標題: 千年女王 [打印本頁]

作者: edso    時間: 6-9-2006 14:26     標題: 千年女王

以前覺得好好睇, 但係睇完好感慨, 覺得世界太大,人類及生命太渺小
作者: 杜劍龍    時間: 6-9-2006 23:54

松本靈士老師有你d 咁有feel既fans 佢應該會好開心!
作者: 阿武羅    時間: 7-9-2006 20:03

唔知係咪當年太細,未識欣賞。成日撈亂千年女王同銀河鐵道999,大家有無同感呢?
作者: toby    時間: 7-9-2006 21:46

其實我也一樣,成日撈亂"千年女王"同"銀河鐵道999",全因造型太似; "千年女王"己不太記得故事內容,但"銀河鐵道999"就記得"鐵郎"要換機械身體,途中經歷了許多事,令他明白了~~~不要變成機械人,最終放棄了換機械身體... 大大們,有記錯嗎????!!! 但我對兩首主題曲都好有印象,露雲娜的"千年女王"及"銀河鐵道999"扮火車聲的開首(chi-chi~ cha~..chi-chi~ cha~ ...這列車~~要飛往那銀河,尋找心裡期望~~窮困~不必畏懼~~...); 好心動,好入骨!!
作者: edso    時間: 7-9-2006 22:21

千年女王好似係梅艷芳唱喎?? 可能我當時太細唔記得.
作者: 杜劍龍    時間: 8-9-2006 00:01

電視版先由露雲娜唱, OP/ED兩首都係好歌. 電影版香港竟然有得做, 搵左梅艷芳唱.先入為主, 露雲娜有味道D. 黎小田既999主題曲,係我心目中既Number 1 卡通歌.
作者: spectreman    時間: 14-9-2006 18:39

傳說中有個女王在世上,長長頭髮,兩眼似星光、、、盪氣迴長,REAL UNFORGETTABLE HIT SONG OF ALL TIME!
作者: killero    時間: 21-10-2006 12:03

見到太多人講首歌啦 so 我post 左兩首歌既歌詞出黎 千年女王 http://www.oldcake.net/viewthread.php?tid=882&extra=page%3D1 傳說 http://www.oldcake.net/viewthread.php?tid=883&extra=page%3D1
作者: 酸痕者    時間: 30-10-2006 22:48     標題: 千年女王TV版主題曲首唱唔係[露雲娜/梅艷芳]

千年女王TV版主題曲原唱係另一人!.........不過唔知叫乜名? [ 本帖最後由 酸痕者 於 30-10-2006 22:53 編輯 ]
作者: carkei    時間: 31-10-2006 03:06

引用:
原帖由 酸痕者 於 30-10-2006 22:48 發表 千年女王TV版主題曲原唱係另一人!.........不過唔知叫乜名?
首唱一定係露雲娜, 是千年女王在430首播的版本!
作者: carkei    時間: 31-10-2006 07:50

你post的版本實在太難聽了 , 如果你真係要話呢一首係(原裝tvb版) , 你真的當了我們是傻的
作者: aiselo    時間: 6-1-2007 20:31

其實千年女王和鋃河鐵道999是有些關連的,而且同大和號,宇宙海賊是有相關的,只是不同的時空罷了.

歡迎光臨 經典日本特撮●動畫●卡通回憶 (http://oldcake.net/) Powered by Discuz! 6.0.0