63 1234
發新話題

當年拜年糖菓禮品

取消高亮

當年拜年糖菓禮品

當年拜年收的禮品多是以下幾個 items:

1) 藍罐曲奇

2) 瑞士糖

3) 金杯朱古力

4) 花街朱古力/拖肥

5) FOX 菓汁糖

6) 麥提莎

7) 金絲糖 (後期)

8) 樂家杏仁糖 (後期)

......etc

你喜歡收麼糖菓禮品呢??

最喜歡收到的糖X禮品:

麥提莎, 旋風朱古力, 金沙朱古力, KitKat...

最怕係瑞士糖, 藍罐曲奇, 因為一定收到幾盒係佢地.

我喜歡金杯朱古力 ~!

好滑好好味,又細粒,唔會食太多 ~~!

恭喜發財, 恭喜大家都發財.

乜由係金莎.... 上年新年耳親耳聽到.

我最鍾意"卡露"朱古力.....廿年多未見過同食過.

冇錯, 旋風朱古力都幾正, 連我也忘記了......

致於"卡露"朱古力......好像冇乜印象

是什麼樣的??

我當年最怕收"A貨"曲奇, "A貨"瑞士糖, 麥麗素 & 幸福牌的朱古力.......鬼咁難吃......又好鬼穌

細個拜年好興買藍罐曲奇,但係其實係最唔想收到的

最想收到既係朱古力!

試過收黎收去都係曲奇,冇晒心機...

但突然間有個aunt送左盒朱古力黎,開心到飛起

想來想去都係你地講過既熱門拜年糖菓禮品...

有一隻軟糖大大粒果汁味, 糖面有些白色粉...長方紙盒裝.  

糖果唔係我至愛, 所以印象唔深...過年最愛吃油炸品

藍罐曲奇.....每盒提子及淨曲奇都會一早食清曬...餘下粗糖個幾種曲奇,無咩人肯食.....

近日超市都出佐藍罐的淨提子曲奇...證明粗糖曲奇是失敗作品...

引用:
原帖由 fivefive55 於 2-4-2007 13:46 發表 藍罐曲奇.....每盒提子及淨曲奇都會一早食清曬...餘下粗糖個幾種曲奇,無咩人肯食..... 近日超市都出佐藍罐的淨提子曲奇...證明粗糖曲奇是失敗作品...

粗糖曲奇...長方形定花花咁款既呢? 味道過甜嗎? 真係好多年無食...如果只食一塊(係咪5種?) 都係揀有提子...

HeHe!! 果然人人口味不同, 我和個妹都比較喜歡食粗糖曲奇, 提子曲奇也不錯.

最後剩下淨曲奇.......

牛油同提子曲奇最好食

有無人記得積及橙餅?我最想收到就是積及橙餅。

引用:
原帖由 East 於 2-4-2007 00:01 發表 冇錯, 旋風朱古力都幾正, 連我也忘記了...... 致於"卡露"朱古力......好像冇乜印象 是什麼樣的??   我當年最怕收"A貨"曲奇, "A貨"瑞士糖, 麥麗素 & 幸福牌的朱古力.......鬼咁難吃......又好鬼穌 ...

旋風朱古力係唔係d隻. 估唔到係我加姐家找到d個......不過裡面無朱古力只是針線.

正喎!! 就是這個盒!!

見到好想再食下, 可惜無得賣了

旋風朱古力好味呀.

好耐無見過了  

吉百利在90's前把旋風朱古力, 和更經典的金杯朱古力停產了.........

收金杯朱古力最正喇, 但係收得最多係"克力架"

引用:
原帖由 foureyesfatboy 於 16-4-2007 12:56 發表   旋風朱古力係唔係d隻. 估唔到係我加姐家找到d個......不過裡面無朱古力只是針線.

旋風朱古力呀! 好食呀!

金杯朱古力 also good 呀! 

Was '卡露'朱古力 the one in a dark brown coloured tin box? (I think it was mentioned on another thread too), FourEyesFatBoy, has your sister still got that '卡露'朱古力 tin box at home?

引用:
原帖由 elvisyuen 於 20-9-2007 21:49 發表 收金杯朱古力最正喇, 但係收得最多係"克力架"

what is "克力架" ?

積及橙餅最正

63 1234
發新話題