28 12
發新話題

曾仕賢 ~ 緣份的出口

曾仕賢 ~ 緣份的出口

緣份的出口   曲: 楠賴誠志郎  詞: 周禮茂  編: 王雙駿

(網上未搵到)

若不快樂也因已走
明月照深溝
真心可以二人合奏
問可願意接受

若不快樂也因分了手
情驟似輕舟
痛多深 知你亦曾愛夠
在這夜裡 結伴走走

* 來(同)一起走
尋覓開心的藉口
仍勝過獨自
來承受一切也沒有
最後若分開
明白已經足夠
各自尋找緣份的出口
「緣份出口」*

在這世上至少少兩夥
無伴侶的心
愛不真 感覺上還合襯
但都為愛繼續等等

Repeat * with ()「」

各自地尋覓開心的藉口
聽似太過荒謬
但已經擁有已是有
最後若分開
明白已經足夠
各自尋找 緣份的出口

引用:

QUOTE:
話說jason有年生日在外地好lonely...身邊一個朋友親人都咁橋唔得閒(唔通要飛去陪佢咩)......jason已有哂心理準備過一個非常lonely生日......一個人在外地(唔知jason會唔會唱嚘q仔自娛呢 好似ar_woo咁 ...)叮噹叮噹(係門鐘聲唔係oldcake收短訊 )

jason開門簽收包裹...心諗人唔見禮物都好 ~~~~~~ 拆開係一盒錄影帶

JASON'S BIRTHDAY PARTY
                           W/O JASON

....................................................影帶內收錄JASON的朋友為佢搞髐@個好熱鬧既PARTY...畫面D FND在鏡頭前舉杯向佢祝壽..........................................

我有幸好近見過Jason 一次 ......鶡葉垂Y我鴷秅...咁鶪擏琤h港台炩陲KM懮\........(因為除' 軟 ' ' 硬 ' 我就最意聽(DJ)佢做節目( 冇大冇細).....佢好好人,好nice,好有性格,潮得薑S斯文!!佢帶我去錄音室參觀重影欓!而家佢退居後線和得閒又同林海峰合作........佢唔做前線真係非常可惜 !(佢出道時有唱歌o架...而家karaok都好似有jason隻歌)

Jason Tsang 即 曾仕賢!!

引用:
QUOTE:
而家佢退居後線和得閒又同林海峰合作........

唔知Jason而家做緊釂A洟roject呢??!有冇邊位old cake會知?!分享......

引用:

曾仕賢 ~ 緣份的出口

無錯.........我唱過呢隻歌 !樽小姐 inabottle 喜歡他嗎?!

QUOTEd fr http://www.oldcake.net/viewthread.php?tid=6745&pid=51680&page=3&extra=page%3D1

我有幸好近見過Jason 一次 ......鶡葉垂Y我鴷秅...咁鶪擏琤h港台炩陲KM懮\........(因為除' 軟 ' ' 硬 ' 我就最意聽(DJ)佢做節目( 冇大冇細).....佢好好人,好nice,好有性格,潮得薑S斯文!!佢帶我去錄音室參觀重影欓!而家佢退居後線和得閒又同林海峰合作........佢唔做前線真係非常可惜 !(佢出道時有唱歌o架...而家karaok都好似有jason隻歌)

小樽未見過jason...但都好欣賞他 ~ 聽過佢既節目: 冇大冇細, 零六壹零純粹談情.........但小樽打過上電台同jason傾過偈

佢真係好nice...零六壹零純粹談情係一個逢周日早上0610出街既直播節目, 當年小樽為了追聽幾夜瞓都識起身, 有jason, martin, 攞命(羅曼穎)主持......好好笑......

引用:
原帖由 超人兄弟 於 16-10-2007 14:30 發表   無錯.........我唱過呢隻歌 !樽小姐 inabottle 喜歡他嗎?!  

非常欣賞佢...佢當年同黎明+馮德倫(打波定打人呀)果AD, jason做壞旦......但係都好正

和記新幹線廣告(曾仕賢 , 黎明, 馮德倫, 楊采妮主演)

http://www.youtube.com/watch?v=UytZqNjeRRo

jason以前在港台時, 佢有將佢既e-mail在'大氣電波'分享, 話有咩野可以e-mail俾佢......當年佢係有個blog...不過唔係佢自己整, 但佢有在個blog上留言......小樽已好久沒有接觸jason既野, 超人兄弟提起, 我又要search屋企有幾多佢既野先

依個在網上算多jason既料...唔知有幾real......睇住先啦!

http://jasontsang.com/beach/main.htm

引用:

非常欣賞佢...佢當年同黎明+馮德倫(打波定打人呀)果AD, jason做壞旦......但係都好正

和記新幹線廣告(曾仕賢 , 黎明, 馮德倫, 楊采妮主演)

哎......有冇攪錯 jason 只係開頭出一出咋.... 知道唔睇哂啦.....唉...睇到我戇居居咁成幾分鐘

thanks for sharing inabottle小姐

引用:
原帖由 超人兄弟 於 16-10-2007 23:43 發表   哎......有冇攪錯 jason 只係開頭出一出咋.... 知道唔睇哂啦.....唉...睇到我戇居居咁成幾分鐘   thanks for sharing inabottle小姐

有我陪你戇居居

有無留意廣告後(兩分鐘左近?)講旁白: "和記新幹線............"  係jason講架...

叫我小樽啦...唔駛叫小姐

引用:

依個在網上算多jason既料...唔知有幾real......睇住先啦!

http://jasontsang.com/beach/main.htm

感謝 inabottle 小姐告知!!咦.....不遇 web site 籪禤ぁh到2006年就冇再update....真可惜 唔知邊度可以知佢麊嬽G呢??!

翻過d自家資料, 佢同martin都主持過叫 '世界真細小' 既港台節目.....而0610純粹談情係98年4月開始

如咁橋找到jason既update料, 一定係度報料

thanks miss inabottle!!

引用:

叫我小樽啦...唔駛叫小姐

係!小樽小姐

later i will e mail to jason ask him update information.......if he reply me!!

引用:
原帖由 超人兄弟 於 17-10-2007 12:09 發表     係!小樽小姐

如對'對聯'....小姐 配 大哥 呵呵...小樽尊呼一聲超人大哥...好唔好?

連小樽都已完全忘記 ~ 昨晚找出一本筆記 ~ 小樽原來好迷佢 ...... (小樽只記得好欣賞佢 ) .....點迷法? 原來將jason講過既東東(正既野)抄下來呀... 一邊睇翻一邊傻笑...笑jason講d野好鬼攪笑...一齊分享一些:

............女仔家人看不起自己, 有損(男)自尊, (男)就唔見其家人...(女仔好難做?)  >>>    jason: 男仲難做啦, 女仔有mud難做?

引用:
原帖由 超人兄弟 於 17-10-2007 12:13 發表 later i will e mail to jason ask him update information.......if he reply me!!

轉折咁覆你都唔定...good luck

引用:

如對'對聯'....小姐 配 大哥 呵呵...小樽尊呼一聲超人大哥...好唔好?

.... 唔敢當 .....小樽小姐小樽樽,大哥唔敢亂叫一通!!

引用:

連小樽都已完全忘記 ~ 昨晚找出一本筆記 ~ 小樽原來好迷佢 ...... (小樽只記得好欣賞佢 ) .....點迷法? 原來將jason講過既東東(正既野)抄下來呀... 一邊睇翻一邊傻笑...笑jason講d野好鬼攪笑...一齊分享一些:

............女仔家人看不起自己, 有損(男)自尊, (男)就唔見其家人...(女仔好難做?)  >>>    jason: 男仲難做啦, 女仔有mud難做?

yes...he's so funny..!! 個腦轉得好快同好識講說話..... 呢D人好叻!!

引用:

轉折咁覆你都唔定...good luck

may be!!thanks!!

引用:
原帖由 超人兄弟 於 17-10-2007 12:13 發表 later i will e mail to jason ask him update information.......if he reply me!!

超人兄弟....超人兄弟....

jason有無覆你? 應該無...如果有, 你會提起既...... 係咪?

佳在你遇到我 不愛計較的我 算你壞人有好命

28 12
發新話題