發新話題

The Green Machine 綠騎士 (塑膠單車)

引用:
原帖由 celia 於 10-2-2010 09:19 發表   係邊套戲呢?

應該係坐得o既玩具單車~!

引用:
原帖由 幻之聖騎士 於 10-2-2010 09:44 發表 係唔係綠、黑兩色交替,個人坐到好低,座位可以教前教後,前轆大過乜,重有兩枝前後擺既球型波棍,座位旁邊有Brake果架?
好似係條鬼仔賣廣告....記得重甩尾 tim...,當時好想買o黎玩,奈何無錢!

感謝 bro mythz 為我整這個印章
thank you so much!!

引用:
原帖由 foureyesfatboy 於 11-2-2010 03:22 發表 到 e + 先知你地講緊玩具..... 係唔係類似d種 tricycle....
似似地 la~...but 綠騎士(塑膠單車 型過o尼架好多~!

引用:
原帖由 foureyesfatboy 於 11-2-2010 09:07 發表   ....我睇到綠色 wor...你個芒....
係~??咦...o甘你對眼........

引用:
原帖由 ikejoe 於 11-2-2010 17:40 發表   真樣係咁!  
睇唔到呀你張相~! 如果要貼相就要將相放在一個 photo web site after you copy the direct link 才可!(例如 : photobucket or yahoo等...copy 其它 web site photo 就唔需要o甘做...直接 c p 就可!)

http://www.oldcake.net/viewthread.php?tid=852&extra=page%3D1

引用:
原帖由 綠寶210 於 13-2-2010 12:23 發表   

終於遇上舊鄰居. 

我住第3期, 由七十年代尾開始, 都住左大約10年左右.

踩單車由第8期直產到第1期果條海岸大直路,  爽! 去埋荔園都得.

仲有同護衛員鬥智鬥力....

未填海前還有CHOK 泥, 睇人游水, 上平台打羽毛球, BOWLING 球場打波子機及遊戲機, 影都戲院睇早場, 永安百貨, 巴士站督魚蛋, 玩具店有PETER PAN及花生米...

新貼 : 美孚新h http://www.oldcake.net/viewthread.php?tid=14782

引用:
原帖由 ikejoe 於 13-2-2010 14:14 發表   哈! 哈!哈! 係呀!我兒時鴷肮’P你似到十足十! 我住第2期,伍晃榮係我鄰居呀果陣. 我班Friend叫護衛員做"保衛爾"! 果陣時我]踏滑板踏晒成個海皮,畀佢由孚油堂追到去地記.爽! 仲有成日候住海角D超合金 ...

係 lor~...你o地會o吾會細個係識得o既o尼~??會o吾會細個打過交??

o甘你o地有無經常去荔園玩o架?? 租艇仔扒o尼~??

引用:
原帖由 綠寶210 於 14-2-2010 14:11 發表   係都唔認得啦.   細個打過交? 為乜?爭女? 定係搓波^? 又記得一樣野就係天橋底既藍球場總是很黑暗的....   荔園去過....三四十次都有. 租艇仔就無啦.  
爭女~??o吾會呱?? 細個通常爭o野玩多o拉...係o麻~!

引用:
原帖由 ikejoe 於 14-2-2010 15:19 發表 [quote]原帖由 綠寶210 於 14-2-2010 14:11 發表   係都唔認得啦.   細個打過交? 為乜?爭女? 定係搓波^? 又記得一樣野就係天橋底既藍球場總是很黑暗的....   荔園去過....三四十 ...
o甘偷入到去都開心 & 有滿足感呱!

引用:
原帖由 綠寶210 於 14-2-2010 23:35 發表   打交就無啦... 爭女? 當時只係十歲上下....無咁早熟.  
我同學十歲就追女仔 lor~!

引用:
原帖由 綠寶210 於 15-2-2010 18:10 發表   咁早熟?  
正式 ' 兩小無猜 ' ~! (有拖手o架)o個個年代又真係幾震撼o既。

發新話題