60 123
發新話題

歡喜冤家 (Bewitched)

歡喜冤家 (Bewitched)

故事講一個女巫叫孫曼霞,為了愛上一個凡人------廣告佬史達凌,甘於不用法術,住在人間,但孫曼霞的媽媽就非常反對,並常常作弄史達凌,笑料百出,后來還生了一個女叫史太花,又係天生女巫,當年孫曼霞非常覩女,但我又唔知佢叫セ名,請問有無老友知道她后來怎樣?....這片集在上一年巳從新番拍媽movie,好似由妮歌潔曼主演

新不如舊 孫曼霞個亞媽,把\係佩雲配,十分傳神。 最過眱Y女主角每次施法術就會自動將鼻哥向左右擺動,而佢個B女就用手撥個鼻郁左郁右

Yes!后來約十多年后,有一套叫新歡喜寃家,講史太花大了的故事,我就無セ點睇,聽講都唔係太heat

狗尾續貂之作。好洃@定有大把人講。

引用:
原帖由 karmenv3 於 15-9-2006 15:15 發表 故事講一個女巫叫孫曼霞,為了愛上一個凡人------廣告佬史達凌,甘於不用法術,住在人間,但孫曼霞的媽媽就非常反對,並常常作弄史達凌,笑料百出,后來還生了一個女叫史太花,又係天生女巫,當年孫曼霞非常Š ...
曼霞(伊利沙伯曼金穆利)已過身。佢以前真係好靚。我有集黑白時代的Twilight Zone是她和查理士布朗臣做的,講世界大戰後四圍只剩下他們兩個敵對士兵,幾乎全集冇對白,果時佢好靚。後來八十年代的唔知Twilight Zone定 Amazing Stories有一集都有她做主角。講佢忽然有令時間停頓的能力,有一次時間停頓時正好看到有核彈即將射到。 另外,Bewutched裡的男主角其實是換過人的,不過兩人很相似!

引用:
原帖由 CKCK 於 29-10-2006 22:51 發表 曼霞(伊利沙伯曼金穆利)已過身。佢以前真係好靚。我有集黑白時代的Twilight Zone是她和查理士布朗臣做的,講世界大戰後四圍只剩下他們兩個敵對士兵,幾乎全集冇對白,果時佢好靚。後來八十年代的唔知Twilight Z ...
Bingo!男主角係換過,第一個矮D,第ニ個高D,不過都係鞋揪樣,小弟當年比較喜歡第一個男主角

引用:
原帖由 karmenv3 於 30-10-2006 01:07 發表 Bingo!男主角係換過,第一個矮D,第Я個高D,不過都係鞋揪樣,小弟當年比較喜歡第一個男主角
Bingo, bingo! 連我家人当年已察覺男主被換,亦道出第一個較佳。

最近出左 2 set dvd box ,係第 1,2 季的,我買了第一季的回味一番,重有个住係佢對面屋的叫家私的八婆,十分好玩.....野.

好似係一個電髮的肥婆嚟喎

回阿 karmenv3 你知,你記錯了,家私(嘉絲)吾係肥婆,中等身材,佢老公常常問佢:你食左藥未....

唉!實在年代久遠,真係唔太記得,多謝糾正,小弟都要買番套boxset看吓門口至得

無所謂!可能你覺得佢肥啦... 我都係覺得第一個達令個樣Qd,所以我買了第一季的,其實最重要的是.......我番下午班的,那天趕回家是看<穩形人>(6:00播的),到家時已是6:05了,看見主角2人看著一隻杯在半空,再看下去才知不是播<穩形人>,是<歡冤家>,少看了他倆如何結識,總是記在心中,現在真相大白,完了幾十年的一點記憶了...

這個網要 1 小時才可發 1 帖,不能忍了,再見......

引用:
原帖由 WK1959 於 10-2-2007 01:41 發表 這個網要 1 小時才可發 1 帖,不能忍了,再見......
喂,老友,無理由架,我1小時可以發好多次帖喎,你check吓部腦有無out of order 先。

karmenv3: 看到你的帖真高興,我再努力試試.....

karmenv3: --------經典日本特撮●動畫●卡通回憶 提示信息 對不起,本站規定會員每小時最多只能發表 1 個帖子。------- 這就是它給我的答覆 --------光影回憶tvforum 一個為對香港六七八十年代電視節目有興趣的朋友而設的討論區! http://tvpudding.noonhost.com/index.php----- 在這媗w喜冤家再見..

引用:
原帖由 karmenv3 於 11-2-2007 00:27 發表 喂,老友,無理由架,我1小時可以發好多次帖喎,你check吓部腦有無out of order 先。
karmenv3 中級特撮迷 吾係要好似你到中級特撮迷才可以係發好多次帖欒?

引用:
原帖由 vvwawa 於 22-2-2007 01:30 發表 karmenv3 中級特撮迷 吾係要好似你到中級特撮迷才可以係發好多次帖欒?
吓!原來有分初級同中級架?我完全唔知添,仲有,セ原來我已經升咗級拿?咁!究竟仲有幾多級架?我想去到白級喎,到時可以同火雲邪神同一級喇。

引用:
原帖由 karmenv3 於 22-2-2007 02:34 發表 吓!原來有分初級同中級架?我完全唔知添,仲有,Й原來我已經升咗級拿?咁!究竟仲有幾多級架?我想去到白級喎,到時可以同火雲邪神同一級喇。
karmenv3 中級特撮迷 UID 187 精華 0 積分 450 帖子 422 閱讀權限 30 咁好野!你吾係唔知呀!

引用:
原帖由 WK1959 於 24-2-2007 01:06 發表 karmenv3 中級特撮迷 UID 187 精華 0 積分 450 帖子 422 閱讀權限 30 咁好野!你吾係唔知呀!
喂!老友,講真,我真係唔知,你睇番我早期D留言,大多在深夜兩三點倒,通常留一兩段留言就sleeping,所以真係無留意有咁多嘢架。

60 123
發新話題