 call 番我o地o的老餅's出o黎佢個思想世界o架...hee...hee...到時又可以再見。 (我同你係咪癡o左 )

如果o吾掂...就要 Oldcake 神人 Toby 皇上出手先得o拉!

hey 4EFB兄,心理科o吾同精神科o架~...我諗我同你都係睇精神科 gala....! o矣~...講起精神科醫生....佢成日o吾記得我係邊個,又認錯我係第二個...成日同o的物件講o野...又o吾無論次....重成日話去做手術,你話~精神科癲有手術做....o矣!

感謝 bro mythz 為我整這個印章
thank you so much!!

引用:
原帖由 foureyesfatboy 於 5-1-2010 02:26 發表 只要開心... 唔好太在意係真係假.... d 句野好末世......人啊人啊..... 當人對你真時你當假當假是你當真.....聰兄我對你真ga....你信唔信啊....   你令我想起少林足球田雞在最後打 ...

四哥對我真既我梗係信啦...

但係四哥竟然話小樽姐係空樽...

到底係空定凶呀???

特攝之家重開了!!!

引用:
原帖由 foureyesfatboy 於 5-1-2010 06:31 發表   ... 我之前個留言...仲迷離境界不過 999兄講我大胆咗所以改了... ....   你個做法有d不合邏輯 如果你跳入你自己個思念裡救 celia 你只是救出你思念中的 celia不是我思念中的 celia... ...

四哥好似有點...

又玩平衡世界???

特攝之家重開了!!!

引用:
原帖由 聰洛多薩比 於 5-1-2010 17:41 發表 四哥對我真既我梗係信啦... 但係四哥竟然話小樽姐係空樽... 到底係空定凶呀???

唔駛等四哥, 由空樽來答... 四哥看到的是空, 小樽確喜歡 本來無一物空也

引用:
原帖由 foureyesfatboy 於 5-1-2010 06:31 發表   

... 我之前個留言...仲迷離境界不過 999兄講我大胆咗所以改了... ....

你個做法有d不合邏輯 如果你跳入你自己個思念裡救 celia 你只是救出你思念中的 celia不是我思念中的 celia....你個清靚白淨...我個可能三頭六臂 wor...999 個 celia 可能係 . 咁老餅中個個有 celia 在思念中...咁有幾多個 celia 存在   再講如果我地個個對 celia 有思念都跳入思念裡救 celia 出來....一個唔好彩都困在思念裡咁老餅.....無晒人. King Toby 會好慘. 如果你可能同一時間入所有老念中救出 celia 同一問題有幾多 celia 會同時間出現...你有無可能同一時間入晒我地的思念中都是問題  不過你是超人兄弟. 其實 celia 是不是存在著我們的思念中都係一個問題. 因為 celia 曾經存在在現實的世界裡...究竟佢個世界是現實定我地個世界才是真. 是不是我地只是生存在 celia 的幻想中. 而 celia 先只係真我地全部都係 celia 的幻想中的人物. 因為佢有新的幻想所以把我地全部遺棄在這個空間中...我地仲以為佢失咗蹤其實佢遺棄咗我地....佢唔要我地...你明唔明啊...係佢...係佢...你明唔明啊....唔係我地啊....係佢唔要我地......我地點樣諗都無用....只好期待著一天她回來...不是...是我們回到她的幻想中.....celia 你好殘忍.. 

我們都有自己思想/念世界, 就算見過或未見過cc, 對cc既感覺都各不相同, 真要想到cc如何重回oldcake, 真各施各法, 但沒有一個可以超越自己思想/念世界自由出入別人的思想/念世界, 所以:

空樽 可以好掛住cc, 同時cc係可以覺得莫明奇妙~R哂頭~

超人兄弟愛......日日到來此帖留個言  , 希望cc快D翻來, 原來cc係有同超人講過佢幾時返來, 只係暗示唔明顯啫~

......

十萬個oldcake~可以有十萬個不同思念cc既理由 ....點解係100,000個? 只係剛想起有首歌 "十萬個傷心的理由..."好似係

引用:
原帖由 inabottle 於 5-1-2010 23:58 發表   我們都有自己思想/念世界, 就算見過或未見過cc, 對cc既感覺都各不相同, 真要想到cc如何重回oldcake, 真各施各法, 但沒有一個可以超越自己思想/念世界自由出入別人的思想/念世界, 所以:   空樽 可以 ...

CC快啲返來啦

引用:
原帖由 inabottle 於 5-1-2010 23:58 發表   我們都有自己思想/念世界, 就算見過或未見過cc, 對cc既感覺都各不相同, 真要想到cc如何重回oldcake, 真各施各法, 但沒有一個可以超越自己思想/念世界自由出入別人的思想/念世界, 所以:   空樽 可以 ...

好似係一千個傷心的理由喎...

仲有首...一萬個理由...都幾好聽架...

最近尋人尋到好似玩時空轉換咁...

唔通大家都食到有d滯???

Celia姐姐...

你都係快d返黎囉...

如果唔係成個老餅世界會比四哥同超人大哥造出黎既黑洞吸哂架喇...

特攝之家重開了!!!

引用:
原帖由 聰洛多薩比 於 5-1-2010 17:43 發表 四哥好似有點... 又玩平衡世界???

唔係平衡世界是現實...每一個人心目中都有佢應為別人的樣...可以說對別人期望. 所以每一個人對 cc 的想法不同...空樽明白.

Celia 在我腦中只  01100011 01100101 01101100 01101001 01100001 ....

引用:
原帖由 inabottle 於 5-1-2010 23:41 發表   唔駛等四哥, 由空樽來答... 四哥看到的是空, 小樽確喜歡 本來無一物空也    

我無咁高...只是攪攪笑 jac.. 因為空樽可以回收有錢攞番...

引用:
原帖由 聰洛多薩比 於 6-1-2010 00:46 發表 好似係一千個傷心的理由喎... 仲有首...一萬個理由...都幾好聽架...   最近尋人尋到好似玩時空轉換咁... 唔通大家都食到有d滯??? Celia姐姐... 你都係快d返黎囉... 如果唔係成個老餅世界會比四哥同 ...

黑洞是好自私...要把四周所有都吸取變成己有..... cc 是大家的 cc.. 我唔會....我相信超兄都一樣 如果有一定要打 999....

上演一場....999勇闖黑洞救celia.

發新話題