發新話題

小虎為何可練第九陽 ?

小虎為何可練第九陽 ?

睇完今期後,真係0晒咀喎,到底係我記錯定編劇亂黎。今期話小虎閉關試練第九陽,請問何來第九陽的心法呢??? 第九陽第心法素來只有白蓮教主擁有,連未登位的東方無敵都只有前八陽的心法,小虎何來可以練呀? 我只係記得聖上鶪賳t使九陽小霹靂的心法咋喎? 再者東方無敵絶冇可能將自己最強的武器傳與任何人掛?

沒有心法又點練第九陽? 如果話佢地兩父子合力可衝上第九陽的話,咁任何武功都唔駛要心法啦,果陣黑龍又仲咩得果六關唔可以練上去喎? 編劇門又發咩野癲? 總之任何理由都好,小虎現皆段怎也沒可能得到第九陽的心法,沒有心法更冇可能練上第九陽囉。如果佢話第九陽的心法曾經外涉咁就真係不知所謂,自己打破自己武功層面的平衡,只有聖上才有九陽功力先有說服力,又有其他人練上九陽根本就不算什麼無敵神功囉。

[ 本帖最後由 bowroy2005 於 2008-11-7 04:58 PM 編輯 ] from uwants.com     轉copy

I don't beblieve Mr.Wong still play this game...

引用:
原帖由 綠寶210 於 16-11-2008 23:55 發表 拾兄都有睇龍虎門嗎?  
I stop it about 25 years ago..I read this guy's opions from other web site's discussion forum, and very suprise Mr.Wrog still playing the old games again..

引用:
原帖由 火馬 於 17-11-2008 10:42 發表 已經唔係第一次啦!拾爺!韋陀無依九陰真經;單憑與銀鷹拼命果陣;給對方練住喉龍;掙脫不成!在運功抵抗時;無意中成功步進九陰真經最高一章!咁搞法都得;要d秘笈黎做乜?天下間為秘笈你爭我奪的高手;都變了 ...

Brother: 請問便秘 谷一谷會否提升功力 ?

引用:
原帖由 火馬 於 17-11-2008 20:41 發表 時代進步左;人又要求高左!查實舊著龍記都漏洞多多;例如馬小靈落響翻江蛟咁多年;劇情上小虎完全當冇件事;當時讀者都冇乜尖銳批評;當笑話就算........

If we convert them into real life...how old they will be when 馬小靈 and small tiger  reunion ? 

Anybody can guess what will the last epsiode of Dragon Tiger Door ( DTD ) looks like ?

引用:
原帖由 火馬 於 25-11-2008 20:54 發表 確難明;我都唔明李小龍d咁低劣質素;why仲未摺?前幾日見到位五十幾勾的大叔;響報攤買了本李小龍;仲好擒青揭黎睇! 我真係好耐冇見人買呢本野! 始終果句;有人買;就有人出..........  

may be this guy come from Green Mountian hospital ?

引用:
原帖由 火馬 於 26-11-2008 19:43 發表 死忠迷的必備條件就係傻嘛! 天下又好過李小龍好多好多倍...........起碼有d畫功睇下丫!
Brother:  can you tell me why 李小龍 magazinbe is so bad ? I usually like it too and also the Golden Devil ( His partner )

引用:
原帖由 火馬 於 27-11-2008 09:53 發表 http://www.tuku.cc/comic/6688/1518/?2   你大可以click 入上面條link睇睇;如此製作!在今時今日應有的畫功;故事質素黎計;;是否在普遍水準之下?

Brother:  Thanks...Now I know why...My God...

That is even wrose than US comic book call:  MAD

引用:
原帖由 火馬 於 21-1-2009 09:53 發表 佢技窮;但荷包富有...

i don't know why i always think he look like a color wolf ?

發新話題