標題: 舊動畫名一問 ドン・チャック物語 [打印本頁]

作者: RXBlack    時間: 1-5-2008 20:52     標題: 舊動畫名一問 ドン・チャック物語

日文名 日本播放時間
ドン・チャック物語(第1期) 1975年04月05日
ドン・チャック物語(第2期) 1976年04月07日

圖:
http://park1.aeonnet.ne.jp/~bee-hp/tv/don/don.htm

影片:

我小時侯記得看過, 應該係TVB做, 只是記得角色的樣子, 其他都失憶了, 這套當時叫什麼名呢?
作者: Anison    時間: 1-5-2008 23:14

係 "父子情深"

作者: celia    時間: 2-5-2008 09:27

引用:
原帖由 Anison 於 1-5-2008 23:14 發表 係 "父子情深"  

犀利呀咁都記得!

作者: 矢作省吾    時間: 2-5-2008 10:07

引用:
原帖由 Anison 於 1-5-2008 23:14 發表 係 "父子情深"  
「父子情深」~ Thanks! 又一遺忘既回憶!!
作者: Anison    時間: 2-5-2008 11:15

中文版主題曲係張圓圓唱架,

收錄係"狂潮"大碟之內,

最近都有CD化, 隻碟重有

好多正歌, 如"七海小英雄"等

作者: celia    時間: 2-5-2008 11:39

引用:
原帖由 Anison 於 2-5-2008 11:15 發表 中文版主題曲係張圓圓唱架, 收錄係"狂潮"大碟之內, 最近都有CD化, 隻碟重有好多正歌, 如"七海小英雄"等  

乜原來都有中文版的,唔知有冇聽過tim

Anison真係犀利!忍唔住又要讚多次 

作者: Anison    時間: 2-5-2008 12:41

引用:
原帖由 celia 於 2-5-2008 11:39 發表   乜原來都有中文版的,唔知有冇聽過tim   Anison真係犀利!忍唔住又要讚多次     

Celia  姐姐真係比你讚到.......

既然係咁, 請留意以下條 Link, 呢首就係中文版 "父子情深",

嚴重警告: 首歌的畫面係同動畫全無關係, 睇之前請做好心理準備,

食緊飯時最好唔好睇, 建議只係聽不要看, 

若不然, 後果自負

http://www.youtube.com/watch?v=o9pgYd6GTTg

作者: celia    時間: 2-5-2008 13:12

引用:
原帖由 Anison 於 2-5-2008 12:41 發表   Celia  姐姐真係比你讚到.......   既然係咁, 請留意以下條 Link, 呢首就係中文版 "父子情深",   嚴重警告: 首歌的畫面係同動畫全無關係, 睇之前請做好心理準備,  &nb ...

KAKAKAKAKAKAKAKAKAKAKAKA~~~~~~~~嘩~~~~~~真係笑C 呀 !!!!!!!    

估唔到咁快有歌聽~Anison真係好犀利呀~!!!!!又忍唔住~

套用埋Shiawase既說話~~真係犀飛利~~~!!!!!  

仲要讚埋果位演員tim ar ~~~做得好出色呀!!! 口型夾到 佩服~~

Thank you Anison哥哥~~~~

作者: Anison    時間: 2-5-2008 22:57

我地爸爸,好爸爸,愛護全家不畏怕,

好爸爸愛惜子女令人頌敬他,

好爸爸真正呀好爸好爸爸,

我愛爸爸敬愛他,爸......,爸爸愛惜子女實在偉大,

永遠永遠敬愛好爸爸......, 我地爸爸好爸爸,愛護全家不畏怕,

好爸爸愛惜子女令人頌敬他,

好爸爸真正呀好爸好爸爸,

我愛爸爸敬愛他,爸......,爸爸愛惜子女實在偉大,

永遠永遠敬愛好爸爸......,

我地爸爸,好爸爸,愛護全家不畏怕,

我愛爸爸敬愛他,爸............

作者: RXBlack    時間: 3-5-2008 00:42

Anison兄真係勁.........

雖然段片有警告, 我還是嚇一跳 

原來首歌同日本版同曲∼∼∼

歡迎光臨 經典日本特撮●動畫●卡通回憶 (http://oldcake.net/) Powered by Discuz! 6.0.0