發新話題

兒時的新年

引用:
原帖由 cmlwts 於 23-1-2008 12:19 發表 細個住屋村,過新年好熱鬧. 年三十,有人打門接財神.(而家住私人樓.無接財神好耐) 食完飯,行花市. D花市無而家咁悶.好多流動小販. 有卜卜脆即炸蝦片,棉花糖,龍鬚糖,麥牙糖,臭豆腐,格仔及一定有的魚蛋. 行到個 ...

細個同你一模一樣 lu...我又係住屋h大...cmlwts兄住邊個屋h??!

過新年真係最多錢... 週街食o野..買o野玩 好 happy!!

感謝 bro mythz 為我整這個印章
thank you so much!!

引用:
原帖由 cmlwts 於 23-1-2008 17:14 發表   你年紀大,記性怪 . 我同你同區.

係~?!我o吾記得o左 la.... sorry,o甘你邊個ho牙??!

引用:
原帖由 cmlwts 於 23-1-2008 17:17 發表 重有,年初一早上食住齌睇日本"紅白".

係o吾係o牙~~~?!cmlwts 兄 ,你連o尼o的都同我一模一樣o既?! 又一個 ' 夾餅 ' o牙

引用:
原帖由 任因玖 於 23-1-2008 22:07 發表     當時的"紅白"真係好好睇, 又一"新不如舊"的例子

yup!o的老一輩歌手都好正...好似北島三郎..,水田寺清子....

引用:
原帖由 cmlwts 於 24-1-2008 09:40 發表 尤其係有演歌,有近藤真彥(苦柿隊),格仔樂隊. 最好睇結尾飛波仔,睇那隊勝出.

無錯!勝o左o個隊就可以咫鉹j旗...輸o左o個隊就好無奈o甘講 ' 下次我o地會奏f... '

引用:
原帖由 cmlwts 於 26-1-2008 09:24 發表 我阿媽一定買一隻雞及一條鯉魚回來養. 因新年貴. 最攪笑,有時隻雞會生蛋,但d蛋好細粒. 有雞及鯉魚玩,令我十分喜愛新年.   又會一家人一齊做角仔.好懷念.

我屋企有年整好多' 雞蛋榚 ' 派街坊..好開心

發新話題