發新話題

有無捱眼訓看世界杯?

引用:
原帖由 cmlwts 於 12-6-2010 10:04 發表 作為一個老球迷(1982看波到現在),昨晚好心傷. 對今年都無甚麼期望. 一來自己無"有錢"電視, 二來老婆一句,阿叔上屆說"應該講唔到下屆",原來真係. 三來無伍Sir,   不過,都有看好的隊伍,阿根廷是也. 最好老 ...
12:00 完場暫不算夜吖.

如果"老馬"落場, 又真係不仿睇吓.

其實呢啲連續, 密集同時間長的賽事, 响收費頻道播出係好事, 只視乎收費多少及覆蓋有廣. 假若有線收一百蚊樓下, 球賽不另收費, 節目更多原化, 願意錢嘅人亦會多啲. 好多人寧願不睇世界盃都吾裝有線, 除咗係基本收費再別計外, 有線嘅形象亦不見得好. 加埋港人已習慣了免費電視, 無記又引劍自宮, 將睇電視變為棄之可惜娛樂, 在慣性收視下, 亞視如何能復辟, 收費TV 又怎會有市場.

而免費台跟本不愁觀眾, 基本上又用花多錢去為廣大市民爭播節目, 到有敵台取得獨播權, 就拿公眾利益播自吹自擂. 今期連片段都無得播. 算係活該. 無奈係佢仲可以說: "由我起動..." 用電腦動畫來推砌入球片段, 真係當有人會認真睇, 直當觀眾係白痴. 難為主時人仲媚飛識舞. 我完全支持有線不放出播映權. 想當初, 無綫在奧運播映事件上, 對有線可曾手軟. 只要無記將觀眾利益放上心, 大台自尊放在一旁, 觀眾就可以有啲健全啲嘅世界盃片段睇. 甚至, 獨播權就屬於無綫.

引用:
原帖由 拾實什習窄炸集 於 16-6-2010 03:19 發表 I don't have to sleep late, bcs I can watch ESPN free at the morning or afternoon.  
其實想睇好波不一定要睇直播, 延遲錄播又何妨. 總不成錄播會有不同的賽情賽果, 知情及娛樂可以多方面的方法下達到. 假如觀眾在錄播情况下就不看球賽, 那場比賽定必係沒頭. 直播亦不看也罷.

引用:
原帖由 聰洛多薩比 於 16-6-2010 18:01 發表 有線咁既做法其實好有問題... fifa又比佢咁做先衰... 加上有線既質素真係令人... 但無線又唔夠大體...死都唔肯播... 所以搞到香港市民少左個選擇...   而澳門就無幾多個電視台肯去投... 播映權就自然 ...
各位球迷在有線淫威下多年, 不要妄想, 無記在日後取得播映權就可回復免費睇波. 今天大台話波係應該免費睇, 只係因為吃不到. 可能在 20xx年, 無記同樣會將世界盃或世界賽事轉往收費台. 免費台就只會播部份賽事, 每天一場, 加播廣告就自然係定局. 選播球賽的基準就一定係另類冷門弱隊, 這觀眾才真有選擇嘛. 要足料看全程, 仍然系要睇費台.

引用:
原帖由 moneyismymoney 於 26-6-2010 00:06 發表 南非有陰謀  
要令 一級運動員佢哋腳N唔係一天半天的事, 南非啲姐姐今回賺不少

引用:
原帖由 tone 於 26-6-2010 02:13 發表 如果你住新界北區,今年好容易收到深圳射來電視高清信号,唔洗幫親有錢仔!
駛吾駛咁清阿? 的確新界西北區居民年中慳埋吾少. 高宫大可以此作為招來: 大讚西北樓宇住宅可以免費睇波, 交通費再貴啲都抵.

發新話題