標題: 新小學音樂 [打印本頁]

作者: 幻之聖騎士    時間: 27-2-2008 00:10     標題: 新小學音樂

既然有同好講"現代語文",咁點可以少咗"新小學音樂",嚟嚟嚟,大家記得乜嘢歌呀?我放一首先 紅河村 人們說你就要離開村莊,我們將懷念你的微笑,你的眼睛比太陽更明亮,照耀在我們的心中。 請你坐在我們的身旁,不要離別得這樣匆忙,想一想你走後我的痛苦,還有那熱愛你的親朋。
作者: Potato    時間: 28-2-2008 00:16

幻之聖騎士兄,被你勾起那些美好歌曲的回憶,我也貢獻一首: 懷念: 當月兒高高掛在天上,我就懷念起我的外婆,她笑容慈祥聲音柔和,愛護我們無微不至! 啊!親愛的外婆,常在月光下給我說故事,可是現在只有月光,不知慈祥的笑容何在! 音樂是英國民歌Greensleeves。 不知有沒有兄弟記得呢?
作者: monoakira    時間: 28-2-2008 12:14

歡樂兒童 雲兒下吧 世界上滿兒童 兒童活潑聰明 雲兒下看吧 世界像個球兒 兒童在微微笑 兒童是快樂和互愛 兒童是友善和氣 兒童是美麗 個個臉紅霞 兒童像鮮花的笑
作者: LouisLee    時間: 22-3-2008 16:54

引用:
原帖由 幻之聖騎士 於 27-2-2008 00:10 發表 既然有同好講"現代語文",咁點可以少咗"新小學音樂",嚟嚟嚟,大家記得乜嘢歌呀?我放一首先 紅河村 人們說你就要離開村莊,我們將懷念你的微笑,你的眼睛比太陽更明亮,照 ...
Red River Valley 2 versions sung by Marty Robbins http://www.youtube.com/watch?v=ezJkRDQmL2Y
作者: littleamy    時間: 15-6-2008 17:55

我細個用過呢本...唔知係咪你講果本...

作者: 拾實什習窄炸集    時間: 15-6-2008 19:39

引用:
原帖由 littleamy 於 15-6-2008 17:55 發表 我細個用過呢本...唔知係咪你講果本...
hi ! Hi
作者: celia    時間: 21-6-2008 11:52

引用:
原帖由 littleamy 於 15-6-2008 17:55 發表 我細個用過呢本...唔知係咪你講果本...

嘩~~睇返有印像呀~~犀利呀仲留返~~

作者: 幻之聖騎士    時間: 30-6-2008 09:36

引用:

Orz....

請受小弟一拜.....咁都比你搵到,我無嘢好講.....

歡迎光臨 經典日本特撮●動畫●卡通回憶 (http://oldcake.net/) Powered by Discuz! 6.0.0