39 12
發新話題

合家歡

嘩!!!!!!!!!有呀貞呀!

引用:
原帖由 spectreman 於 14-10-2006 08:30 發表 This page reminds me of 亞貞 more, instead!

阿貞?!   青春火花!!!  V.I.C.T.O.R.Y.

呢套劇最難忘係小寶朱仔同標叔叔。

題外話,香港電視四週年特輯中間黑白照是否乒乓外交新聞?

引用:
原帖由 高立 於 8-9-2006 12:56 發表 仲有標叔叔 , 僕人法蘭 , 後來小寶比人綁架 , 好辛苦至揾返添 , (不過有人話豬仔同小寶拍完套劇後都相繼離世.) 唔知真唔真 ?
豬仔同小寶和絲絲 A thousand momory from their.How a bout  you (Old  Cake)?

唉! 驃叔叔97年6月24日吞槍自殺...

引用:
原帖由 SAS2007 於 1-3-2009 09:48 發表 唉! 驃叔叔97年6月24日吞槍自殺...
好可惜,好演員,好懷念......呵..

引用:
原帖由 SAS2007 於 1-3-2009 09:48 發表 唉! 驃叔叔97年6月24日吞槍自殺...
Now  make  us  more  memory from the Trailer.N小寶和豬仔.的第一天扭計返學.....真的好可愛..... 還有Uncle Bill,Uncle 法蘭 和 Cissy...

看見戴標叔叔便想起譚炳文,看見小寶又想起香港童年時的馮寶寶.真的好可愛呵........

我都好記得呢套劇。
舊年尾左右出咗DVD全集啦,到現時為止見到最平係US$90上下,這個價算OK

http://www.amazon.com/Family-Affair-Complete/dp/B001D5C1F8/ref=sr_1_1?ie=UTF8&s=dvd&qid=1271379820&sr=8-1-spell

珠仔 那時在劇中很頑皮,常氣弄官家(法蘭)叔叔的.有相為証....... 真有我細個時咁百厭.
I AM LOCAL HONG KONG MAN

試講出(合家歡)裡他們的成員名字和配音員的名字.

I AM LOCAL HONG KONG MAN

引用:

講可惜,小寶重可惜啦,佢一到18,可以"掌管"合家歡所賺到既錢時,就因吸毒去世啦,當時香港新聞係76定77年左近都有講,驃叔叔,法蘭叔叔都相繼作古啦。

引用:

有無餅's知點解呢~??!

引用:
原帖由 幻之聖騎士 於 21-1-2011 10:45 發表   講可惜,小寶重可惜啦,佢一到18,可以"掌管"合家歡所賺到既錢時,就因吸毒去世啦,當時香港新聞係76定77年左近都有講,驃叔叔,法蘭叔叔都相繼作古啦。
真可惜~ ...大好前途,咁就... 毒品真係害人不淺 ,各位咪試呀!!

感謝 bro mythz 為我整這個印章
thank you so much!!

引用:
原帖由 hongkongman 於 21-1-2011 00:26 發表 試講出(合家歡)裡他們的成員名字和配音員的名字.

Brian Keith               as  Bill  Davis                 戴彪------炳文

Sebastian Cabot      as   Mr. Giles French      法蘭------鍾燦枝

Kathy Garver            as  Cissy Davis              戴斯斯---???

Johnnie Whitaker      as Jody   Davis               豬仔------黃淑儀

Anissa Jones            as Buffy  Davis                小寶-----李司棋

引用:
原帖由 超人兄弟 於 21-1-2011 11:01 發表 有無餅's知點解呢~??!   真可惜~ ...大好前途,咁就... 毒品真係害人不淺 ,各位咪試呀!!

豬仔86 再於Brigham Young University深造成為certified drug counselor, 一正一反

引用:
原帖由 superoldcake 於 22-1-2011 13:53 發表   Brian Keith               as  Bill  Davis           &n ...

引用:
原帖由 superoldcake 於 22-1-2011 14:06 發表   豬仔86 再於Brigham Young University深造成為certified drug counselor, 一正一反

Woow~ thank you so much bro superoldcake!

引用:
原帖由 超人兄弟 於 21-1-2011 11:01 發表 有無餅's知點解呢~??!  

標叔叔真人患了不治之症 。

From imdb.com:
At the time of his death, he was suffering from emphysema and terminal lung cancer, as well as mourning the recent gunshot suicide of his 27-year-old daughter, Daisy Keith, only ten weeks prior. His own suicide happened after he returned from a stay at a hospital.

引用:
原帖由 無名 於 22-1-2011 19:39 發表 標叔叔真人患了不治之症 。From imdb.com:At the time of his death, he was suffering from emphysema and terminal lung cancer, as well as mourning the recent gunshot suicide of his 27-year-old daughte ...

又係可惜...!

我的兒時朋友標叔叔,一路好走吧!

引用:
原帖由 superoldcake 於 22-1-2011 13:53 發表   Brian Keith               as  Bill  Davis           &n ...

配戴斯斯把聲個配音員我衹係記得佢姓李, 人稱 "媽咪"

39 12
發新話題